Florida 19 okt- 7 nov - Vår resa. Med tips

Av Hbitto
8 nov. 2016 11:58
Visningar: 956
Hej!
Nu är vi nyligen hemkomna från vår resa i Florida, tänkte delge lite tankar och tips.
Resan såg ut så här:
Först två nätter i Ft Lauderdale. Detta pga att vi skulle gå på hockey där. Om man planerar det så rekommenderar jag att man lägger lite extra på bra platser, upplevelsen blir mycket större.
Vi hyrde bil i stort sett hela vår vistelse och det ger en stort frihet.
Vi körde sedan till västkusten och Clearwater beach utanför Tampa. Ett litet ställe med fin strand. Lite dåligt restaurangutbud men god mat. Finns mycket man kan göra om man har det som bas och har bil. Sand Key Park med fin strand, fina hus i Belleair söderut. Tarpon spring en bit norrut och sedan såklart Tampa.
Här körde vi jetski till Caladesi state park vilket var mycket kul, träffade även några vilda delfiner på vägen tillbaka.
Där bodde vi enklare på Pelican Pointe i 5 nätter där vi hade möjlighet att göra enklare mat och på så sätt spara lite pengar. Dessutom är det en upplevelse att bara gå och handla på Publix(livsmedelbutik) om man inte gjort det tidigare.

Sedan körde vi till Fort Myers beach och detta stället gillade vi bäst på resan. Lite samma som CWB men det kändes mer laidback. Bodde på Diamond heads i 3 nätter. Utflykt till Captiva och Sanibel som tar 35 min med bil. Här har du dessutom nära till Ellenton(outlet) eller fina Napels etc. Samma fina strand och vatten som CWB.

Därifrån körde vi via Everglades City och en airboat-tur till the Keys. Tyvärr inga alligatorer för oss pga mulet väder enligt guiden. Alltså ingen garanti att få se det men en upplevelse ändå.
Vi ville simma med delfiner på The teater of the sea och därför hade vi en natt i Islamorada på väg mot Key west. Även om det såklart är ganska uppstyrt allt med delfinsimning så kan jag rekommendera detta ställe. Mycket proffsiga och det kändes som att delfinerna trivdes i denna miljö(även om de blev mutade med mycket fisk). Islamorada är värt ett besök om man ska stanna någon annanstans på the Keys.
Key west hade vi 2 nätter på The saint. Key west är lite galet men där finns en del måsten. Tycker nog ändå att 2 nätter är ok här.

Vi avslutade sedan med 5 nätter i Miami Beach på The Albion Hotel. Ok hotel mitt i smeten runt 17:e gatan. I efterhand så skulle vi dock tagit ett ställe där man iaf kan laga frukost för på MB är det dyrt. Nästan dubbelt upp mot västkusten på mat och dryck och de flesta restauranger lägger på 18-20% i dricks direkt på notan. Finns bra restauranger(hittade de flesta via Tripadvisor) och mycket annat att se och göra. Stranden vid 17:e gatan var dock ingen höjdare och vattnet var smutsigt(kan ha varit tillfälligt). Vill man inte ha party så rekommenderar jag att bo längre upp på MB.
Vi lämnade bilen tidigare pga dyrt att ha den på South beach($35/natt) och att vi hade gjort alla outlet vi ville redan. Skulle bara ta det lugnt de sista dagarna.
Inga problem att lämna tidigare med Avis, fick tillbaka pengar dessutom.
Outleten är i stort sett desamma, Sawgrass Mills och Ellenton är väl störst.

Blev en del bilkörning men det visste vi och det var en del av vår upplevelse. GPS är ett måste men annars är det lätt att köra i USA.

Det var lite tips från oss :)
Av Rowhall
12 dec. 2016 15:41
Hej!
Tack för resetipsen. Min man o jag kommer att resa dit över jul o nyår och kommer att bila runt, bl a Everglades, Naples, St Petersburg/Tampa, Crystal River och Kennedy Space Center. På vägen tillbaka till Miami, tänkte åka förbi Sawgrass Mills för att uppleva outlet shoppingen, eller titta iaf. Är Ellenton ett bra alternativ till Sawgrass? Tacksam för andra tips om nämnda områden.
Av Hbitto
12 dec. 2016 16:05
Vi tyckte att Ellenton var bättre. Tyckte att folket var generellt trevligare på västkusten oxå.
Av Rowhall
12 dec. 2016 16:34
Tack! Ellenton ligger bra till i vår bilrut då vi kommer att åka från Naples till St. Petersburg. Hoppas bara att vi hinner stanna och se oss omrking. Jag vet från outletbesök i New York att det tar sin lilla tid innan man hittar de ställen man vill besöka, för att inte tala om att hitta parkering!
12 dec. 2016 18:18
Bäst shopping för boende i FtMyers hittar man på Miromar Outlets i Estero.
Ellenton är inte så hysteriskt och rörigt som Sawgrass men är så mkt mindre. Allra bäst outletshopping hittar man nog ändå i Orlando

Gällande NHL hockey i Florida gäller bara Tampa Bay Lightning.