Koh Lipe, Langkawi och KL

14 juli 2014 15:32
Visningar: 311
Hej, jag och min familj åker till Malaysia/Thailand från den 12 december till 5 januari. KL har jag varit förut och vi har varit i Thailand flera ggr tidigare. Vi har läst det mesta som skrivits om Koh Lipe här.

Är det någon som har erfarenhet av Lipe Power Beach Resort?

Vi har bokat en familjebungalow (ej vid stranden) där 21 dec till 25 dec för 4500 B natten. Verkar det OK?

Sedan behöver vi ett boende till på Lipe och det verkar fungera bäst att boka via mejl. Som ni förstår är det mesta fullbokat. Vi vill ha ett enkelt strandnära boende för perioden 25 dec till 1 jan men det är svårt att bedöma baserat på vad man läser på Agoda, här är vad som är ledigt just nu:

http://www.agoda.com/sv-se/pages/agoda/default/DestinationSearchResult.aspx?asq=v531TcfJilMlZ1ZJLUAB%2fQvGFIsoyFlGxNFrdP0N7hoH3RMMBJgHmiA5gyoZt3ycV6POOA8lSwx3DCk9YX7BOKMx1L%2f1n65W3WBIpFWagWolwK64LHqFiHdDSONVSMUyDoYYnNSNQyjXCjukeQxmoSSYYLHLx260ZF3ATwBDPBsORTA1R3ZRig%2facQerDfqe5NTBS%2fqhX4aaR%2bDyBQ%2b0jw%3d%3d&tick=635409666222

Vad skulle ni rekommendera?
Av Sierra
14 juli 2014 15:56
Lipe Power Beach är helt ok, och samtliga bungalows ligger nära beachen.

Akira Resort är helt nytt och kommer att bli klart till high season. Ett av de dyraste på Lipe.
Bella Vista är nytt sedan föregående säsong och är det gamla Lipe Resort.
Bundhaya Resort är alltid populärt. Dock lite rörigt på beachen då båttransfers från Langkawi kommer in där till immigration som ligger bredvid.
Z-Touch är också poppis men man får tänka på att den stora järnpråmen som kommer med materiel och lämnar med sopor angör beachen alldeles bredvid.

Övriga är enklare boenden.

Ett annat bra boende som inte Agoda har är Lipe Beach Resort som ligger i norra delen av Sunrise Beach. Mycket trevligt och de har plats för er de datum du anger. Kolla reviews! http://www.lipebeachresort.com
Av Marhed
14 juli 2014 20:40
Vi bodde på Mali Beach Resort som jag varmt kan rekommendera, vet dock inte om det har något ledigt denna tiden.
14 juli 2014 22:30
Hej, tack för snabba svar. Jag har mejlat lite med Lipe Beach Resort och dom hade två Bungalows till helt ok pris. Sedan har dom nya bungalows på G som jag får bilder och pris på om 3 veckor.

Så troligtvis bor vi på Lipe Power Beach 21-25 och sedan på Lipe Beach Resort från den 25-01 innan vi åker tillbaks till KL.

Jag kika lite på Mali också och dom har rum några av dagarna men inte alla tyvärr. Dom var snäppet dyrare också.

Resterande dagar på resan planerar vi att spendera på Langkawi och i KL. Där återstår att boka boende. Som det ser ut nu tar vi bussen från KL till Langkawi men flyger tillbaks. Får se om det synkar med färjan mellan öar och flyg.

Det är ovärdeligt att få denna typen av tips. På sätt och vis var det enklare förr när man fick vänta tills man var där för att se vilket boende man kunde få.

Min fru undra också hur mycket det gungar på färjan? Senast vi var i Thailand var vi med om en mardrömsresa mellan Koh Phangan och Koh Tao. Det blåste så mycket att vi sent om sidor blev evakuerade med hangarfartyg från ön.

//Tomas
Av Sierra
14 juli 2014 23:04
Ni kommer inte att ångra er ang Lipe Beach Resort som ligger drygt 200 m längre norrut på Sunrise från Power Beach Resort.

Normalt är det inte mycket sjö i Andaman Sea den tiden när ni är där. Om ni tar färja från Penang till Langkawi är det nästan 3 tim till sjöss. Kortaste tid med färja till Langkawi är 1 tim 15 min från Kuala Perlis.

Mellan Langkawi och Lipe har det tidigare år alltid varit speedboat men från kommande säsong är det färja som gäller pga att Langkawi Port Authority inte tillåter speedboat längre. All speedboat trafik stoppades 18 mars i år och de sista turerna fram till 31 maj fick efter mycket strul genomföras med färja (större båt) från Kuah Jetty. Det kommer att gå att åka färja även från Telaga från 20 oktober. Tid till sjöss ca 1 tim 30 min.