Resa runt i Sydamerika- börja i Brasilien?

9 feb. 2016 10:17
Visningar: 738
Hejsan!

Jag ska, tillsammans med min pojkvän, resa runt i Sydamerika i maj, juni och juli (ev. aug).
Jag undrar helt enkelt om det är en bra idé att börja i Brasilien? Att börja i Rio och sedan åka till Argentina, och fortsätter moturs runt. Avsluta uppåt Mexiko.

Någon som har några idéer eller förslag?

Tacksam för svar :)
9 feb. 2016 19:03
Hej
Hur hade ni tänkt er att ta er runt ?
9 feb. 2016 19:42
Gillar ni sport i alla dess former är det givet att avsluta i Rio, en förmodad folkfest om nu inte de små myggorna ställer till det. 5-21 aug är det OS
10 feb. 2016 09:53
Det kan absolut vara en bra idé att " värma upp" i Brasilien, som är lite mer Europeiskt och säkrar än flera andra länder i Sydamerika.
Kolla gärna mina tips till Brasilien här:
http://4000mil.se/index.php/brasilien/
10 feb. 2016 10:57
Vittjarn: Vi tänkte ta oss runt med buss, men har inte bestämt exakt vad i Brasilien vi ska göra ännu

Gunillad: Tack! Ska kolla hemsidan, har du varit där?
10 feb. 2016 15:56
Jag har varit i Brasilien, ja.
10 feb. 2016 16:34
Citerat från Gunillad:
Det kan absolut vara en bra idé att " värma upp" i Brasilien, som är lite mer Europeiskt och säkrar än flera andra länder i Sydamerika.
Södra Brasilien, visst. Men norröver, nää!! Betydligt tuffare är det allt
Av Jonas73
14 feb. 2016 16:15
Hej,
Jag tycker att det låter som en bra idé att börja i Rio och fortsätta söderut till Argentina och sedan vidare genom Chile, Bolivia, Peru, Ecuador och Colombia. Det är enkelt att resa runt med buss i Sydamerika men det tar tid. Det blir nog i stressigaste laget om ni ska försöka hinna hela vägen upp till Mexiko. Kanske bättre att avsluta i Colombia eller Panama city.
14 feb. 2016 17:28
Hej
Håller med Jonas 73 om att det tar tid.
Jag brukar tjata om att tex det är lika långt från Santiago de Chile till Lima Peru som det är från Stockholm
till Maderia.
26 feb. 2016 19:55
Vad härligt med en långresa! Kom nyss hem från 3 veckor i Panama och det är ett väldigt fint land där man kan spendera lång tid:) San Blas är en ö-grupp där Kuna indianer bor, underbara vykortsöar med vackra stränder, bambuhyddor och lite turister, vi mötte flera som skulle åka segeltur till Colombia därifrån, vilket verkade väldigt härligt, ett tips om ni vill åka från Colombia uppåt är att åka med en sån segeltur till San Blas och spendera några dagar där på olika öar. Sen kan man flyga eller åka bil (ca 3 timmar) till Panama City. Buss från Panama City till San Jose tar ca 18 timmar tror jag, vi åkte aldrig dit men till Bocas del toro som ligger i Norra Panama, också väldigt mysigt område med många öar där man kan ö-luffa. Så jag kan tipsa om Panama:)
Brasilien åkte jag runt i för 5 år sedan, vi bokade inrikesflyg på plats, det fanns något flygluffarkort man kunde köpa genom Kilroy på den tiden, vet ej hur det är nu. Men kommer ihåg att Rio var jättehäftigt! En ö som heter Morro de sau paulo som låg nära Salvador var också väldigt mysig, ganska liten och inte så exploaterad då iaf. Iguazufallen i västra Brasilien var också väldigt sevärda. Amazonas spenderade vi 3 nätter mitt i djungeln hos en indianfamilj oh det är nåt av det häftigaste jag gjort, mitt bland alla djur, inget rinnande vatten eller el, så det kan rekommenderas om ni gillar lite primitivare förhållanden och att se mycket djur och fin natur:)
Kommer verkligen åka tillbaka till Syd och centralamerika så fort plånboken tillåter, älskar dessa länder! Men ett råd är att plugga lite spanska innan, eller lite portugisiska för Brasilien. I Panama var det lite klurigt att göra sig förstådd utan spaskakunskaper;)

Tipsar gärna om mer saker i Panama om det verkar intressant, då det är färskast i minnet:)
1 mars 2016 12:35
Tack så mycket!
När du spenderade 3 nätter i Amazonas hos indianerna- hur kom det sig? Alltså bokade du det där eller hur kom du i kontakt med dem

Någon som kan tipsa om billigt men bra boende i Rio?
2 mars 2016 02:25
Vi åkte med www.amazonbrazil-jungletours.com till Amazonas, kommer inte ihåg vad det kostade eller så men det var ett bra ställe med lite turister och mycket djungel.
I rio hyrde vi lägenhet på Copacabana stranden av en svenksk man, se rioguiden.com och ska ni dit under karnevalen är det bra att boka boende långt i förväg!