Roadtrip: Seattle - San Francisco

2 apr. 2014 08:52
Visningar: 1918
Hej,

I slutet av Juli besöker jag och min sambo Seattle under några dagar för ett större event och vi tänkte passa på att göra en roadtrip ner till San Francisco innan vi åker hem. Har aldrig gjort en roadtrip förut men läst mycket om det och så. Det jag undrar mest är:

1. Hur ska man tänka kring tiden? I mitt huvud så är det rimligt att tänka sig att man spenderar 5h om dagen i bilen ungefär så man kommer någon vart.
2. Någon som har specifika tips på saker man inte får missa på vägen? Planen än så länge är att åka längs med kusten och det vi hittat för tillfället är:
Start: Seattle
Portland
Highway 1 och Coos bay
Eureka
Highway 101 och Avenue of the giants
Clear lake
Napa valley
Slut: San francisco

Tänker att detta är en resa vi kan klara av på 5-6 dagar utan att behöva stressa ihjäl oss.

3. Är det några sträckor längs med kusten som är extra bra eller andra där man hellre kan ta innervägen och se mer av oregon och kalifornien?
4. Är den sträckan att rekommendera överhuvudtaget? En annan plan är att flyga direkt från seattle ner till LA eller SF istället och ta den vägen mellan dem eller kanske ut mot Nevada.

Tankar, idéer och funderingar tages tacksamt emot.
Av Birgere
2 apr. 2014 09:58
Hur mycket tid har ni totalt från att ni är färdiga i Seattle tills ni måste vända hemåt?
2 apr. 2014 10:53
Citerat från Birgere:
Hur mycket tid har ni totalt från att ni är färdiga i Seattle tills ni måste vända hemåt?
Vi har inte riktigt bestämt det än men eftersom vi kommer att spendera drygt en vecka i seattle så är 1-2 veckor "on the road" rimligt för att kunna uppleva lite och samtidigt inte bli helt skinnade ekonomiskt. Vi kommer nog att anpassa tiden efter resmålen snarare än tvärtom.
Av Birgere
2 apr. 2014 12:51
Har aldrig åkt kuststräckan i NV USA så jag kan inte uttala mig om hur den är.
Däremot så behöver triangeln SD/LA-LV/GC-SF sina 2 veckor. Någon gång i livet bör man ju ta denna....

När det gäller dagsetapper så föredrar jag personligen att ta längre kördagar och stanna minst 2 nätter på ett ställe än att småskutta hela tiden.
Av Marulk
2 apr. 2014 18:57
har kört en liten bit utmed hgw 1 norrut från SF....tycker nog att den biten var minst lika vacker som delen mellan LA o SF (har ngn bild därifrån här på RG). Har också en dröm om att köra hela vägen norrut mot Seattle.
Kan även tipsa om websidan och Appen Roadtrippers, där får man tips på både boende o sevärdigheter utmed resan