Stöd Ukraina

Piraternas blogg

Söndag 20 December 2015 - Kochi
Resealbum: Kerala i Indien

Äventyr i storstaden

Idag åkte vi båt från den gamla stadsdelen Fort Kochi där vi bor till stadsdelen Ernakulam där det är lite finare. Kontrasten från de gamla koloniala byggnaderna i Fort Kochin mot de nya lite mer moderna höghusen var stor. Ändå åkte vi bara båt från ön (som vi bor på) i 20 minuter. Båten kostade oss 2 kr för fem personer. Väl inne på fastlandet så tog vi oss till huvudgatan MG road som var mycket rörig med mycket trafik och folk. I mitten av vägen var det stora halvfärdiga pelare i betong längs hela gatan där det ska byggas tågräls i luften. Samtidigt som det var skräpigt längs gatan så var det superlyxiga gallerior som låg längs gatan. Vi besökte en av galleriorna som hade samma utbud som hemma och nästan samma priser som hemma. Det var stor skillnad på hur indierna som handlade där såg ut, de klädde sig mer västerländskt. Vi däremot hade lite halvindiska kläder på oss och såg nog lite sjabbiga ut jämfört med dem. Det var skönt att vara där inne ett tag i A/C lokaler. När vi skulle äta på övre plan där det var många restauranger (typ Emporia) så handlade vi indiskt och i kön till Kentucky chicken var det många indier.

Resan hem från fastlandet blev lite rörig. På färjeterminalen var det tjockt med folk (söndag och julshopping) vilket gjorde att vi gav upp efter ett tag med att få tag på båtbiljetter och bestämde oss för att ta en taxi istället. Smart tyckte vi, men vi anade inte att det inte gick att få tag på en taxibil eftersom det var söndag och att ta en tuk-tuk var en för lång körning. Jag gick in på det bästa hotellet som vi kunde hitta och berättade hur synd det var om oss och hur trötta barnen var och de lyckades faktiskt hitta en chaufför som var villig att köra oss på en söndag. Dubbel taxa (200kr) så klart men det var det värt.

I kväll är det sista kvällen i Kochi så vi gick till en finare restaurang och åt gott, där vi också fick dricka öl till maten. Levande indisk musik vid poolen och julbelysning i träden gjorde att innergården var mycket mysig. Maten kostade 4100 rupier (ca 500 kr) varav dricks på 25% redan var inräknat i priset. Allt var förstklassigt och bra.

Vi har fått lite frågor ang maten och jag testar allt som är seafood i alla dess former och allt är gott! Nästan hela resan kommer vi att vara vid kusten så det kommer att vara färsk seafood hela tiden.

/E
Dela med andra:    

Kommentarer
Bajskorv säger:
God jul på er alla!!!! Här har vi haft en helt härlig julafton med mormor och farmor å Kim och oye och underbar senap! !!!! Nessie har varit kolugn hela dagen, trots allt folk och trots att ella kör omkring på sin airboard, som var årets julklapp! Puss och kram till er!!!:)
Postat 2015-12-24 19:46  Anmäl
Oona säger:
Det var tråkigt att Vilgot skadade foten men det kanske är o.k. nu.Vad tycker Ni om den Indiska musiksmaken,är det något för Saga att ta med i repertoaren? Hur förflyttar ni er till nästa ställe? Vi väntar in er nästa rapport.
/Gölstorp
Postat 2015-12-21 15:38  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tankar och tips
7 år sedan
Louvren
7 år sedan
Torn, bågar och Box nr 5
7 år sedan
Turism, mat och astmosfär
7 år sedan
Turbulent start
7 år sedan