Tips och råd om platser/boende på Floridas västkust

3 jan. 2013 15:54
Visningar: 3794
Hej alla! Har nu läst och luskat i alla trådar som finns om Florida och inser att ni är många där ute som besitter värdefull kunskap! Har fått klarhet i mycket men skulle behöva lite hjälp att "reda ut " saker och ting. Vi kan inte riktigt bestämma oss om var vi ska bo någonstans, det finns ju så himla mycket att välja på!
Våra funderingar gäller Treasure Island vs Indian Shores och Siesta Keys vs Sanibel & Captiva. Eller ska man bo i Fort Myers Beach och bara åka till Sanibel/Captiva över dagen? Vad tycker ni som har varit där? Vi har 2 veckor att spendera på västkusten.
Vi kommer att har besökt lantlivet i Arkansas, livet i Miami och parkerna i Orlando innan vi kommer till västkusten, så det vi mest är ute efter är lugn och ro, sol och bad, familjemys (möter upp sonen som vi inte träffat sedan i september då han varit på ett utbytesår i Arkansas) och kanske lite shopping (outletshoppingen tar vi i Orlando är det tänkt) Alla tips mottages tacksamt! Mvh Fam Fis
Av Maddeck
3 jan. 2013 19:19
Hej,
Jag skulle nog säga att vad ni än väljer så blir det bra!!

Vi har bott på treasure Island och tycker det var kanon, ett lugnt ställe med en gigantisk nästan folktom strand.
Inte så många restauranger att välja mellan dock.
Fort myers beach har vi också bott i , även det väldigt mysigt. Trevligt om man har gångavstånd till "torget" där det är lite liv och rörelse.
Siesta key vet jag mer om efter vår resa i april:)

Har ni tänkt bo på ett eller fler ställen de 2 veckorna? Som sagt, ni kan nog inte bli besvikna, alla stränder på västkusten är verkligen härliga!!

Mvh M
Av Jimmieh
3 jan. 2013 20:37
Har inte varit i Siesta key så kan inte säga vilket som är bäst av de två. Vi brukar bo i Fort Myers beach och köra till Sanibel/captiva. Ser inte dessa små körturer som något problem, HALLÅ! vi är i usa, det är roligt att bara köra rundt och titta på allt :) Det är stor prisskillnad på hotell också. Fort Myers beach är väldigt mysigt tycker jag med lite mer resturanger och "liv" än sanibel som känns lite mer "spaaktigt" på ett positivt sätt :)

Snäckplockning på sanibel och captiva är något av det mina ungar gillar bäst och även pappa tycker det är kul. Skulle jag bo på någon av öarna skulle det bli långt upp på Captiva, helt otroliga solnedgångar.
5 jan. 2013 16:10
Tack för era svar! Googlar vidare... Vi vill dela upp de två veckorna på två ställen och vi tror att Siesta Keys är en het kandidat. Låter som om man kanske ska ta Captiva som en dagstur. Vi tycker inte heller det gör något att färdas på vägarna, inte i USA. Det är en upplevelse i sig själv! Gjorde många mil däröver (Utah, Arizona, Nevada,California, Oregon och Idaho) sommaren 2010 och det var hur bra som helst! Hör av er om ni eller någon annan har fler tips /åsikter! Mvh FamFis
Av Jimmieh
5 jan. 2013 16:30
Ska ni plocka snäckor tycker jag längst upp på Captiva är absolut bäst, men det är väldigt mysigt att promenera rundt fyren på Sanibel. Brevid fyren ligger det en pir där det står massa folk och fiskar, fullt med strandfåglar typ häger och när vi har varit där har ungarna fätt betesfisk att mata dom med. Finns ett litet köpcenter på sanibel där de har 4-6 papegojor och några av dom pratar. Ungarna ville hela tiden ditt för att se dom och äta glas. Finns även ett antikaffär på sanibel som har väldigt häftiga saker typ gamla coca cola skyltar, star wars saker med mera, dyrt men roligt att gå och titta i.
16 jan. 2013 01:52
Har ni funderat pa Clearwater Beach som ligger strax väster om Tampa? Enormt fin beach, stort utbyte på hotell, restauranger, affärer och nära till mycket sevärt. Där kan man faktist överleva utan att behöva bil för några dagar. Men, vill man se sig om så fodras det bil.

