New York - shopping + märken

3 jan. 2016 12:35
Visningar: 10722
Hej,

Ska i juni för första gången åka till NY. Är där från torsdag lunch och åker hem måndag kväll och kmr att bo på radisson nära empire state. Har läst på lite om shopping så har koll på macys, woodbury osv. Jag skulle dock gärna vilja veta era åsikter. Jag är framför allt ute efter märken såsom ralph lauren, nike, michael kors samt smink (alla märken) som alla ska vara billigare i usa. Är det värt att åka till woodbury för dessa? Eller ska man hålla sig på manhattan? (Jersey gardens verkar bara vara rl för män och barn?) Priset är viktigt och vilken säsong sakerna kommer ifrån är mindre viktigt.
Av Birgere
3 jan. 2016 14:12
Du ska absolut inte slösa bort en dag på Woodbury när du är i NYC så kort tid.

Inte ens värt att åka till Jersey Gardens om du inte gör det i samband med att du ankommer/lämnar EWR.
Förstår heller inte vad du har emot Jersey G, så länge du bara ska ha basic märken som du efterfrågar så finns ingen anledning att åka till Woodburys

Mitt råd är att lägg ditt shopping krut på varuhusen på Manhattan.
Av Peter_o
4 jan. 2016 18:10
Ska du åka dit under januari - februari? I så fall förstår jag att du vill vara inomhus, för det kan blåsa kalla vindar den tiden. Övrig tid på året vill man vara mer ute på gator och avenyer, och slinka in i de intressanta affärer som dyker upp.

Förutom Macy's och Bloomingdales har du t ex Centry21 alldeles vid One World Trade Center på Cortlandt Street. 5th Avenue har du väl redan noterat.

Barneys har du på Madison Avenue.
Nordstrom Rack vid Union Square
Loehmanns på 7th Avenue mellan 17 Street.
Daffy's Broadway vid 34e.
(Uppgifterna är från Aftonbladets resebilaga New York Shopping där det finns mer och bl a en karta som visar var affärerna ligger. Kan vara värdefull att ha.)

/PeterO
4 jan. 2016 18:29
Tack för de bra tipsen :) Åker i juni så förhoppningsvis är det varmt ute!
Vågar man sig in till century 21? Verkar som att det är allmänt kaos där jämt. Ska kolla in mer på aftonsbladets resebilaga :)
Av Birgere
4 jan. 2016 18:43
Det kaos du nog syftar på ang Century 21 är väl att hitta det man söker... allt är ju inte direkt perfekt sorterat o presenterat :-)
Av Peter_o
4 jan. 2016 23:50
Centry21 har även en mindre butik uppe vid Lincoln Square samt en på 21 Dey Street, men den har nog inte kläder.
/PeterO
5 jan. 2016 02:37
Som redan nämnts ska du inte lägga tid på att shopping utanför byn. Många luras till sämre kvalite på outlets och ofta inte billigare. Det är ofta rejäla rabatter i vanliga butiker under juni/juli.

RL har sin flagship store på båda sidor om Madison, vid 72:a gatan. På vägen dit tar du Bloomingdales, bästa varuhuset.

Vid ditt hotell, utmed 33:an, ligger flera sportbutiker. Smink finns överallt.

Om du är ute efter fynd får du väl slåss med en miljon andra på C21
Av Peter_o
5 jan. 2016 09:48
På Macy's får man 10% rabatt om man visar pass/id i Informationen.
Man får nog 10% på Bloomingdales också, vill jag minnas.

