Jersey Gardens

27 dec. 2013 16:45
Visningar: 6504
Hej! Jag och min syster ska åka till New York för första gången om två månader! Vi kommer landa på Newark och vår plan är att ta tåget in till Penn station. Men sen läste vi om Jersey Gardens och tänkte att vi kanske kunde stanna i New Jersey första natten så slipper vi åka fram och tillbaka. Vi landar nämligen 12:00 och då har vi hela dagen där. Jag undrar om det fortfarande går att ta tåget in till Manhattan sen eller om station "hör till" flygplatsen och man inte kan lämna Newark om man vill ta tåget. Jag hoppas ni förstår vad jag menar haha :)
27 dec. 2013 16:57
Haha sorry :p vi tänkte checks in på ett hotell i närheten av flygplatsen och lämna väskorna där. Så det går alltså bra att ta tåget dagen efter man har landat? :)
27 dec. 2013 16:58
Skulle du kunna säga vad vi ska säga till taxi chauffören när vi ska åka till stationen? Säger vi bara att vi ska till Newark Airport train station? Om du vet alltså :) och därifrån kan man köpa en biljett till Penn station?
Av Peter_o
27 dec. 2013 23:09
Jag åker nästan aldrig taxi så jag borde väl hålla tyst. Men jag tror det blir onödigt komplicerat om du ska bo i New Jersey första natten.

Gör du det får du först ta en taxi till hotellet. Jag tror du då måste ta en New Jersey-taxi, för New York-taxi får nog inte ta en sådan körning. Jag tror ju inte att du hittar ett hotell på gångavstånd från Jersey Garden så då blir det taxi dit och hem. Om du landar kl 12 så kan du troligen vara vid Jersey Garden kl 15 lokal tid. De har nog öppet längre än du orkar handla. Kl 18 lokal tid är ju 24 enligt svensk, som du just kommer från. Nästa morgon ska du ta taxi till tåget, men det beror ju på var hotellet ligger till vilken station du ska åka. Det finns både NJtransit och PATH.

Mitt råd, och jag är säker på att flera håller med om det, är att du tar dig direkt till hotellet på Manhattan, checkar in och går ut på stan. Är det första gången du är där så kommer det att bli en oförglömlig promenad i stort sett vart du än går.

Om du sedan får en förmiddag ledig (vilket jag betvivlar) så tar du bussen ut till Jersey Garden. Den går från Port Authority Bus Terminal vid korsningen 8th Avenues * 42nd Street.

/PeterO
27 dec. 2013 23:59
Förresten, hur ofta går bussen från Manhattan och hur ofta går den från Jersey garden? :)
Av Birgere
28 dec. 2013 01:26
svar på alla dina frågor finns i länken jag gav dig tidigare. bara att läsa innantill och ev klicka på en ytterligare länk.
Av Asok
29 dec. 2013 22:59
Vi har alla olika preferenser men jag måste säga att jag var besviken på Jersey Garden. Vi hittade ingenting där vi ville ha. Jag skulle hellre rekommendera att ni tar bussen från New York till Woodbury Outlet om ni vill shoppa.
Av Peter_o
29 dec. 2013 23:29
Jag tänkte också på att många rekommenderar Woodbury Outlet före Jersey Garden. Bussen dit går även den från Port Authority, men nackdelen är nog att en resa dit tar hela dagen och jag tror men ska vara väldigt glad i shopping för att offra en dag på Manhattan, första gången man är i New York.

Det finns många rätt billiga affärer på Manhattan och handlar man i dem så har man samtidigt nöjet att gå/åka mellan affärerna. Och som vi vet är det ett av de större nöjena i New York (obs, jag skojar inte).

/PeterO
30 dec. 2013 19:32
Ja jag har hört om Woodbury också. Nu är ju bara frågan vilken man ska åka till.. :)
Av Peter_o
31 dec. 2013 11:48
Citerat från Mivarsson:
Ja jag har hört om Woodbury också. Nu är ju bara frågan vilken man ska åka till.. :)
Som sagt Jersey klarar du av på en förmiddag, Woodbury tar hela dagen och kostar ca $40 att åka till. Det är lägre skatt i New Jersey (på de varor som har skatt, vissa kläder och skor har inte tax).

Men bestäm när du är på plats och känt in Manhattan.

/PeterO
20 jan. 2014 17:23
Hej,

Om du vill shoppa billigt rekommenderar jag definitivt Jersey Gardens! Där finns alla butiker, hilfiger, old navy, Gap, converse, Adidas etc etc... :-)
Woodbury Outleten var väl helt ok, men kändes mycket dyrare än Jersey Gardens.. Och inte så piffigt att gå där om det är dåligt väder eftersom det är ett utomhus mall.
Att stanna i New Jersey efter ni landat låter som en god idé, det gjorde jag och min syster när vi var där för några månader sedan. Bodde då på Best western newark. Inget fancy, men helt okej och sköna sängar. :-)
De har sedan gratis shuttle till tågstationen så man lätt kan ta sig in till manhattan.

Trevlig resa!