Här kan du läsa mer om CB: http://www.florida.nu/cb/. Mycket nytt har byggts upp på ön under de sista åren, nästan alla “stora” hotellkedjor har ettablerat sig där och idag är utbytet stort. Den allmänna prisnivån kanske är något högre än mot de andra orterna som näms i ovan inlägg.

Welcome to the Paradise.
16 jan. 2013 09:34
Tack för era svar! Vi kommer att vara på två olika ställen på västkusten är det tänkt. En vecka på varje ställe. Kommer att ha bil hela vistelsen. Är lite inne på Indian Shores. Som jag förstått ligger det nära Clearwater/är en del av Clearwater. Stämmer det? Andra alternativen är Siesta Keys och Sanibel/Captiva. Har inte riktigt bestämt oss! Några synpunkter någon? Mvh FamFis
16 jan. 2013 10:46
Citerat från famfis:
Tack för era svar! Vi kommer att vara på två olika ställen på västkusten är det tänkt. En vecka på varje ställe. Kommer att ha bil hela vistelsen. Är lite inne på Indian Shores. Som jag förstått ligger det nära Clearwater/är en del av Clearwater. Stämmer det? Andra alternativen är Siesta Keys och Sanibel/Captiva. Har inte riktigt bestämt oss! Några synpunkter någon? Mvh FamFis
Indian Shores är en stad för sig själv en dryg mil från Clearwater Beach, har inte varit där men vill man ha lite restauranger mm. omkring sig så är säkert VWB ett bättre val, Samma sak med Sanibel Captiva, trevligare att bo centralt i Ft. Myers Beach och göra utfärder därifrån. Siesta Har också fantastisk strand men jag tycker det är lite trist i övrigt som många av "småorterna". Det är ju fråga om tycke och smak, personligen vill vi ha både fina stränder, bad och mycket affärer, restauranger mm. omkring oss, gärna lite "stad med bad".
17 jan. 2013 03:17
Famfis, Jag håller med Floridasidan angående Indian Shores. Det är inte en bit av Clearwater Beach. Du kommer snabbt att upptäcka hur begränsad service du hittar där. Det är i stort sett en small landremsa där vägen drar fram med byggnader på varje sida, inget mer. Lite utspridda restauranger och några mindre hotell. Knappast någon trottoar att promenera på.

Ta en allvarlig titt på Clearwater Beach eller Treasure Island. Du har mer aktiviteter pa CB än på TI men det är betydligt dyrare på CB. Jag kan området då jag har bott på CB i c:a 10 år.
17 jan. 2013 10:49
Tack för infon! Det är så svårt att bilda sig en uppfattning när man snurrar runt bland all information på nätet, så TACK så jättemycket! Hade hittat ett boende i Indian Shores som såg så fint ut, men vi ska nog titta vidare på Clearwater innan vi bestämmer oss och bokar. Clearwater låter mysigt och även om vi uppskattar lugn och ro så är det ju kul om det händer något runt omkring!
Mvh FamFis
17 jan. 2013 13:54
Jag håller med ovanstående om att vad ni än väljer blir ni inte besviken!
Jag håller oxå med floridaherrarna om att välja CB med tanke på utbudet före någon av beacherna strax söderöver.. Även om det i sig inte är ett problem att förflytta sig med bil så tycker jag personligen det är en fördel att kunna ta vin/öl/margarita utan att behöva bry sig ( d v s att man måste bila hem). Men dricker man ingen alko alls så är ju inte det ett problem :)
17 jan. 2013 20:36
Famfis, här är en lista på hotell på Clearwater Beach.

