Tips om roadtrip i USA?

Av Zazz123
6 jan. 2015 23:20
Visningar: 218
Jag och min sambo landar den 1 juni i New York för att sedan spendera 22 dagar till i USA. Vi har inga direkta "måsten" utan vi samlar ihop all info vi kan få för att göra resan så spännande som möjligt!

Vi är i 25-30 års åldern. Budget ligger på ca 65.000-70.000 kronor tillsammans

Vi tycker om att äventyra och natur (vattenfall och grottor, kanot, fiske, surfa osv) ,dricka öl och käka god och gärna lite speciell mat (min sambo älskar food challenges så om någon vet av någon bra sådan kan det vara ett tips) Vi älskar data- och tv-spel och filmvärlden! Vill eventuellt besöka en convention om någon varit på en bra sådan kan det också vara av intresse =)

Vi vill egentligen veta av allt från äventyr till mysiga restauranger och om det finns några klubbar man måste besöka.

Och sedan vilka städer/stränder/upplevelser och boardwalks som varit det bästa med er resa till USA.

Tack på förhand! :D
Av Peter_o
12 jan. 2015 09:23
Lite kymigt att just du inte fått några kommentarer, men det är ju så att detta forum drösar av svar på de flesta av dina frågor.

Mitt råd är att du läser trådar i forumet och sedan ställer med specifika frågor. Är A bättre än B?

Jag antar Florida lockar efter New York. Ska ni stanna i NY en vecka så är det knappast någon idé att flyga över till västkusten.
Ni kommer väl att hyra bil?
Är budgeten förutom flygbiljetter?
Om ni har 65.000 som även ska räcka till flyg (minst 10.000) så har ni bara 2.500 kr/dag och då kommer varje dag i New York att gå med underskott. Har ni 70.000 och betald resa har ni över 3.000 kr per dag och det kan nog räcka om ni inte stannar i NY för länge...

/PeterO
Av Zazz123
12 jan. 2015 16:44
Haha, ja! Tyvärr är det lite svagt med svar, ja!

Ja, jag har kollat runt lite på forumet, men är rätt så dålig på att ta in informationen när det blir så mycket och spretigt.

Ja, budgeten går mestadels till hyrbil och billiga motell. NY har vi tänkt max 3 dagar, vi vill ta en kvällstur på båt och lite sånt turistigt =)

Men finns det några speciella ställen du varit på som du känner har gett dig minnen för livet?
Spelar ingen roll vilken kust eller stad, vill bara ha in all info jag kan få =)

Tack för svar!