Tips på restauranger i New York

7 sep. 2013 23:07
Visningar: 11293
Hej

Skall till New York. Varit där flera gånger men undrar om någon har tips på lite roliga restauranger som ni skulle vilja tipsa om?
Vi brukar variera oss rätt mycket när vi är där. Japanskt, amerikanskt, italienskt.... Allt!

Några smultronställen?

Pelle
Av Pelle77
7 sep. 2013 23:35
Ni får inte missa Zenkichi i Williamsburg. Testa deras Omakase som är en avsmakningsmeny på 5-7 rätter. Ni sitter i bås och har nerdragna jalusier. Vill ni ha service trycker ni på en knapp på bordet. Testa lite sake också. En fantastisk matupplevelse i ett trevligt kvarter. Rekommenderas starkt!

Vill ni äta Michelinmat men till lunch rekommenderar jag först Nougatine at Jean-Georges. Deras bakficka och du får en trerätters för dryga 30 dollar. Såå prisvärt och gott. Perfekt att sen ta ett glas rosé k The Boathouse i Central Park.

Gotham Grill åt vi också lunch på. Ännu bättre service än på Nougatine och lyxigare känsla. 30-35 dollar här med. Helt klart värt att satsa på lunchen.

Vill ni gå på en Broadwayshow och sen äta middag rekommenderar jag Toloache. Bästa mexmaten någonsin och testa deras Margharitas när ni är där!

,
8 sep. 2013 10:56
Som alltid när det gäller New York så vill jag tipsa om OPEN TABLE som är den site som de flesta restauranger använder sig av för bordsbokning.

På Opentable (finns bara på webben) finns dessutom sökmöjligheter per område och mattyp och topplistor på tvären och längden.

Utöver Opentable har du TripAdvisor och Yelp som även de (app resp web) kan ge dig massor av tips genom de omdömen som finns där. Personligen tycker jag att ett generellt omdöme av hundratals personer på ett ställe ger mig väldigt mycket vägledning om stället är värt ett besök. Sen måste man så klart lära sig att läsa mellan raderna (det brukar alltid komma pekpinnar här på RG om att man skall ta "trippan" med en nypa salt) och se vad man själv tycker är viktigt.

Dessa tre är mina biblar!
8 sep. 2013 11:16
Williamsburgh asien fusion -Bozu
Uptown Asien fusion-Tao, grymt ställe med alltid drag och hög musik min ständiga favorit
Downtown Asien Fusion-Buddakan

Cocktails-Gå till Attaboy, hidden bar i världsklass, (gamla milk n honey) prova Bekeeper om du gillar whiskeybaserade cocktails

Kött-Keens

Latino-Yuca

Trevlig lunch eller middag- ABC kitchen i möbelvaruhuset, mst bokas för lunch

I NY är Yelp överlägset som sökinstrument, där är mest unga som skriver, ibland upp till 2000 som recenserat
Open table i NY känns ganska köpt och inte så bra att lita på,
Tripadvisor är ok men ganska gammal och omodern sida.
8 sep. 2013 18:09
Citerat från Patrikda:

I NY är Yelp överlägset som sökinstrument, där är mest unga som skriver, ibland upp till 2000 som recenserat
Open table i NY känns ganska köpt och inte så bra att lita på,
Tripadvisor är ok men ganska gammal och omodern sida.
Nu känns det som att du sågade mina tips bara så där ... :(

Well well, JAG tycker de är bra och använder alltid dem, du Pelleberra får väl ta dig en titt och se om de ger dig något.

Köpt eller inte, men det är genom OpenTable många hanterar sin bordsbokning.
8 sep. 2013 19:39
Tack!

Jag kollar alla tips!! Nu har vi lite mer att spana in innan vi beger oss.

Pelle
8 sep. 2013 20:08
Opentable är en mkt bra bokningsida, som även Yelp använder sig av, men personligen tycker jag inte det är en bra sida att förlita sig på om man inte känner till så många ställen.