De ligger inte i någon speciell ordning men jag har lagt de absolut dyraste först. Längst ned är några hotel som jag absolut inte reckommenderar. Har du gjort reservation där så tänk dig för. Jag känner väl till alla hotell sedan jag själv var hotellägare på CB och fortfarande har bra kontakter där borta. Vi kommer snart upp med en hotellsida på vår egen websida. Den kommer att täcka mycket mer än Clearwater Beach.

Hyatt Regency Clearwater Beach Resort & Spa
301 S Gulfview Blvd
Clearwater Beach, FL 33767 US
Tel: 727 373-1234
www.clearwaterbeach.hyatt.com
Lyxigt och dyrt, måste korsa gatan för att nå stranden.

Sandpearl Resort
500 Mandalay Ave
Clearwater Beach, FL 3376
Tel: 727 441-2425
www.sandpearl.com
Lyxig och dyrt, på stranden.

Hilton
400 Mandalay Avenue
Clearwater, FL 33767
Tel: 727 461-3222
www.hiltonclearwaterbeach.com
Hög standard men ej lyx, toppenläge, mitt på stranden och alldeles intll Pier 60. Bra men tråkig restaurang, toppenfrukost.

Holiday Inn Hotel & Suites Clearwater Beach
521 S Gulfview Blvd
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 447-6461
Sök på www.HolidayInn.com
Kanske inte lyxigt men hög standard, ej på stranden men ligger på inloppet till Intercostal Waterways, mycket popular restaurang och bar, live underhållning ute på terassen med utsikt över vattnet. 300-400 meter till stranden.

Pier House 60 Clearwater Beach Marina Hotel
101 Coronado Drive
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 683 0002
www.pierhouse60.com
Nytt hotell, bra standard men små rum. Ligger mycket central vid marinan och Pier 60, ej restaurang men mysig bar pa taket.

Wyndham Garden Clearwater Beach
691 S Gulfview Blvd
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 443-7652
Sök på www.Wyndham.com
Medelklass, har egen strand på inloppet till Intecoastal Waterways, tidvis mycket strömt vatten. C:a 10 minuter gångäg till Pier 60.

Quality Hotel on the Beach
655 S Gulfview Blvd
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 442 7171
www.qualitybeachresort.com
Medelklass, hare gen strand på inloppet till Intecoastal Waterway, tidvis mycket strömt vatten. C:a 10 minuter gångäg till Pier 60.

Coconut Cove Suites
678 S Gulfview Blvd
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 216-6993
www.coconutcovesuites.com
Ett nyrenoverat hotell men vet inte så mycket om det. Ej strandläge, c:a 8-10 minuter gångväg till Pier 60.

Magnuson Hotel Clearwater Beach
421 S Gulfview Blvd
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 447-3464
www.magnusonclearwaterbeach.com
Medelklass hotell, detta hotell brukade vara ett Red Roof Inn, har bytt ägare och är nu uppgraderat och ingår I Magnuson gruppen. Bra läge, måste korsa gatan för att komma till stranden. Max 5 minuter gångväg till Pier 60.

Sea Captain Resort On the Bay
40 Devon Drive
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 446-7550
www.seacaptainresort.com
Lite privatägt hotell, gamla rum med mycket rent, bra inredning, bra pool och med utsikt över marinan, bra uteplatser. Bra central läge, nära Pier 60 och stranden, bra parkering. Vårat favorit men svårt att få rum.

Parker Manor Resort
115 Brightwater Drive
Clearwater Beach, FL 33767
Tel: 727 446 6562
www.ParkManor.com
Lite och privatägt hotell, ligger på insidan av CB, c:a 5 minuter till strande och Pier 60. Stora och välutrustade rum.

Royal North Beach
657 Mandalay Avenue
Clearwater Beach, FL 33767
727 441 9700
www.RoyalNorthBeach.com
Nyrenoverat lite privatägt hotell, ligger på norra sidan CB, c:a 10 minuter gångväg till Pier 60.

