Vandring på Mallorca

Av Kolaren
2 jan. 2014 13:18
Visningar: 779
Någon som har tips om vandring, cykel, mustsee, mat etc på Mallorca??
5 jan. 2014 13:13
Har inte vandrat/cyklat på Mallorca men har bilat lite längs kusten. Vi såg då en hel del som cyklade, iaf där det inte var som värst i bergen, där blir det nog jobbigt att cykla :)

Men jag tyckte att naturen och omgivningarna från Santa Ponca och bort mot Port d´andtrax hållet är fint! Sen en bit bort, Sankt Elm är också ett måste att se om man orkar köra dit (tar ju ett tag i och med vägarna, slingrigt och lite småläskigt om man inte är van). I Sankt Elm ska man äta på någon av dom små fiskerestaurangerna längre bort med utsikt mot havet, fantastiskt.

Sedan körde vi till Deia, helt otroligt landskap. Vet som sagt inte om jag skulle rekomendera att cykla dom vägarna vi körde, tar ett bra tag att köra bil! Kustvägen mot Deia och Port de Soller var avstängd så vi fick köra "skogsvägen" eller vad man ska kalla den. 180 graders svängar hela tiden och ingen utsikt som sagt mot kusten men en upplevelse i sig också då vi fick se mycket av naturen där också.

Har ej varit på andra sidan där Cala Figuera ligger men har hört att det ska vara väldigt fint, blir den sidan nästa gång på Mallis. Vet dock ej hur cyklingen är där? Kanske borde börja cykla :)

Hoppas du hittar lite bra tips och testar Mallorca! :)

Mvh
Malin