Singapore, Langkawi, Koh lipe

Av Sofiet
24 aug. 2014 14:12
Visningar: 846
Nu över nyår ska vi resa till Singapore och sedan vidare till Langkawi och Ko lipe, På hemvägen åker vi den 11 januari från ko lipe till Singapore. Vi har bokat båten 10:30 från lipe som ska vara framme på Langkawi 13:00. Bokat via telaga terminal.
Undrar nu om man hinner flyget som går 15:00 från Langkawi till Singapore? Eller kommer det bli stressigt om båten blir lite försenad?

Tack på förhand!
Av Sierra
24 aug. 2014 14:32
Om båten är i tid så hinner ni. När ni kommer till Telaga får ni vänta ca 30 min på att få tillbaka passen och sedan tar det ca 10 min till Langkawi Airport. Taxi väntar vid ankomst och gör upp med en chaffis medan ni väntar på passen att ni vill åka med honom till flygplatsen. Risken är annars att ni inte får en taxi direkt ni vill åka utan måste vänta.

Är båten sen kan det bli stressigt...

Checkin för flyget stänger normalt 45 min före avgång, alltså 14:15.
Av Sofiet
24 aug. 2014 14:42
Tack för svaret! Är det stor risk att båten är så sen så att man missar planet eller tror du att man hinner?
Av Sofiet
24 aug. 2014 18:49
Tack för infon. Blir nog att vi tar det sena flyget!
Av Sierra
24 aug. 2014 20:12
Klokt. Då kan ni ta en taxi till Cenang, 20 min från Telaga, innan SilkAirs avgång och käka en god middag :-)
Av Emh87
26 aug. 2014 20:04
Vad härligt det låter! Var på en liknande resa i vintras. Kan du inte skriva vad ni ska göra där och vad era planer är?
23 jan. 2015 11:29
Nu blir jag jätte nervös! Helt ny på detta forum gick jag idag in och hittade den här diskussionen. vi åker nämligen idag till Singapore och därefter vidare till Langkawi och Koe Lipe. Hem samma väg den 6/2. Jag hittade inget alternativ för hemvägen än ett enda flyg från Langkawi kl 15.00 eftersom vi skall vidare hem från Singapore kl 23.55 samma dag. När jag nu läser att det kan bli strul och det verkar vara så tight med tiderna så blir jag lite rädd!! Men, men!! Vi får väl hålla tummarna att det funkar som det skall.
Av Sofiet
23 jan. 2015 11:40
När vi åkte från Lipe frågade de om vi skulle med något flyg för de kunde i så fall prioritera passen så man fick de först när man kom till Langkawi! Vår båt var ca en halvtimme för sent också. Men går snabbt med taxi till flygplatsen så borde gå bra!
23 jan. 2015 11:48
Tusen tack för snabbt svar! Det känns lite bättre - även om jag fortfarande är nervös för att jag i min enfald inte räknade med förseningar. Du vet kanske också om man behöver boka färjebiljetter via nätet eller om man kan köpa på plats? Både i Langkawi och på Lipe!
Av Sofiet
23 jan. 2015 12:20
Vi bokade innan på nätet då det kändes smidigt och eftersom vi åkte under högsäsongen runt nyår. Men går bra att boka på plats också :)
25 feb. 2015 10:28
Vill bara uppdatera med hur det gick för oss med färja och flyg mellan Koh Lipe och Langkawi. Vi tvekade in i det längsta på att chansa att vi skulle hinna med flyget från Langkawi kl 15.00. Bestämde oss att chansa! Båten var som tidigare sagt försenad, ca 45 min. Trots att alla var på båten till kl 10.30 så avgick den inte - vilket verkligen var oroväckande, Verkar som om de inte bryr sig så mycket om tiderna. När vi väl kom i land sprang vi först i kön till passkontrollen. Tyvärr så skulle man sagt till i incheckningen på Koh Lipe (skjulet på stranden) att man hade bråttom. Vi hade bara sagt till på båten. Därför hjälpte det inte att vara först i kön utan vi fick vänta på vår tur när man ropade upp alla namn. Tack och lov var det inte så många passagerare. Taxi fanns det gott om på plats och chauffören tyckte att vi hade "gott om tid". På flygplatsen checkade vi in samtidigt som man ropade upp våra namn!! Efter det hade vi ändå ca 25 min lugn och ro innan vi fick gå ombord på planet. Mao funkade det jättebra och vi är mer än nöjda!! vi fick ju en dag till på Lipe.
Av Annahs
20 mars 2015 19:18
Hej! Nu vill jag också följa upp den här tråden. Jag håller på att vela inför resmål för julen 2015. Jag behöver dubbelkolla hur jag kan ta mig från Singapore till Koh Lipe och tillbaka till Singapore på bästa/enklaste/billigaste sättet. Är det någon som har koll och tips? Vi är två vuxna och två barn. Tack på förhand.//Anna HS
20 mars 2015 20:32
Vi bokade flyg på Bravofly.com från Singapore till Langkawi i Malaysia. Ena vägen Air Asia och andra vägen Tiger Airand. Priset var ca 500 kr per biljett och väg. Enkelt och lätt. Från Langkawi går båt till Koh Lipe 2 ggr per dag vilket kan vara svårt att pasa in med flygtiderna och kan kosta en övernattning. Ett tips är att man INTE behöver vara i hamnen flera timmar innan avfärd. 1 timme innan räcker både till och fån Thailand.
Av Sierra
20 mars 2015 23:08
Citerat från Annahs:
Hej! Nu vill jag också följa upp den här tråden. Jag håller på att vela inför resmål för julen 2015. Jag behöver dubbelkolla hur jag kan ta mig från Singapore till Koh Lipe och tillbaka till Singapore på bästa/enklaste/billigaste sättet. Är det någon som har koll och tips? Vi är två vuxna och två barn. Tack på förhand.//Anna HS
Jag har åkt den vägen ett antal gånger vilket innebär flyg till/från Langkawi och färja till/från Lipe.

Det är tre flygbolag som trafikerar Singapore - Langkawi: SilkAir, Tigerair och AirAsia. Boka direkt med bolagen! Jag har nyttjat alla tre utan anmärkning.
SilkAir: http://www.silkair.com/booking-flow.form?execution=e4s1
Tigerair: http://www.tigerair.com/sg/en/
AirAsia: http://www.airasia.com/ot/en/home.page?cid=1

Färjan skall du åka från Telaga Harbour som ligger ca 10 min med taxi från Langkawi Airport. Överfarten till Lipe tar ca 90 min. http://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-return-trip.html