Tidigare rekomendationen om Zenkichi är väldigt bra rekomendation, kan kombineras med ett besök på hotel wyhtes rooftop några kvarter bort
8 sep. 2013 20:22
La Esquina
The Standard Grill
Pastis
The Mulberry Project
The Hurricane Club
Av Asok
9 sep. 2013 14:59
Rosa Mexicano, 1063 1st Avenue
9 sep. 2013 16:01
Om du gillar ramen och japanskt ska du gå till ippudo. Gå dit skriv upp dig på listan, medans du väntar går du till gömda baren angels share. Missa inte ders buns på ippudo
Av Hkn
10 sep. 2013 00:54
New York? Oj... det öppnar uppemot tre restauranger om dagen. 80% av dem får inte uppleva sin femårsdag. Men vi försöker:

Elitklass:
• Eleven Madison Park – svinhög och jämn kvalitet men var beredd på en mycket tidig middag, alt. ställa dig på deras väntelista.
• Per Se – fantastisk nivå på... allt. Även notan kan få det att snurra i huvudet. Dock, på något perverst sätt, värt varenda surt beskattad krona.
• Momofuku Ko – hysteriskt svårt att få bord – signa upp dig på deras hemsida och var sedan beredd exakt då de släpper sina 19 stolar – men värt varenda sekund av krångel. Maten är nämligen larvigt bra.

Undvik: Le Bernadin – stelt och franskt – and I don't mean that in a good way.

Mellanklass:
• Acme – danskt i stora äpplet, även om det inte märks såå mycket på menyn. Rustikt och bra. Avslappnad atmosfär. Boka gärna brunchen.
• Red Rooster – Marcus Samuelsson är inte bara ett mediefenomen, han har skapat en bra och jäkligt trivsam restaurang i Harlem. Något ojämn leverans, men trevligt, trevligt. Tips: Välj inte de 'svenska' rätterna. Deras mer genuina soul food är mycket bättre.
• Eataly – bra om än något stökigt. En marknadsplats med nio olika restauranger. Var inte stressad så går det vägen.

Undvik:
• wd-50 – de har dock bytt kökschef under sommaren, vilket bara kan bli till det bättre.
• Mission Chinese Food – överhypat och hemligt och väldigt, väldigt svajigt. Ibland oätligt.

Omtalade (har inte varit där, så kan inte voucha för dem utan vidare– men mina kunskapare är pålitliga):
Pak Pak (Brooklyn), frukost på The Breslin, Cannibal (hypat köttställe), Luke's Lobster, Gwynnett Street (Brooklyn), Craft, lunch på Del Posto, ABC Kitchen, Danny Brown Wine Bar & Kitchen (Forest Hill), Pearl & Ash, Musket Room (nyzeeländskt kök), Neta (sushi)...
Det händer ju något varje vecka i NYC, så det är nästan ett heltidsjobb att följa.

Sådärja. Smaklig spis!

:: hkn ::
10 sep. 2013 09:05
Det jag skulle vilja anmärka på HKN är att Lobster roll är riktigt dåliga (Lukes Lobster) i NY:) Du som varit på Key West har du varit på Dj claim shack?
Av Hkn
11 sep. 2013 12:07
Citerat från Patrikda:
Det jag skulle vilja anmärka på HKN är att Lobster roll är riktigt dåliga (Lukes Lobster) i NY:) Du som varit på Key West har du varit på Dj claim shack?
Luke's Lobster dåliga? Aww... visar bara vilket lotteri det är.
Fick t ex mail häromdagen från en kompis som fullständigt tokdissade Cannibal (å andra sidan hade andra vänner knuffat upp förväntningarna ordentligt).

Nix. Har inte varit på DJs Clam Shack. Mitt bästa mål mat i Key West var konstigt nog på Origami, ett japanskt litet hål i väggen på 1075 Duval St. (ligger en bit in i en slags galleria), men även där bör man ha realistiska förväntningar.

