Florida oktober-november med 3 barn 11-16

25 mars 2011 17:09
Visningar: 7274
Tänkte åka med familjen på höstlovet 2011för ffa sol och bad till Florida. Det måste vara varmt både i vattnet och luften. Hört mycket om Clearwater, men hur är vädret på höstlovet? Säkrare i Fort Myers? Andra rekommendationer? Har själv tidigare varit i Orlando (på kongress) och kan väl inte påstå att jag älskar stället, men med 3 barn lär det vara ett måste! Rekommendationer på boende där 2 nätter? Boka allt själv via reseguiden? eller med t.ex Swansons?
Tacksam hjälp.
Stefan
Av Daytona
25 mars 2011 17:42
Läs igenom Florida trådarna som är uppe för discussion. Där hittar du massor med info. Boka själv, så sparar ni en massa $$$$. Hur gamla är barnen?
Av Pelle77
25 mars 2011 17:57
Det finns massor med tips om Florida och själv gillade jag Fort Lauderdale. Fin strand, fin stad och saker att göra. Ett höstlov är en vecka så att flacka runt blir ju lite jobbigt. Har aldrig varit i Orlando men en googling sa tre och en halv timme i bil. Under den tiden ni är där har nog inte kylan kommit än, men det blir ju generellt varmare ju längre söderut ni kommer.

Västkusten har finare (vitare) stränder och jag bodde på marco Island vilket jag gillade. men med barn är nog Ft Lauderdale snäppet bättre val med barn än Marco Island i alla fall. Gilllade också att det funkar med dagsbesök på South Beach Miami om man bor i Ft Lauderdale. Jag var där i Januari för två år sedan och hade riktigt tur med vädret, 23C som kallast en sen kväll men oftast runt 28-31. Vattnet i havet var då varmare på atlantsidan än i gulfen. Risken för orkaner finns ju fortfarande, även om de oftast dyker upp i aug-sep så jag tror inte ni behöver oroa er nämndvärt över det.
21 juli 2011 11:05
Hej Stefan!
Blev lite nyfiken på hur ni planerat er resa till Florida. Vi sitter själva och gör det nu. Har just bokat flyg 26/10. Vi har vår minsting med på 11 år och vill göra några roliga dagar med henne. Epcot i Orlando står på listan, Kenndey space center och kanske Buschgarden. Fler förslag önskas. Vi kommer att vara en del i Clearwater, en plats vi gillar och har varit med de andra barnen till tidigare. Gillar stränderna där. Hur lång tid kommer ni att vara borta? Ha det gott, Monica
21 juli 2011 13:14
Hej, 1vecka är ganska kort tid med tanke på flygresan,jetlag osv. Barnen brukar vara extremt känsliga för det. Försök förläng resan om möjligt är...finns ju hur mkt som helst att göra, nya legoland invigs i höst tex alla parker,shopping, beacher, bara vara...
21 juli 2011 18:56
Ja pga tidsförskjutningen blir vi kvar i 13 dygn, det 14;e tillbringar vi i luften hem! Dessutom finns ju massor att se. För oss är det 4:e gången och vi har långt ifrån sett allt. Denna gång hinner vi nog inte heller med Key West, tråkigt men sant då vi har en dotter som hatar bilåkning. Någon som vet nåt annat ställe i Florida där man kan simma med delfiner?
Av Daytona
21 juli 2011 21:37
Kolla www.marineland.com

Sen kan man väl simma med delfiner på nån av parkerna också. Kolla på tripadvisor.com där hittar du ALLT
Av Annl
21 juli 2011 22:01
Hej.

Simma med delfiner kan man göra på Seaworld men måste bokas i förväg.

Och Seaworld är ett toppenställe som jag verkligen kan rekommendera - barnen älskade det och späckhuggarshowen är verkligen mäktig. Hur kul som helst - vi var där två dagar eftersom det var så bra och alla gillade det så mycket.

Dessutom finns det en kanonbra lunchrestaurang där som vid en första anblick kan verka vara en riktig turistfälla men så är inte alls fallet; Underwater Shark där man sitter och käkar och hajarna simmar förbi. Maten är grymt god och rätt spicy och cajuninspirerad.

Beträffande påståenden om att det är orkansäsong då vid tiden för höstlovet så är det fel -den slutar i september/oktober enligt två lokala förmågor på plats som jag diskuterade detta med för några veckor sen.

Som det har skrivits tidigare bör du absolut boka själv - du sparar mängder med pengar på det och är det något du undrar över finns det ett antal personer här på RG som kan vara behjälpliga - kolla gamla trådar.

Vi var på en liten ort strax söder om Clearwater Beach på ett jullov men då var det inte gott i vattnet.

För min del skulle jag välja Miami Beach och då South Beach - där är riktigt häftigt och en kanonstrand.

Key West är ocjkså ett alternativ och det är bra eftersom det är klimatsäkert. Dock är det en rätt lång biltur - vacker förvisso där man kör över träskmark och ett antal låga broar - men det är nästan 20 mil och tar minst tre timmar och det är inte någon vidare väg med bara en fil och svårt att köra om. KW är speciellt men jag måste säga att jag gillar South Beach bättre - det är fräckare där och mera puls.
22 juli 2011 07:52
Tänkte just skriva ett svar men såg då att tråden var gammal och TS inte varit med sen i Mars då han startade tråden så det känns ju ganska meningslöst. Reseguiden kanske på något vis skulle rensa bland trådar och medlemmar som bara startas och glöms bort? Känns ganska trist att många sitter här och försöker hjälpa till när frågeställaren inte är det minsta intresserad, dessutom startar dessa trådar ofta med frågor som det tar ett par minuter att själv hitta svaren på i gamla trådar eller på andra sidor, väder, priser på hotell o.s.v.

