Restaurang i SF + NY

18 aug. 2014 18:46
Visningar: 270
Hola!

Tipsa gärna om lite bra restaunger i SF och NY.

Gärna konceptställen, prisvärda, inget problem med lite "annorlunda" ställen.

I NY har jag varit en hel del så skippa rekomendationer som vanliga ställen som alla svenskar går på som Pastis mm...

Mvh
Patrik
Av Marulk
21 aug. 2014 16:46
SF - blev tipsade om 'the stinking Rose' förra året när vi var i SF. Dessvärre hann vi inte dit själva men har hört flera bra rescensioner därifrån. Förutsätter dock att man gillar vitlök. Sen är ju Bubba Gump på pier 39 ett klassiskt ställe. Fantastiskt god mat med lite udda koncept. Vår favorit är annars The Pub på Ghirardelli Square.
Allt beroende förstås var i SF
Av Moth63
21 aug. 2014 17:47
Lorrie Diner är ett kul ställe :-)
Av Zodezo
23 aug. 2014 20:28
Håller med Moth63 om Loris Diner. Finns på flera ställen i SF och jag älskade det, var där flera gånger. Deras vegetariska chili t.ex. var riktigt god.

En annan favorit som finns lite överallt är California Pizza Kitchen som enligt mig har bland de godaste pizzorna jag ätit. Le Pain Quitiden finns på flera ställen i NY och är också en favorit.
Av Marulk
23 aug. 2014 20:49
Ett annat hamburgeri är Roam Artisan Burgers på Union Street. Inte långt därifrån finns en liten mysig Italiensk restaurang Pane e Vino. Utbudet är stort o vi har nog hittills inte varit på ngn "dålig" restaurang i SF
Union Street har många mysiga lite mindre restauranger. Runt Polk Street kan du hitta lite udda men väl värt besök.
27 aug. 2014 09:05
Gillar du Forrest Gump måste du besöka Bubba Gump Shrimps. En härlig temarestaurang vid Times Square
Av Hkn
27 aug. 2014 14:01
Mina senaste nyplockade skalper i New York:

Mission Cantina – 172 Orchard St, nere i LES. Pretty hipster-ish men trevlig personal, Snoop Dogg i högtalarna och finfina burritos, som lär vara några av New Yorks bättre. Öppnade sent 2013.

Jung Sik – 2 Harrison St, nere i TriBeCa. Modernt, koreanskt kök med två stjärnor i Guide Michelin, vilket avspeglas i ambitionsnivå och priser. Den som kör avsmakningsmenyn bör dock tacka nej till ett av restaurangvärldens sämst komponerade vinpaket. Lätt frånvarande service.

Babbo – 110 Waverly Pl, intill Washington Square Park. En klassiker. Italienskt. Stökigt. Trevligt. Notan kan svida lite om du inte passar dig när vinerna rekommenderas... följt av en lätt besvikelse då ett riktigt toppvin inte levererade. Vid nästa besök drar jag en enkel pasta och ett osnobbigt rödpang i baren. Då lär stället komma till sin rätt. Boka långt i förväg då det är mäkta populärt.

Gjorde dessutom återbesök på:

The Breslin – 16 W 29th Street smack in the middle of Midtown– har blivit ännu bättre. Servisen är stolt och glad. Köket vet exakt vad de sysslar med. Har höjt nivån för vad en bra gastropub kan uträtta. Tidigare led man av medioker servicenivå, vilken verkade lånad av överspända Ace Hotel, vars lokaler man är en del av. En Michelin-stjärna. Min recension av Ace Hotel är uppdaterad med fler bilder från The Breslin. See their seafood sausage and more here: http://www.guidebook.se/archives/3446

Public – 210 Elizabeth Street i Nolita – fortfarande snyggare än bra. Nya Zeeland-inspirerad meny. Köket misslyckades åter att överraska eller imponera. En Michelin-stjärna. Tror inte att den utmärkelsen blir långvarig.

Neta – 61 W 8th Street (nära 6th Avenue) – överträffade sig själva. Modern. Japansk. Avslappnad. Fantastisk avsmakning. Helt outstanding personal. Befäster sin status som en av de trevligaste i NYC, alla kategorier. Får de inte en Michelin-stjärna så ska jag äta upp notan från senaste besöket.

Danji – 346 W 52nd Street – ord räcker inte för att hylla det här moderna, koreanska hålet i väggen i Hell's Kitchen. Briljant meny. Deras bulgogi beef sliders och spicy pork belly sliders kan jag komponera och sjunga små visor om. Dessutom mycket prisvärt. En Michelin-stjärna. http://www.guidebook.se/archives/4874

Sådärja. Hoppas att det var annorlunda nog, Patrikda! :-)

hälsar

:: hkn ::
Av Rolf_52
28 aug. 2014 18:29
Hola!

SF:

Gary Danko – boka i månader i förväg. Fantastisk mat (snålvattnet börjar rinna när jag skriver detta). Galet roliga servitörer. Uppsluppet. Prisvärt. Bästa restaurangupplevelsen på flera år.

House of Prime Rib: Miljö som borde vara K-märkt, tranchering som är rena underhållningen, fantastiskt kött, bästa stekhusupplevelsen någonsin. San Francisco 49ers käkar här när de ska fira och man förstår varför.

A16 – syditaliensk mat, stökigt, trångt och hög ljudnivå men gott och trivsamt. Man lämnar med ett leende på läpparna

Undvik Quince – stelt , dyrt och levde inte upp till stjärnstatusen.

NY:

Håller med Håkan om Babbo. För middag måste man boka månader i förväg. Lunch gick att få utan reservation.

Blue Hill – lyckat exempel på konceptet från gård till bord. Minnesvärt restaurangbesök. Har en stjärna i GM.

Mvh

Rolf
Av Totopez
30 aug. 2014 23:10
Håller med Rolf om Gary Danko i SF, en av de mest prisvärda stjärnkrogar jag ätit på. Gillar också Michael Mina. En annan kul i SF är Millennium, som är en vegansk gourmetkrog. Jag är köttälskare, men maten där är så god att jag inte saknar kött alls.