Californien San fransisco - LA men sen då?

Av Adelaid
30 mars 2016 22:12
Visningar: 306
Vi är i startfasen av planeringen av vår 14 dagars resa i Californien dom två första veckorna i augusti.
Vi landar i San Fransicso och flyger hem från LA.
Jag har hört mycket bra om SF, så där vill vi nog ha 4 dagar. Sen tänkte vi åka lite norrut och se Muir woods, Redwood skog och lite av vindistriktet i området. Kanske övernatta på en vingård.
Sedan kör vi highway 1 söderut, övernattar kanske 3 nätter på olika ställen...
Vi har läst och hört att det egentligen är nog med ett par dagar i LA.
Det betyder att vi har 3-4 dagar till rådighet. Vad ska vi göra då? Har tänkt lite på att köra ner till San Diego... men jag vet inte.. Andra förslag på vad vi kan göra mottages med ett stort tack! :) Vi är inte intresserade i seaworld, Disney el universalstudios.
Det är vår första gång i USA, och jag tycker det är svårt att bestämma och planera...
Blir glad för råd, tips och förslag!
Av Hawaii
30 mars 2016 22:28
För det första - augusti - bra val! Det är fin månad. Eftersom San Diego är min favoritstad (ja, SF är givetvis mycket fint också...) skulle jag föreslå följande:
Highway 1 - en eller max. två nätter för övernattning är tillräckligt som jag ser det.
På vägen söderut från Highway 1, kör rakt igenom LA till SD (utan nattstopp i LA). Det rör sig bara om en extra 2-2.5 timmar i körtid. Försök att planera in minst 3 nätter i SD, och kör sedan norrut till LA och ha ett par dagar där innan er returflygning hem.
En annan variant om ni ännu ej bokat biljetterna (men beroende på vilket/vilka flygbolag ni lutar åt): ta ett par dagar i LA på vägen söderut och ha de sista dagarna i SD och boka returen från SD tillbaka hem. Bör inte vara dyrare om ni anlitar ett av de "normala" flygbolagen (d.v.s. inte Norwegian) och denna variant sparer er en SD-LA körning.
Kan gärna tipsa också om SD (men du hittar också mycket här om du söker efter San Diego).
31 mars 2016 08:45
Jag vill tipsa om Las Vegas (men jag har aldrig varit i San Diego så jag kan inte jämföra). Tar några timmar att köra dit från Las Vegas men det är så häftigt! Det är en stad olik något annat! Kör så att ni kommer dit på kvällen då ser ni Las Vegas lysa upp det öde landskapet på långt håll. Magiskt!
Av Jfs
1 apr. 2016 06:55
Missa tex inte Vegas, Yosemite, giant sequoias, Sequoia National Park. Mammutträden är helt enkelt magiska.
Av Hawaii
1 apr. 2016 09:42
Citerat från Jfs:
Missa tex inte Vegas, Yosemite, giant sequoias, Sequoia National Park. Mammutträden är helt enkelt magiska.
Instämmer till 100% - fantastiska upplevelser. Men frågan blir om man vill tillbringa sina 14 dagar i Californien med att stressa från plats till plats eller att försöka utnyttja den begränsade tiden på ett förnuftigt sätt. SF, Highway 1, LA och SD är mer än tillräckligt för en 14 dagars vistelse.
Av Jean2
21 apr. 2016 23:45
Jag rekommenderar starkt ett stopp på en natt eller två i Pismo Beach (ungefär halvvägs mellan SF och LA). Staden i sig är absolut ingenting men vi bodde på Best Western Hotell som ligger precis vid norra infarten och det var magiskt :-) Liten terrass mot Stilla Havet och här satt vi , i sällskap med pelikaner, och tittade på valar och delfiner som passerade. Helt fantastiskt. De var förvisso långt ute men man kunde absolut ana/se dem.

Precis bredvid hotellet ligger en helt OK restaurang så man behöver inte bry sig om Pismo.

Man kan göra dagsutflykt till både Madonnas Inn (turistfälla men ändå värt ett besök, crazy) och få en doft av Michael Jackson's Neverland. Man ser ju naturligtvis ingenting men den lilla "grindvaktarstugan" finns kvar. Hearst castle ligger också nära.

Vi skippade San Diego och valde istället att köra till LV vilket är ett helt otroligt ställe men det tar 1 dag dit och 1 hem ´... Dock så ligger nationalparkerna ganska nära och de är definitivt värda ett besök men det var någon tidigare som skrev om det. Muir woods tyckte vi var lite över reklamerat, bättre att satsa på nationalparkerna runt LA.

I LA så kan jag varmt rekommendera en cykeltur längs Venice Beach. Super coolt! Rollerblades, skateboards och utegym.
Vi bodde ett par nätter i Burbank för att ta sevärdheterna där (studios, walk of fame, Beverly Hills etc) och sen ett par nätter i Santa Monica. Shoppingen var bra i Santa Monica. Lång gå-gata med massor av affärer.

Alcatraz, om ni ska dit så boka biljetter TIDIGT (redan nu :-) )! Vi var där slutet på juli och då var nästa lediga tur i slutet på Augusti så det finns inte en chans att få biljetter om man inte bokat. Det är väl värt ett besök.

Oavsett vad ni väljer är jag övertygad om att ni kommer att få en fantastisk resa :-)