6 veckor i Sydamerika - vilka länder/platser?

Av Landl
15 jan. 2016 16:59
Visningar: 894
Hej!

År 2015 gjorde jag två "långresor" utöver resor under sommaren. Dessa var Karibien (Mexiko, Kuba, Bahamas, Florida) samt Oceanien (Australien, Fiji, Nya Zeeland).

I höst är jag sugen på Sydamerika. Brasilien är ett givet mål med bland annat Rio de Janeiro. Har ni några tips på vilka platser samt länder man ska besöka under ca 6 veckors tid? Tänker mig minst tre länder. Var lika länge i Australien, Fiji och NYZ, där jag tillbringade mestadels av tiden på Nya Zeeland.

Tacksam för alla tips!
Av Villa18
17 jan. 2016 23:05
Hej!
Jag skulle rekomendera Patagonien
el Chalten
Torres del Paine (vi vandrade "W")
Glaciären perito Morén
Om du gillar att vandra, superfin & häftig natur.

-Saltöknen i Bolivia

Vi tog hjälp av det argentinska företaget
http://www.sayhueque.com, de hjälpte oss boka buss/båt i Patagonien & de hjälpte oss att fixa boende under vandringen i Torres del Paine. Vi åkte även i saltöknen i Bolivia med dom. Vi utgick från sanpedro de Atacama i Chile då. P
Allt funkade utmärkt. Vi var där i jan-mars då de själva är lediga och landsvägsbussarna var fullbokade på flera platser, kan starkt rekomendera Say Hueque.

Illa grande & paraty är 2 fina ställen nära Rio som vi gillade.
Glöm inte bort igazuss fallen

Det finns massor att se & göra i Sydamerika men boka inte in för mycket på 6veckor
Vi har varit där innan oxå, då spenderade vi 4veckor i Peru med inkaleden, lake Titicaca mm mm
18 jan. 2016 00:25
Hej!
Har rest 4 veckor i Peru & Bolivia och rekommenderar varmt trekking till Machu Pichu samt i Bolivia saltöknen och ridning i Bolivias wild west :-)
/Cathrin
Av Landl
18 jan. 2016 00:32
Tusen tack för svaren! Jättebra tips. :)

Har ni någon erfarenhet av Argentina?
Av Jonas73
23 jan. 2016 12:12
Hej
Oktober och november är perfekt tidpunkt på året för att uppleva djurlivet i södra Argentina. Jag var i Argentina 4 veckor i höstas.
Jag rekommenderar liksom Villa18 definitivt Patagonien.

Puerto Madryn med Peninsuala Valdes i Patagonien har ett rikt djurliv och fantastiska möjligheter att i oktober och november att se valar (sydkapare), delfiner (Commersons delfin), sjöelefanter, sjölejon, Magellanpingviner, sjöfåglar, guanacos m.m.

El Calafate med glaciären Perito Moreno, glacärsjön Lago Argentina och glaciärmuseet Glaciarium är definitivt värt ett besök.

Att åka till "världens ände" Ushuaia är mer en kul sak att göra. Dock inte så mycket att göra där förutom att ta en båttur på Beaglekanalen och vandra i naturreservatet. Ta med varma kläder!

Om du gillar gott vin och högklassig vinprovning är även Mendoza i östra Argentina definitivt värt ett besök.
Av Dirgis
10 feb. 2016 07:15
Peru och Guatemala är mina favoritländer.Jag stannade några dagar i en Inca-familj utanför Cusco och i Guatemala måste man åka till åka till Tikal och kliva upp tidigt på morgonen och invänta soluppgången vid en Mayaruin. Staden Antigua är fantastik. Därifrån är det enkelt att haka på en resa till Honduras och se Mayaruinerna intill gränsen. El Salvador med dess många lämningar av Indiankulturer och inte minst vulkansjöar .
Av Landl
12 feb. 2016 11:49
Superbra tips, tackar så mycket samtliga!!
Av Desires
12 feb. 2016 23:46
Jag tyckte Buenos Aires var sevärt, om ni ska till Argentina.
Är ni där är det mysigt att ta ngn dag eller övernattning på en riktigt gammal Estancia ute på landsbygden, det gjorde vi och det var härligt att vara i den miljön, och avnjuta deras goda grillade kött och suveräna viner.
Att uppleva världens bredaste vattenfall - Iguazu (3 km brett) - var också riktigt mäktigt! (Iguacu har f n plats nr 7 på Lonely Planets lista på världens 10 bästa nationalparker/naturreservat). En bra tid att komma hit är under hösten (eller våren), då är det behaglig temperatur, träden blommar och det är mycket vatten i floden.
Vi flög upp dit från Buenos Aires, du kan se fallen både från Argentina eller Brasilien, från Brasilien kanske vackrast, mer framifrån..
Mer här http://www.desires.se/#post103

Av Landl
13 feb. 2016 11:05
Låter väldigt mysigt faktiskt. Vill gärna se så mycket av landsbygden som möjligt på min trip. Googlade lite, och det verkar finnas fantastiskt fina "Estancias".

Har två vänner som är iväg i Brasilien just nu och var nyligen vid Iguazu. Verkar även det riktigt vackert.

Jättetack för tipset!
Av Desires
13 feb. 2016 16:24
Landl: Roligt att du uppskattade mina tips ang Argentina!
Om du tittar in på den sidan jag direktlänkat till http://www.desires.se/#post103 kan du se en hel del foton både från de fantastiska vattenfallen Iguazu och Estancian vi bodde på (som var jättemysig!) Det var en vacker gammal estancia "Santa Rita" från 1792. I denna härliga miljö kunde man också få rida! http://www.santa-rita.com.ar/en/galeria.php