Singapore-Kuala Lumpur- Langkawi- koh Lipe

11 sep. 2019 22:57
Visningar: 269
Hej.
Vi är ett restokigt seniorpar som gillar att backpacka och
har varit i Thailand ett antal gånger och då även på Lipe, men i år har vi lyckats med att vara lediga mer än 5 veckor och kommer att starta vår rundresa i från Singapore , vidare med ev buss till Kuala Lumpur . sen med flyg till Langkawi och sen över med färjan till Koh Lipe, för att sedan
fortsätta upp genom Thailand och flyger hem från Bangkok.
Resan kommer att ske från mitten av december 2019 till slutet av januari 2020.

Det är 2 saker jag undrar över ?
- Från Singapore till Kuala Lumpur är buss eller tåg till att föredra och bör man boka det hemifrån? i s f vart och med vem? Någon som åkt och kan rekommendera?

- sen undrar jag om färjan över från Langkawi till Lipe...bör även denna bokas hemifrån och i s f om någon har en länk.?

- vad jag har kunnat läsa mig till på Thailänska ambasadens sida verkar det numera inte vara något problem utan att man får 30 dagars visa även om man kommer in med båt, dock får man endast göra det 2 gånger per kalenderår vad vi förstått. stämmer detta?
undrar då vi efter att ha kommit till Lipe har mer än 3 veckor att spendera i Thailand innan vi flyger hem, och vill inte komma dit och få endast 15 dagar som tidigare .
Någon som åkt det senaste Langkawi- Lipe och som vet...annars får vi ta och lägga om rutten?

Tackar er alla på förhand :)
Av Erik777
11 sep. 2019 23:32
Singapore -KL: Flyg > tåg > buss
Det bästa med att åka tåg är att det finns en egen gränspassage för tåg, vilket gör att ni slipper vänta bland alla tusentals motorfordon som ska passera den inte speciellt smidiga gränsen. Alla tåg förbindelser är med byte i Johor Bahru. Jag är inte säker på om det sedan går tåg utan byte från JB till KL, eller om alla resor är med ytterligare ett byte i Gemas. Det där kan ni kolla upp på https://www.ktmb.com.my/
Kanske är det rentav smidigare att ta tåget till JB och buss därifrån, om ni vill undvika byten. Flyg slår emellertid allt.
Det går dessutom flyg direkt från SG till Langkawi, så ni måste inte besöka KL om ni inte vill. Jag gillar KL, men om ni ändå både besöker Singapore och Bangkok så skulle jag se det som mindre viktigt. Jag har aldrig varit på Koh Lipe, men har korsat landgränsen till Thailand och vet att man får 30 dagar även om man inte flyger.
12 sep. 2019 16:08
Tack då vet vi och behöver inte oroa oss i onödan vad det gäller visa

Vi vill besöka KL och mening var just att ta sig landvägen då vi sen flyger till Langkawi.
Kul att se hur det ser ut där oxå.
Har du eller någon annan testat lyxbussarna som här i mellan?
Råd om bolag det finns en uppsjö...
Av Erik777
12 sep. 2019 16:54
Inte provat, men jag undviker generellt att åka långfärdsbuss i Malaysia när det finns alternativ. Det räcker gott och väl med de gånger det inte finns alternativ :) Men mer tips och råd finns troligen här https://forum.lowyat.net/topic/831557
Om ni kan så undvik verkligen att åka över Causeway, framförallt under eftermiddag och kväll. Om ni nu ska åka buss från Singapore så ta om möjligt en som går via Second link Expressway där det ska vara betydligt mindre trafikstockning och mindre belastning på Immigration. Risken finns att halva restiden Singapore-KL kommer spenderas på att ta sig den korta biten in i Malaysia.
13 sep. 2019 06:36
Hej, angående färjan till Lipe så är det inga problem att boka på plats i nån travelshop på Langkawi, brukar inte va nåt problem att boka dagen före man vill åka, tror den går två ggr om dagen.
12 mars 2023 18:02
Hej!
Jag har tänkte resa samma resrutt i slutet av mars och första veckan i april. Är det någon som har koll på hur vädret är?
Av Fylke74
14 mars 2023 15:36
Vi gjorde en liknande resa i dec/jan precis innan pandemin.
Du har mycket härligt att se fram emot.
Har dock inte koll på vädret men tänker att det inte kan vara så svårt att googla.
16 mars 2023 15:51
Och vi planerar för det upplägget i januari. Någon som har koll på vad båten från Langkawi till Lipe kostar? Sitter med resebudget just nu. Tar gärna emot tips på boenden om någon sitter inne på något bra :)
Av Fylke74
17 mars 2023 08:50 (redigerad)
Tänker att det inte kan vara så svårt att googla upp.
Har för mig vi betalade ca 300 sek per person.
Kan rekommendera stränderna på västra sidan av Koh Lipe om ni vill uppleva lugn och ro.
Ska ni bo på Langkawi kan jag tipsa om Kunang Kunang heritage village.
17 mars 2023 09:22
Hej igen...
Underbart att min tråd ang vår resa från Singapore till Bangkok 2019-2020 fortfarande är aktuell. Så roligt.
Ja det var en härlig resa med många överraskningar längst vägen. Om inte annat Covidutbrottet .
Faktum var att redan på flyget till Singapore den 14 dec 2019 Obs! Så fick vi info på planet om pandemin...eller rättare sagt om den svåra influensan som var på g.
Då kändes det konstigt mest ...men faktum var att när vi skeg av planet i Singapore så stod de med vita skyddskläder och scannade oss .
Så vi utläste som man visste redan då....
Nu känns allt lång borta ...
Hur som helst någon som vill ha tips ang vår resa bara att höra av sig igen....som sagt underbart att tråden lever.