Kryssningar från Florida i oktober

Av Englo
4 jan. 2017 10:38
Visningar: 428
Hej,
Vi funderar på att åka på en kryssning med utgångspunkt Florida i samband med höstlovet. Vi som ska åka är två vuxna samt två barn på 9 respektive 7 år. Tyvärr är det just denna period från mitten på oktober till början på november som vi alla har möjlighet att vara lediga ett par veckor tillsammans. Det vi vill få ut av kryssningen skulle vara att se så mycket som möjligt och även få sola och bada.

Nu undrar jag dels om det är väldigt vanskligt att åka på kryssning med tanke på att det är hurricane season? Vet någon hur det fungerar i det fall ovädret drar in just den period man ska åka? Är det hyfsat vanligt att man blir strandsatt? Sedan undrar jag om det är just pga. att det är hurricane season som det finns relativt lite resor ute just nu eller beror det på att jag är tidigt ute? Hur långt innan bör man boka för att inte resorna eventuellt säljs slut? Eller bör man vänta för att man då kan göra klipp?

Vi är intresserade av en kryssning till Kuba. Om jag förstått saken rätt har man precis kört igång med dessa kryssningar? Dock verkar man endast kunna boka sig på dessa fram till maj. Har ställt frågan till RC om de räknar med att kunna erbjuda dessa resor året runt, men har tyvärr inte fått något svar på det.

Blir väldigt glad för alla tips och råd jag kan tänkas få.
Av Birgere
4 jan. 2017 11:03
Att det är orkansäsong i Karibien är inget du behöver oroa dig för, i värsta fall så lägger rederierna om rutterna och strandsatt blir man ju inte då dom vet långt i förväg om det kommer att blåsa.
Att rederierna är lite oklara med Kubastrandhugg kan ju bero på att dom inte vet hur den nya administrationen i Washington kommer att hantera Kubarelationen.
Sedan kan ni ju fråga er själva om en Kryssning är det bästa alternativet för er, kanske bättre att satsa på Florida istället för att kunna se o göra så mycket som möjligt och ta kryssningen en annan gång.
5 jan. 2017 15:46
var på kryssning under höstlovet 2015. valde RC majesty of the sea, deras 4-dagars kryssning som gick till Nassau-Coco Cay- Key west och sedan tillbaka till Miami. Vi hade hur bra väder som helst. Man skall nog ha otur om man får dåligt väder.
De flesta kryssningar för 2017 är nog redan fastlagda med vilka strandhugg som görs. kan inte tänka mig att de skall ändra ngt nu. iI såfall kanske Kuba kommer med 2018.
Men nu spekulerar jag bara :)