Kanske vi ska vara lite restriktiva med att hålla trådar vid liv som inte TS deltar i och låta dem glömmas bort istället (om inte diskussionen istället förs vidare mellan andra medlemmar i samma ämne).
22 juli 2011 08:16
Både och Floridasidanse. Ibland startas en tråd och andra tar över och då blir det ju liv i den igen. Vi har som sagt varit där flera gånger men har lite funderingar inför denna då bara minstingen på 11 ska med. En åksjuk tjej så vill åka bil så korta sträckor som möjligt. Karuseller går inte heller men hon e vetgirig så Epcot blir det. Seeworld fick vi oxå som förslag här och det låter trevligt så det blir det. Landar o startar i Orlando.
Största önskan är att bada med delfiner men Key west är för långt bort. Rida är nåt annat hon önskar och är duktig på så tips om nåt bra stall med ridturer för henne och kanske pappa vore kul. Funderingen vi har är Orlando, Cocoa med Kennedy space och Clearwater men vi är öppna för andra idéer, gärna lite annorlunda då vi själva gärna upptäcker nytt.
Boka hotell tänkte vi göra som sist - ha 1 och sista natten klar o sen ta det som det kommer men finns förslag på prisvärda hotell så kom gärna med det. Helst med bra pooler. När vi var i Florida sist bodde vi bl.a vid en kanal nere på en av Key-öarna och hade Manateer som sällskap, finns de någonstans längre norrut? Det va häftigt. Längtar!
22 juli 2011 09:23
Hittade många bra svar under tråden " Upplägg på florida resan?! " Kul! Undrar bara en sak till. Finns nåt att se i inlandet strax söder om Orlando - tänkte om vi skulle ta oss från Cocoa beach till Clearwater en annan väg?

Tack för alla svar,
Monica
22 juli 2011 09:30
Hej! Ja precis, det skrev jag också ;-) men det känns ganska respektlöst när folk skriver frågor och många lägger ner energi på att svara och t.o.m. ta reda på saker för att hjälpa till, sen återkommer aldrig frågeställaren. Men nog om det.

Epcot kan vara ett bra val, men det är en hel del åkande där också, mycket är dock av den lugnare typen där man i princip åker runt och tittar på saker så det passar antagligen Er ändå? Det finns en hel det olika andra saker att göra där, en stor avdelning med datorspel mm. En del av parken är "World Expo"
där olika länder precenteras med mat, kultur och lite annat, inte alla 11-åringar tycker det är så kul kanske.

SeaWorld är fantastiskt, det är en heldag med upplevelser och jag förstår inte mig på de som ínte blir imponerade (sen kan man ju ha synpunkter på djur i fångenskap o.s.v. men det kanske man inte ska ta här.

Ta en titt på Discovery Cove (tillhör SeaWorld) där man kan simma med delfiner och allt ingår under dagen, har inte varit där men det lär vara fantastiskt, kostar en del dock.

Har ingen erfarenhet av ridning men det har iallafall funnits t.ex. här (nära Orlando), Poinciana Riding Stables 3705 S. Poinciana Blvd, Kissimmee. http://horseworldstables.com/

Det är badtemp i havet i hela södra halvan av Florida i början av November men så klart är det varmare ju längre söderut man kommer, under 20 lär det inte vara om Ni inte är längre norrut än Clearwater.

Manateer är vanligare lite längre norrut på västkusten, har aldrig sett några på ostkusten (men det finns antagligen på några ställen), tror inte de håller till vid mer långgrunda kuster (som sandstränder) helt enkelt.

Personligen tycker jag bäst om Miami Beach (South Beach)(där finns mycket att göra och det finns väldigt mycket att besöka på kort köravstånd) men alla platser jag sett hitintills i Florida är fina på sitt sätt och det handlar mest om personligt tycke, smak och intressen.
22 juli 2011 11:30
Stallet verkar ju ok, det ska vi kolla närmare på när vi kommer dit. Men du, du som kan lite om Florida, Sanibel - hur är det, är det lika vackert som det verkar? /Monica
22 juli 2011 11:43
Citerat från storochfin:
Stallet verkar ju ok, det ska vi kolla närmare på när vi kommer dit. Men du, du som kan lite om Florida, Sanibel - hur är det, är det lika vackert som det verkar? /Monica
Det är vackert, känt för det och alla snäckor. Det kan vara så mycket snäckor att det är obekvämt att gå barfota. Skulle inte själv väla att bo där mer än någon natt, lite väl lugnt (är man ute efter lugn och bad kan det vara bra) och skulle inte göra någon större omväg för att se det även om det är fint, det finns ju fina stränder överallt i Florida. SE mer fakta här med beskrivningar av stränderna mm. http://www.beachhunter.net/bestbeaches/bestsanibel.htm
23 juli 2011 07:57
Tack för alla svar. Nu är det bara till att göra en liten resrutt. Vill ju inte planera allt men lite är bra det vet jag av erfarenhet. Första och sista nätterna tex. Och aktiviteter som känns viktiga. Har fått så mycket idéer av er är på reseguiden, tack! Längtar så mycket! Härlig morot när hösten närmar sej här i Sverige.