Tips USA, Highway 1

Av Emil84
21 juni 2010 23:29
Visningar: 4104
Hej!
Ska åka till USA i höst och bland annat bila längs Highway 1 från San Francisco till Los Angeles. Är det någon som har gjort denna resa och har något tips på boende längs vägen? Någon som har tips på bilfirmor som har fungerat bra? Har funderat på att hyra genom Holiday Autos. Alla tips oavsett vad de handlar om, gällande Highway 1 mellan SF och LA, tas tacksamt emot. Tack på förhand! =)

Mvh Emil Malmgren
Av Bramme
2 sep. 2010 09:25
Tjena!

Jag kör från NY till LA (komer åka H1). Har tyvärr inga tips ännu, tänkte bara kolla när du kommer vara på plats och hur länge? Vi letar nämligen boende i L.A. så tänkte var ni ska bo osv. :)

Hälsningar
Daniel
Av Knape
2 sep. 2010 13:27
Boende i LA och SF finns det hur mycket som helst men längs vägen var det lite svårare och priserna var högre än i resten av landet. Vi bodde i Santa Cruz (här fanns fler motell till bra pris) och i Lompoc (efter ett kackerlackshotell så tog vi oss hals över huvud till ett Travellodge av bra standard.).

Vi hyrde av Hertz som faktiskt var billigast. Kolla på deras rabatter dom har genom t.ex. studentkort, medlem i motormännen etc. Även Holiday autos har en del rabatter om man googlar lite.

Har ni tid så tycker jag att ni ska kolla in vindistriktet Sonoma norr om SF. Riktigt trevligt var det och vi hade turen att få bo på en vingård som var suverän!
Av Lalia
4 sep. 2010 10:46
Körde Highway 1 förra sommaren! Vi hyrde bil via Avis och var mycket nöjda. Har inte koll på hur de ligger till prismässigt men vi fick en fin hybrid Toyota som vi gillade.

Första natten bodde vi på ett motell 8 i Monterey. Enkelt boende men helt ok. Besökte självklart akvariet som var en stor turistmagnet. Ganska kul ändå.

Nästa stopp var i San Luis Obispo där vi bodde på ett ställe som heter Apple Farm. Väldigt amerikanskt med gammal stil. Vi hade egen bubbelpool på en uteplats. Trevlig restaurang också med god mat.
4 sep. 2010 12:36
Hej! Jag har kört Highway 1 några ggr,mycket fint,ser att du fått en del tips men det finns motell överallt så det är nog inga problem,men missa inte Santa Cruz Monterey,Carmel,Solvang och vingårdarna,,,du kommer förbi Malibu där jag bodde en vinter...har ett litet stamfik vid trafikljusen och till vänster när du kommer norr ifrån...
Jag längtar över dit hela tiden.

Ha de fint över där!