Här är några hotell som kvaliificerar under rubriken “Skitiga mattan och med sängar lika bra som en hängmattta). M. a. o., stay away.

Tropical Breeze
Sandman Motel
Sunrise Resort
Stay and Play
Amber Tides
Sea Cove

Have fun.
18 jan. 2013 10:27
Hej igen!
Jag har bott på Hilton som har det absolut bästa läget i CB (på stranden vid Pier 60).
Men där är det bara värt att bo om du betalar för ett rum mot havet (hel eller halv) - annars ser du bara en parkeringsplats eller en gata. Det samma gäller alla hotell som ligger vid/på stranden - inte värt att betala dyra pengar för lyxen om du inte får del av den fantastiska vyn!

Att tänka på angående frukost:
Ofta får man betala extra för frukost på hotellet - kolla upp vad det kostar att äta ute! Kolla upp om det är varm eller bara kallskuret som ingår.
20 jan. 2013 12:00
Ännu en gång: stort tack för alla era tips. Ni sitter ju på information som är guld värd!!! Vi tittar vidare på både Clearwater och faktiskt Fort Myers. Synpunkter? Vi har det gärna lugnt och skönt, men inte helt öde så vi tror att vi väljer bort Indian Shores medan en vecka på Siesta Key är spikad. Tack för alla hotelltips! Vi tittar även på condos eftersom det blir billigare och ofta mer space än hotell för vår ganska stora familj. Då kan vi laga lite mat emellanåt också. Amerikanska hotellfrukostar har vi ganska dålig erfarenhet av och fixar den gärna själv istället!
Hoppas kunna dela med oss av vår planering längre fram och med en återkoppling när vi är hemma igen! /FamFis
Av Annl
20 jan. 2013 14:31
Vi har bott i Indian Shore och det var väldigt fint och lugnt men det stämmer som någon skrev att det är relativt långt mellan restaurangerna och att man i allmänhet måste ha bil. Vi hade turen att bo mitt emot ett trevligt ställe och våra barn var så små på den tiden att det oftast inte var något alternativ att käka ute. Men stränderna är som sagt väldigt fina.
Av Elof16
20 jan. 2013 20:53
Citerat från famfis:
Ännu en gång: stort tack för alla era tips. Ni sitter ju på information som är guld värd!!! Vi tittar vidare på både Clearwater och faktiskt Fort Myers. Synpunkter? Vi har det gärna lugnt och skönt, men inte helt öde så vi tror att vi väljer bort Indian Shores medan en vecka på Siesta Key är spikad. Tack för alla hotelltips! Vi tittar även på condos eftersom det blir billigare och ofta mer space än hotell för vår ganska stora familj. Då kan vi laga lite mat emellanåt också. Amerikanska hotellfrukostar har vi ganska dålig erfarenhet av och fixar den gärna själv istället!
Hoppas kunna dela med oss av vår planering längre fram och med en återkoppling när vi är hemma igen! /FamFis
Vi har bott med 2 små barn på treasure island, i condo (och ska dit en vecka igen i mars + 1 vecka i siesta key), det här med att behöva bil känner jag inte igen i TI. Beroende på smak kanske man får gå 500-1000 m men det är ju bara gött i en varm bris.

Det jag vill få fram är att man måste inte ta bil för att käka. Condos utklassar hotell för en småbarnsfamilj. Tycker vi!

Trevlig resa!

/Elof
20 jan. 2013 22:07
Det vi (i alla fall jag) vill uppmärksamma är ju inte att det inte går att äta utan att man ska tänka på att det är skillnad på att behöva ta sig en eller flera kilometer för att äta eller handla mot att ha tiotals restauranger och affärer precis utanför hotellet. Sen är det ju helt upp till var och en vad man trivs bäst med :-)

Har själv bott med en dryg kilometer till närmsta restaurang som dessutom var en Dennys, sen var det bil som gällde, personligen tycker jag det är mycket trevligare med ett skapligt utbud nära inpå. Särskillt om man kanske vill ta en öl, ett glas vin till maten eller kanske en drink t.o.m.
21 jan. 2013 02:04
För er som bor på hotell, fråga alltid om frukosten ingår i rumspriset eller ej. Ibland gör den det, ibland inte. Om den ingår, se till att ni får en frukostbiljett redan vid “check-in”.

