Vandring på Mallorca

Av Lotte
1 mars 2006 15:08
Visningar: 12818
Hej,
Ska iväg till Mallorca på vandring i maj. Jag undrar om det är någon som kan ge tips på några vackra leder + annat som man inte ska missa.
Av Roy
1 mars 2006 15:16
Hej Lotte! Har velat göra detta själv, men inte kommit riktigt till skott.. Kan dock erbjuda följande länk som jag själv använt som inspiration:

http://www.majorca-mallorca.co.uk/hiking.htm

Har hört av bekanta att Sierra de Tramuntana på norra kusten skall vara mycket fint, bekräftas lite i texten på siten med.

Lycka till!
8 mars 2006 13:02
Hej
Åk in till Palma city. Ta tåget till Soller. Det går över bergen och genoom apelsinlundar och utsikten är underbar. vö i Soller tar du spårvagnen till Puerto del Soller som är en underbar liten hamnby.
Av Samos
8 mars 2006 17:13
Hej! Var på Mallorca ifjol för att vandra och återvänder igen i maj för ett par vandringar till. Helt underbart i Tramuntanabergen. Många vackra leder från Puerto de Soller och Soller. Vackraste vi gick var till Deia och Cala Deia och Fornalutx. Planerar nästa gång att gå Mirador ses Barques till Cala Tuent och båt tillbaks till Puerto Soller. ( båten måste bokas i förväg). Finns även en mycket spektakulär och svår vandring ner genom ravinen Torrent de Pareis. Missa inte Palma och katedralen där! Mer att läsa om vandringar på www.mallorcamuntanya.com
Av Xioanna
13 mars 2006 17:36
Hej
Åk norrut kanske till Ferrutx och se munkklostret där uppe i bergen.
Härlig vandring!