Tips på resrutt Florida i oktober/november

10 apr. 2018 11:22
Visningar: 484
Hej!
Vi är en familj med tre barn som är 9, 14 och 17 år och vi planerar att åka till Florida den 20 oktober till den 3 november.
Det är första gången som vi är i Florida och är precis i början av planeringen.
Vi har tänkt att hyra bil under hela resan och vill ha sol och bad och så mycket värme som möjligt.
Vi vill gärna åka ned till Key West och även åka till Everglades. Sen har vi tänkt ta två parker i Orlando och även lite shopping i Miami.
Hur skulle ni lägga upp resan? Vilken kust är bäst att bo på om man vill ha så mycket sol och värme som möjligt? Ska man boka hotell eller hyra hus? Är jättetacksam för tips!
//Jenny
10 apr. 2018 11:43 (redigerad)
Shopping finns i Orlando så det räcker och blir över. Ta en minst en vecka i Orlando/Kissemee då det är så billigt boende där både hus och hotell kostar 400:-/rum + nära till öst och västkust för dagsturer. Ungarna är lyckliga vid en pool också. Missa inte KSC och Daytona.
KW känns överskattat när man varit dit några gånger, naturligtvis ska man dit men man kan lika gärna bo i Marathon för halva priset. 3 nätter kan vara lagom. Finns säkert de som tycker annorlunda........
Här har du lite att välja på i Everglades där vi gjort Anhinga trail som är lagom promenad där man kommer nära djurlivet. https://www.tripadvisor.se/Attractions-g143024-Activities-Everglades_National_Park_Florida.html
Du skriver inte var ni landar och åker hem från så då är det inte lätt att få bättre förslag. Antar det är MIA-FLL och landar ni em och är 2 som kör så går det bra att köra till Kissemee/Orlando samma dag så man kan börjar första morgon med någon aktivitet.
Av Birgere
10 apr. 2018 12:12
Sol o värme finns i hela Florida när ni är där
Det är i slutet på badsäsongen på västkusten men ni kan räkna med 24-26C i havet vilket är helt OK. Östkusten kan vara ett par grader varmare i havet. Östkusten har några av världens bästa stränder men är ändå inte i närheten av klassen på västkustens stränder.
Shopping och familjeaktiviteter hittar ni mest o bäst av i Orlando
2+3 pers så är det bästa att hyra hus eller lägenhet speciellt på västkusten eller Orlando. Utbudet på östkusten är sämre o dyrare och på the Keys väldigt sparsamt men visst kan ni hitta något är det ju en bonus.
2v är en för kort tid för att hinna med "allt" så att ta KW, Miami, västkusten och Orlando på samma resa blir inte bra om inte målet är att åka bil o ta selfies på olika platser.
Läs gärna några av dom kanske 10.000 inlägg om Floridatips här på forumet för att få inspiration.
10 apr. 2018 12:49
Nu anger ni inte vart ni flyger till eller ifrån men som tidigare förklarat, försök inte ta allt på en gång. med tonåringar borde ni ta en vecka i Orlando där ni skall hyra hus eller en större lgh. Det är lågsäsong så priserna på boende är behagliga. Den andra veckan kan ni med fördel ta vid en strand. Västkusten kan vara ett alternativ, från Clearwater ner till Fort Myers.
För vuxna kan nog KW vara trevligt men för barn gör det nog varken till eller ifrån att besöka. Flyger ni från Miami och verkligen vill dit, ta då KW i anslutning till hemresan, stanna en natt eller två för att sedan köra direkt till flygplatsen. Skall själv till Orlando under höstlovet och flyger hem samma dag (3:e nov)