Tips: Singapore-Kuala lumpur-Langkawi-Koh Lipe

17 jan. 2018 14:54
Visningar: 373
Hej! I februari åker jag och min man för första gången på en resa till Singapore, Kuala lumpur, Langkawi och Koh Lipe. Jag skulle vilja ha tips på uppleverser/sevärdheter vi inte får missa. Har hittat mest information om Singapore och Kuala lumpur men tycker det är lite svårare med Langkawi och Koh lipe.

1. Tips på upplevelser/sevärdheter?
2. Hur tar man sig bäst mellan Langkawi och Koh lipe? Har läst om olika typer av båtar... färga/speedboat. Vad rekommenderar ni? Vart bokar man?
3. Vart på langkawi rekommenderar ni att bo? Verkar vara finast strand i Cenang men kan även tänka mig bo lite utanför om det är lätt att ta sig.
4. Snorkling på Koh lipe kontra dykning? Vi har aldrig dykt förut. Är det värt tiden och pengarna på att satsa på dykning?
5. På Langkawi verkar det vara en hel del jellyfish och grumligt vatten, är det vissa områden som är mer drabbade? Vill såklart undvika detta.
6. Angående flyg mellan Singapore - Kuala lumpur - Langkawi, rekommenderar ni att man bokar detta på förhand eller går det lika bra att boka på plats? Brukar priset skilja sig?

Är även tacksam för annan värdefull information om dessa resmål!
Av Sierra
17 jan. 2018 16:10
1. Kolla mina reseguider från 2013. Det har hänt en hel del sedan dess men beacher och utflykter är desamma.
Langkawi: https://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278#axzz1pszDJoie
Lipe: https://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

2. Det finns endast färja (2 st) numera och de har två dagliga avgångar i båda riktningarna under högsäsong från Kuah Jetty resp Telaga Harbour.
Från Kuah Jetty: https://thaibeachtravellers.com/
Från Telaga: http://telaga-terminal.com/

3. Cenang är det populäraste området med beach, restauranger och shopping. Även Cenangs granne i söder Tengah är poppis.

4. Både snorkling och dykning på Lipe rekommenderas. Kristallklart vatten och du snorklar direkt från beacherna eller på en snorklingsutflykt med longtail över dagen. Det finns många Dive Centers på ön som arrangerar turer och kurser. Knalla runt och känn efter vilken som kanske passar er bäst.

5. Vattnet är i princip likartat runt hela Langkawi. Dock är det bäst i norr vid Tanjung Rhu Beach. Där finns endast ett par exclusiva resorts.

6. Boka flyg online i god tid om ni vet när ni skall flyga. AirAsia flyger i hela området och är ett riktigt bra lågprisbolag. Det är inte billigare att boka på plats. Risken är i stället att flyget är fullt den dag/tid ni vill åka.
Av Erik777
18 jan. 2018 13:13
Bara så att det inte är något missförstånd, Tanjung Rhu är inte privat på något sätt. Man kan enkelt åka dit själv med hyrd bil eller MC. Bästa stranden jag såg på Langkawi, Rekommenderas!
18 jan. 2018 13:47
Hej :)
I Singapore kan jag rekommendera att ta sig ut till ön Pulau Ubin och hyra cyklar. Den ligger nära stan men känns som en helt annan plats! Även the Tree Top Walk och den botaniska trädgården kan rekommenderas. Men som du säkert läst är ett besök runt Marina Bay ett måste. En tur till den konstgjorda ön Sentosa är heller aldrig fel men kanske inte prio 1.

I Kuala Lumpur tycker jag deras fågelpark var klart värd några timmar (även om fågelskit i håret ingick i priset).

På Koh Lipe har jag bara snorklat och inte dykt men det sägs vara bra. Snorkligen var väl helt okej men beror på vad man har att jämföra med (Egypten är en klass för sig enligt mig). Tips om ni ska på en båt/snorkelutflykt är att göra den på eftermiddagen. Detta då man efter solnegång kan simma med lysande plankton vilket är ett av mina största minnen från min Asienresa.

Om ni tycker Koh Lipe är för turistigt kan ni alltid åka över en natt eller två till Koh Tarutao (ca 1,5h med speedboat) där det väldigt enkelt men med stränder nästan för er själva.

Ha en bra resa!
18 jan. 2018 18:10
Stort tack för alla tips!!!

Någon som vet hur lång tid det tar att ta ett dykcertifikat?

Har även läst att man ska skydda sig väl mot myggorna med myggmedel. Finns det att köpa på plats i dessa länder eller är det bäst att köpa med från Sverige?
Av Erik777
19 jan. 2018 05:29
det finns gott om myggmedel att köpa på plats, både såna som är giftigare och mindre giftiga än i Sverige.
Av Erik777
19 jan. 2018 05:30
det finns gott om myggmedel att köpa på plats, både såna som är giftigare och mindre giftiga än i Sverige.
Medlemmen har tagit bort svaret