/PeterO
5 jan. 2016 18:41
Instämmer med tidigare talare. Ödsla inte tid och pengar på att åka till Woodbury. Stanna på Manhattan. Kolla runt i Soho och runt Union Square istället. Ska man gå på Century 21 så får man nog leta ganska aktivt efter det man söker. Det är rörigt och mycket folk men med en stor portion tålamod, så... Räkna inte med årets modell på grejerna.
Michael Kors finns inne på Macy's men även i Soho och uppe vid Rockefeller Center (nära). Min dotter fyndade en väska av årets modell för $179 (hade kostat $358).
Det finns även en stor Nike-butik men den var riktigt värdelös. Du hittar bättre grejer på tex Footlocker eller Paragon Sports om det är träningskläder och skor du är ute efter. Victorias Secret (inkl Pink) ligger alldeles i närheten av Macy's (34:e och 6:e vill jag minnas) och består av 3 våningar och där har man att göra en stund!
5 jan. 2016 19:37
Tack så supermycket för era tips! Är student men tänkte spara en del under våren för kunna shoppa lite i NY. Bra att veta att det är en del reor även i juni mitt i stan. Lämnar därmed alla tankar på att ta mig utanför manhattan ;) Gällande nike, varför var butiken inte bra? Och tack för tips om de andra butikerna, träningskläder från nike är någonting jag verkligen vill köpa.
5 jan. 2016 22:54
Det beror ju på vad du är ute efter på Nike @Rebeccan11. Jag är löpare/cyklist/triathlet men det som fanns i tex Nike- och Adidasbutikerna var mer streetmode eller sitta-och-flasha-på-gymmet-utan-att-träna-mode ;-)
Paragon hade mer "riktiga" träningskläder och löparskor.
Av Fridaj1
5 jan. 2016 23:04
Håller med övriga, NJ är inte värt det på sådan kort tid. Century 21 tycker jag inte heller är värt det, mycket folk och inte mycket snyggt. På sommaren tycker jag det är roligast att börja vid hörnet vid Central Park på 5th ave, där ligger Applebutiken och de dyrare affärerna. Fortsätt gå ner för 5th ave, närmare Bryant Park kommer de lite billigare märkena som Zara, Abercrombie, Gap, HM osv. Då går man även förbi Rockerfeller Center som är fint att se. Och en snabblunch i Bryant Park tycker jag är underskattat. Sedan kommer man till Herald Square där den stora Victorias Secret och Macys butikerna ligger, även fler Zara, Mango, HM och Forever 21. Annars så rekommenderar jag även att ta subway till Prince Street eller Spring Street och shoppa i Soho, dock mer och mer folk där tycker jag men en yngre publik. Soho är lite mer hipster och har mer ungdomlig stil i affärerna. Där finns också NikeLab 21M om du vill ha Nikekläder, finns annars billigare på Macys.
6 jan. 2016 00:08
Fast de 10% på Macys gäller inte på märkessportskor t.ex. Du bor perfekt för shoppingen på 34th. Jersey Gardens tycker jag är kanon..åker dit vid mina längre besök. 6.5 usd per väg från Port Authority. Ett ställe där man ibland kan fynda märkesvaror är Burlington coatfactory som finns på 6thave/23 str o Union square bl.a. Förresten på Jersey Garden finns oxå en C21 (och en Burlington). För skor ska du absolut kolla in DSW o Famous footwear, de senare har ofta promotion. . Synd bara att det är så ont om fik när man dräller runt för shopping på nedre Broadway. Hoppas dollarn hunnit sjunka tills i juni, då jag oxå åker dit, betalade 8.49 vid uttag i Miami häromdagen..... Smink finns en hel del på Walgreens t.ex..
Av Sivan65
6 jan. 2016 12:46
Jag och min dotter har varit i NY en vecka över Nyår. Min dotter har fyndat smink mest på vanliga drugstores ex. CWC men även på Macys och Sephora. Mycket billigare än i Sverige tydligen.
Jag fyndade både en väska och klocka på Michael Cors uppe vid Rockefeller
40%rabatt ! :) Så jag fick både väska och klocka för 3000 svenska kronor.
Vi gillade även butikerna "Loft" snygga kläder , när vi var där var det halva priset på allt.
Forever 21, mycket snyggt och billigt.
För övrigt så var det inte så mycket reor på sportafärrerna. Sportskor lite billigare än Sverige men bara nån hundralapp. Sportskor köpte vi på DSW, 60-70 dollar för Nike jogging och Sneakers. Det fanns även Asics, Adidas i samma prisklass.
Håller med föregående, Nikes stora affär uppe vid Cenrtal Park inget speciellt.
Macys har allt, rolig shopping.
Med tanke på dollarkursen just nu så är det dyrt att leva i NY. Men det får man ta i städernas Stad :)
Have fun!
Av Tessba
1 feb. 2016 15:17
Vi drar i april/maj tilL NY men undrar vad Jersey Gardens är för nått? Vi stannar i 11 dagar