New York med 1-åring - boende, område, att göra, att äta

19 jan. 2015 20:10
Visningar: 258
Hej,

Har någon erfarenheter att dela gällande att göra New York (under sista veckan i februari) och ha en ettåring med sig? Vi har varit i NY en gång tidigare, då utan barn, så detta är något helt nytt. Skulle behöva tips på område att bo i (funderar med på Soho -kan det vara smart?), tips på saker att göra om vi skulle behöva en shoppingpaus exempelvis.

Tack på förhand! :)
Av Peter_o
20 jan. 2015 00:59
Oj, Manhattan är ju inte skapad för 1-åringar precis.
Visserligen börjar entreavgiften vid ett år på Childerens Museum men jag får inte fram vilka aktiviteter som är lämpliga då. http://www.cmom.org/visit

Pausen du talar om tar du lämpligen över en kopp kaffe på Svensk kyrkan, nära 5th Avenue på 5 E 48th Street. http://www.svenskakyrkan.se/newyork

Många parker har lekavdelningar, t ex Union Square Park, men man ska nog vara lite äldre. Och det handlar ju om mitt i vintern i ditt fall. Obs att det blåser oftast hårda vindar då. Det är ofta så kallt att man föredrar att gå på antingen gator eller avenyer, beroende på var man får lä.

Som vanligt är det ju smart att bo nära tunnelbana. Visserligen har de speciella regler för barnvagnar och man ser inte många ute, men visst finns de. De gillar inte att man åker rulltrappa med barn i barn(sitt)vagn, se http://web.mta.info/nyct/safety/

Det kan vara lite knepigt att hitta vanliga mataffärer för t ex barnmat, men om du siktar på DUANEreade och Wahlgrens så hittar du nog en i grannskapet. Kring t ex Union Square finns Wholefoodsmarket.

/PeterO
20 jan. 2015 07:12
Jag och min fru var på Manhattan med vår son när han var ett år. Det är 11 år sedan nu, så mycket lär ha ändrats men det gick i alla fall hur bra som helst.
På den tiden skrev vi analog resedagbok och jag läste igenom den för ett litet tag sedan. Mestadels satt vår son snällt i vagnen och vi promenerade väldigt flitigt. 1 år är en perfekt ålder att resa med barn tycker vi. De har passerat spädbarnsstadiet men ännu inte kommit till 2-årstrotsen.
Vi bodde då på hotel Pennsylvania som var stort och bra läge men ganska simpla rum. Ingen aning hur hotellet är idag.
Tänk på att tajma maten med flygtiden! Att få flaskan kan hjälpa mot öronont.
Saker vi gjorde: Promenerade i Central Park (där finns ett zoo). Åkte Staten Island Ferry för att se frihetsgudinnan. Gick runt i TriBeca. Och såklart shoppade :)

Trevlig resa!