Weekend New York

Av Elca
2 aug. 2011 18:44
Visningar: 5384
Undrar om någon har åkt en weekend resa till New York, 3 eller 4 nätter. Hur va det?
Av Peter_o
2 aug. 2011 19:19
Citerat från elca:
Undrar om någon har åkt en weekend resa till New York, 3 eller 4 nätter. Hur va det?
Åker du till New York bara för att gå på ett visst evenemang, och har varit där tidigare kan väl 3 nätter vara ok, men annars är det helt vansinnigt att lägga pengar på en så kort resa. Det blir bara två hela dagar i NY,

4 nätter ger i alla fall 3 hela dagar, men jag tycker det också är för kort.

Flyget kostar ju som det gör, men jag rekommenderar ett billigare hotell så du kan stanna ytterligare någon dag. Mest optimalt är att åka dit en lördag och hem påföljande lördag så du har söndagen på att komma tillbaka i rätt dygnsrytm (Gäller om du har ett vanligt mån-fredag-jobb).

/PeterO
2 aug. 2011 20:59
Om du aldrig har varit där förut kommer du nog att tycka att det blir stressigt.
Men är det det eller inget som gäller så tycker ju du skall ta det. Bestäm dig bara för vad du vill se eller i vilket område du vill röra dig. Och var beredd på att du inte hinner med "allt".
Av Annl
2 aug. 2011 21:28
Kan bara instämma med föregående talare och i bedömningen skall man även ta det faktum att det är en tidsomställning på sex timmar och att det tar en stund - kortare eller längre beroende på den enskilde individen - innan man anpassat sig till den lokala tiden.

Glöm inte heller bort att resdagar är resdagar med allt vad det innebär -påverkar också planeringen och de dagar som man faktiskt har till förfogande.
Av Hkn
2 aug. 2011 22:42
Jag har åkt till NYC för bara tre nätter. Många gånger.
When you're in löööv you do such things.
Och min erfarenhet är att det går alldeles utmärkt.

Förutsättningen är förstås att du flyger direkt. Har brukat flyga ut på fredagar och flugit hem på måndag kväll.
SAS dagliga avgång går vid 10:25 eller så, du landar strax före 13:00 och är typiskt inne på Manhattan vid 15-tiden.
Flyget hem går strax före 19:00. Se till att somna snabbt och du är i relativt bra skick då hjulen sätts på Arlanda vid halv åtta-blecket.

Finessen med korta resor till NYC är att kroppen inte hinner ställa om. Du blir således mindre jetlaggad av att vara borta under bara några dagar (jämfört med om du är bortrest en vecka och sömn och mat synkar ihop sig med den amerikanska östkusten). Det ska tilläggas att jag inte har några problem med att fara raka vägen till jobbet från Arlanda. Två semesterdagar förbrukade. Inte mer.

Är du bara inställd på att tugga i dig staden i små munsbitar är det ett bra sätt. Jag har semestrat i Chicago och Miami inom samma tidsram. För Chicago är det i princip ingen skillnad. Men direktflyg är som sagt en förutsättning.

Mina 25 cents.

:: hkn ::
Av Elca
2 aug. 2011 23:15
Det är tydligen direktflyg avgång torsdag transfer till hotellet som visst låg nåt kvarter från Central Park sigthseeing med svensk guide, och väl medveten om att man ej hinner allt man skulle vilja,var i florida i mars 10 dagar alldeles för kort tid. Hade aldrig problem med jetlag,så det får man väl hoppas slippa denna gång också. tyckte det skulle vara en härlig grej att göra i januarimörkret
Av Peter_o
3 aug. 2011 00:00
Med andra ord funderar du på att åka med Swanson's. 3 nätter 6.990:- eller 4 nätter 7.680:-, hotell: Holiday Inn Midtown som ligger 2 kvarter från Columbus Circle som är närmaste tunnelbanestation.

Så långt verkar det ju ok, men som du ser så går det åt 5 resp 6 dagar för att få vara i NY lite dryga 2 resp 3 dagar.

Bokar du flyget själv kostar flyget 5.845 och då är det kvar 1.835 kr till hotell och guide. Jag antar priset förutsätter att man är två, så då har ni 3.670 kr till hotell och guide. Jag har för mig att det är en typ 3-timmars guidetur på de här resorna, men jag kan ha fel. Personligen föredrar jag att planera resan själv i förväg via guideböcker och t ex detta forum, men det är ju en smaksak.

Bokar du själv detta hotell 12-16/1 kostar det 3.718 kr med en växlingskurs på 6,50. Så det verkar gå jämnt ut, så när som på guiden. Och transfer till hotellet ser jag nu. Tror den kostar $18 per person och riktning:

Fördelen med att boka själv är att du kan förlänga men en dag till.

Väljer du att åka en bit in i februari så är min erfarenhet att det kan blåsa rejält då, och då är det kallt, så tre dagar kanske räcker ...

/PeterO
Av Peter_o
3 aug. 2011 13:25
Fast SAS brukar ju alltid ha rea på flygningarna efter 15/1 så flygpriset borde bli lägre om du väntar lite. Men tyvärr kan jag ju inte ge någon garanti för det.
/PeterO
4 aug. 2011 16:54
Vi har varit i New York några långhelger (+ vid några andra tillfällen) och tycker att ni ska ta chansen att åka. Speciellt direktflyget med SAS har bra tider och de kör med bra plan.

Sista gången åkte vi på en liknande tripp med Swansons som ni verkar ha i tanke. Eftersom vi varit i NY några gånger hoppade vi över den inkluderade turen, men den ger er säkert en bra överblick över NY. Sedan har ni ganska gott om tid att utforska staden på egen hand och framförallt shoppa.

Ni kan säkert prata med arrangören och boka om hemresan om ni vill ha en extra dag i NY, det gjorde vi med Swansons och det var inga problem eftersom det är reguljärflyg.

Läs mer om våra resor på vår reseblogg: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/
5 aug. 2011 17:43
Jag tycker en weekend i New York är alldeles för kort, jag var där 10 dagar och tyckte det var alldeles för kort tid trots att jag hann se allt. Det kommer bli alldeles för stressigt speciellt om det är första gången, Manhattan är väldigt stort.. Men i värsta fall kan du ju hoppa på ngn av dessa "Hop on Hop off" bussarna som guidar dig genom Manhattan 2 dagar och då ingår också en tur upp till Top of the Rock.