Cheers,

:: hkn ::
18 dec. 2013 17:04
Hej Pelleberra,

Jag var i New York förra veckan och fick ett tips av en New York-bo om att ladda ner TriplAgent (www.Triplagent.com) på min iPhone för att få fram de bästa insidertipsen.

Det var på riktigt den bästa appen jag någonsin haft när jag rest och så himla snygg!!! Jag valde mina intressen och fick upp så många roliga och bra listor som skapas av New York-bor som delar med sig av sina bästa hipster, äventyr, restaurang-, café- osv tips i New York.

Rekommenderas varmt!

App Store - https://itunes.apple.com/us/app/triplagent-discover-new-adventures/id692393671

Bra lista - http://www.triplagent.com/best-of-newyork
Av Hkn
18 dec. 2013 22:39
Mina senaste skalper tagna i New York:

• 15 East
– belägen på 15 E 15th Street, bara ett kast med liten sojaflaska från Union Square. Jag gick all in på deras lunch-special. En omakase som hette duga. Råkade vara tidig till restaurangen = enda gäst ett bra tag och insåg att jag hade sex vuxna män som studerade mig när jag åt. Hög nivå på leveransen. Några intresserade frågor till sushi-kocken och han började att leverera specialkompositioner. Har en stjärna i Guide Michelin. Dock inte svindlande dyrt.

• Brushstroke
– 30 Hudston Street nere i TriBeCa. Ett samarbete mellan stjärnkrögaren David Bouley och Japans tjusigaste kockskola, The Tsuji Culinary Institute. Köket är kaiseki och menyn förändras nära nog per timme. Valde en galen paketlösning med waguy-biff och en massa extragodis. Inte perfekt leverans men topparna (inkl. waguyn) var verkligen toppar. Fantastisk service.

• Hakkasan
– 311 W 43rd Street – tre kvarter sydväst om Times Square. London-konceptet är importerat och eftersom allt är större i Amerika så är stället XL, menyn omfångsrik, utbudet av whisky tokigt stort och musiken så hög att varje försök att inleda lågmälda samtal får en komisk touch. Servicen är alert och uppsluppen. Leveransen från köket motsvarar den Michelin-stjärna man fått (även moder-restaurangen i London har en stjärna). Trots vänlig dollarkurs hade plastkortet brännsår.

- - - -

• Mission Chinese Food
– 154 Orchard Street nere i Lower East Side. Åt så starka grejor att de var oätliga där i våras. Gav stället en ny chans och de levererade plötsligt bra, ätbart och sympatiskt, trots en lite sprättig bartender. En vecka efter mitt besök går man och (drumroll!) stänger – Dept. of Health konstaterade att man hade en del, eh… issues. Nu byggs restaurangen om. ”We'll reopen when we're ready to reopen.”

Nästa varv blir det Danji, The Modern och Aska. Stay tuned.

:: hkn ::
Av Hkn
25 mars 2014 15:42
Mina senaste New York-restauranger – högt och lågt – något passar kanske dig?

Marea – 240 Central Park South – itailenskt och seafood. Cannot go wrong? Nej, inte det som serverades på tallriken. Däremot var personalens engagemang av varierande karaktär från servil till rent ut sagt arrogant. Två Michelin-stjärnor har de. Jag undrar faktiskt varför.

Soto – 357 Avenue of the Americas – här pratar vi sushi. Mycket bra sushi till och med. Satt vid sushibaren och kockarna levererade riktigt bra. De pratade inte mycket men såg stolta ut när jag uttryckte mig uppskattande. Två Michelin-stjärnor. Ingen tvekan om varför.

Ai Fiori – 400 5th Avenue – lyx är väl det bästa ordet för att beskriva detta, eh... tempel på femte. Lyx, men ingen matglädje. Dessutom vill jag bestämt hävda att jag matförgiftades här. Restaurangen tror annorlunda. Det gör inte jag.

