Woodbury Common eller Jersey Garden? Barnvänligast??

18 mars 2011 12:23
Visningar: 2782
Hej!

Vi åker om 2 månader för andra gången till NY!
Var där för exakt ett år sedan tillsammans med våra barn, då 3 och 6 år. Resan gick jättebra!!

Vi besökte bl a Jersey Garden Outlet. Den här gången funderar vi på om vi skall åka till Woodbury Common outlet istället. Är det bättre? Bättre för barnen? Finns ngn lekpark där?

Lurar på om vi skall hyra en bil då... :)

/Arwendog
Av Bobcat
18 mars 2011 13:56
Hej! I New Jersey har de inte skatt på kläderna. Kanske blir det ännu billigare då.
Av Peter_o
18 mars 2011 15:12
Citerat från bobcat:
Hej! I New Jersey har de inte skatt på kläderna. Kanske blir det ännu billigare då.
Nu var det ju inte det frågan gällde, men för att fortsätta: Problemet är väl att NY har 14% skatt emedan NJ har 8%. Men det är väl inte skatt på kläder under $100? (Dvs det var i alla fall inte det för några år sedan).

Jag har tyvärr inga svar att ge på ge på de ursprungliga frågorna mer än att någon annan har skrivit att det var en trevlig utfärd med hyrd bil till Woodbury Outlet..

/PeterO
18 mars 2011 19:31
Tack för svaren!
Vilka underbara människor det finns som till och med anstränger sig att lägga in en länk!!

Tack och åter tack!!
Av Annl
19 mars 2011 08:11
Hej,

Vi ha varit på Woodbury med barn två gånger - en gång i somras och en gång i januari och det funkade fint båda gångerna - våra barn är och för sig lite äldre än era.

V hyrde bil - med GPS -och körde från Manhattan (maken var hur nöjd som helst när han fick köra på Manhattan och tog sig en extra tur på Broadway bara för att få känna lite extra på trafiken på Manhattan).

Det var en fin biltur till Woodbury när man åker genom New Jersey och alla fina villaområden och kan se hur amerikanarna bor. Jag vill minnas att resan tog en dryg timme.

Beträffande lekplats så minns jag inte men jag tror att det finns det - där finns ett stort foodcourt och där vill jag minnas - rätt eller fel - att det finns en lekplats men detta bör väl gå att googla fram.

På tal om NYC, var ni på dinosariemuseet förra resan? Om inte - missa inte det; barnen kommer att älska det och det var vansinnigt spännande. National of History musem eller något sådant heter det och ligger inte så långt från Central Park vid Upper West side.

Är något av barnen en flicka så är American Girl ett måste. Det är en fyra eller fem våningar stor dockaffär som säljer dessa dockor -de har funnits hur länge som helst och finns i lite olika utföranden och så säljer de kläder och tillbehör.

Affären är helt hysterisk och typiskt amerikansk och måste bara ses; de har till och med en hårsalong - för dockorna - där flickorna lämnar in sina dockor för att dockorna skall bli fina i håret. Helt otroligt! Bra att veta också för det fallet att man skall handla är att du inte an handla via Internet från Sverige; de skeppar bara grejer inom US och till England.