The Breslin – 16 W 29th Street – gastropub, lyder väl termen bland matjournalister. Fantastisk seafood sausage. Finfin lammburgare. Ett lyft. Förra besöket (tidigt 2013) bjöd inte på någon kulinarisk utflykt. Nu var det fokuserat och mycket trevligt. Beläget intill Ace Hotel. En Michelin-stjärna.

Gramercy Tavern – 42 E 20th Street – typisk restaurang som överlever allt koncepttrams och alla trendnycker genom att helt enkelt vara mycket kompetent och bra. Vinlistan är bra. Öl-listan är ännu bättre. Personalen är toppklass; de har 8-10 stycken som jobbat på stället i 15 år. En Michelin-stjärna.

Jewel Bako – 239 E 5th Street – ett sushiställe i East Village som kan ståta med en Michelin-stjärna. Mystiskt osorterat och kaotiskt, i synnerhet servisen pendlar mellan närvarande och förvirrad. Dock: Bra sushi.

Public – 210 Elizabeth Street – konceptuellt vääldigt uttänkt, vilket blir snudd på ansträngade. Inredning från gamla postkontor och bibliotek. Gissar att det är den här sortens restauranger många berättar om. Och ja, jag minns den slicka interiören men maten gjorde inget större avtryck. En Michelin-stjärna. Häng i deras bar, The Daily om du vill sniffa lite konceptmiljö och inte är hungrig.

Estela – 47 East Houston Street ( nära Bowery ) – fullständigt magisk bifftartar! Full rulle i matsalen. Galet bra efterrätter. Låt dig inte luras av den enkla miljön. Vinlistan inrymmer (dyra) godsaker. Relativt nyöppnat (juni 2013).

Pearl & Ash – 220 Bowery (mellan Prince och Spring St.) – stökigt och kul. Deras pork meatballs är to die for. Personalen ibland stressad och spiller öl över dig. Den välcurerade spellistan får hipsters att se osäkra ut. Bryan Adams? Laura Brannigan? En social upplevelse mer än en kulinarisk, men... those pork meatballs!

Sushi Yasuda – 204 E 43rd Street – förväntade mig ett sushitempel. Hamnade i en vänthall för finansmän. Ojämn leverans men topparna var verkligen toppen. Språkbarriären förhindrar dessvärre smidig kommunikation med personalen.

Neta – 61 W 8th Street (nära 6th Avenue) – riktigt, riktigt, riktigt jäkla bra. En alltigenom modern japansk restaurang. Fokus och skärpa från köket och fullständigt briljant personal. Ett av årets hittills trevligaste, alla kategorier.

Hoppas att det gav några idéer... Samtliga restauranger besökta mellan 6 januari och 22 februari 2014. Kom ihåg att restaurangscenen i New York är milt sagt föränderlig. I snitt öppnar tre nya restauranger varje dag – om en kökschef slutar på ett ställe så kan skillnaden i leverans vara himmelsvid – alla recensioner bör således ses som färskvara,

hälsar

:: hkn ::
Av Peter_o
26 mars 2014 08:15
Varför har ingen tipsat om www.ettannatnewyork.com här?
Obs länkarna i högermarginalen en bit ner.
Boken de gett ut med en del av tipsen därifrån (mest om mat) har blivit populär.
För övrigt kommer de snart ut med boken Ett annat Manhattan, gissningsvis innehåller även den en hel del om restauranter och barer.
/PeterO
26 mars 2014 09:04
Jag brukar tipsa om Ett annat New Yorks guidebok via min blogg, där jag också länkar till deras blogg. (Dock inte här tydligen.) Ett annat Manhattan håller jag på att läsa nu, eftersom jag ska recensera den. Många bra tips i den också, som väntat!
26 mars 2014 09:06
Patrikda, jag var otroligt nöjd med Luke's Lobster så sent som i höstas.
26 mars 2014 10:50
Anna_falkblick!

då kommer du bli otroligt x 10 nöjd när du provar en bra:)
26 mars 2014 12:12
Patrikda, jag har varit på Red Hook Lobster Pound också och tycker de var likvärdiga med Luke's Lobster.