Frukosten har blivit ett stort konkurensvapen för hotellen for att locka till sig kunder.

Ta t. ex. franchise hotellen i medelklass gruppen, där är konkurrensen stenhård mellan de två stora franchise kedjorna och det har lett till att båda kedjorna har infört gratis frukost. När jag prata om “kedjorna” så menar jag ägargrupperna som i sin tur äger olika franchis namn. T. ex. Wynham Hotel Group äger 17 olika hotell namn (Days Inn, Ramada, Howard Johnson, mm.) och Choice gruppen består av 11 olika namn (Comfort Inn, Quality inn, Econo Lodge, mm.).

Många av dessa hotell/motell är tvingad att servera gratis frukost oavsett hur många som bor i rummet. Det är en stor kostnad för de individuella ägarna och därmed försöker de att spara in både på kvalitee och kvantiteet. En del hotell måst serverar varm frukost emedan andra behöver bara server en kall continental frukost (bestäms av ägargruppen). Den varma delen av en varm frukost består ofta bara av wåfflor, scrambled eggs och kanske någon form av potatispuffar.

Även en del hotell i de högre klassen (lyxigare) måste erbjuda gratis frukost. T. ex. Hamton Inn, som ägs av Hilton gruppen, serverar en gratis varm frukost.

Privatägda hotell och hotell i lyxklassen inkluderar sällan gratis frukost. Men, det finns givetvis undantag och speciellt där konkurrensen är hård, typ South Beach, Orlando och en del andra turistorter.

Personligen tycker jag att dessa gratis frukostar är värdelösa och har mycket lite nutritionsvärde. Inget stadigt att starta dagen med.

De större och lyxigare hotellen erbjuder ofta stora och välfylda buffeer. Här blir priset naturligtvis därefter men ofta kan det vara värt det.

Många annonserar ut “Free Champagne” för att locka till sig kunder . Det är ett vanligt trick men det där “fria” glaset av champagne fördyrar i regel måltiden avsevärt. Detta brukade vara mest vanligt på söndagarna till brunchen men man kan nu se det även under vardagarna på turistorterna.

Om ni plannerar att inte utnyttja hotellens erbjudanden skulle jag reckommendera tt söka upp lokala frukostrestauranger. Restauranger som ligger på mindre traffikerade gator eller områden (ej skumma områden naturligtvis) och där lokalbefolkningen går. Dessa server ofta mycket bra mat till hyggliga priser. Fråga vid front desken.

Siesta Key nämdes i ovan inlägg, där finns en restaurang som heter The Broken Egg. Det är ett mycket populärt frukoställe och ofta kan väntetiden bli lång under högsäsongen. Denna ligger mitt i turistdistriktet och är värt definitivt ett besök.

På Clearwater Beach finns det en liten restaurang som ligger i marinabyggnaden (på norra sidan av båthamnen). Den frekventeras mer av lokalbefolkningen än turister och serverar en utmärkt “hearty breakfast” från kl. 6 på morgonen. Ett utmärkt alternative till Hiltons buffee som kostar $19.95 (bekräftat idag via telefon).

Bon Appetit
21 jan. 2013 07:49
Stämmer 100%!

Dessa frukostar på billiga hotell och motell består ofta av toast och ett par sorters marmelad och jordnötssmör, har man tur finns bagles och creme cheese. Ofta finns mer kakor än mat på frukostarna. Vi ser detta mer som en liten bonus om de finns, knappast något att ta med i beräkningen när man bokar.

Däremot försöker vi se till att det finns i alla fall ett kylskåp, gärna en micro och gärna komplett kök, betydligt bekvämare att kunna fixa lite själv och att handla i amerikanska livsmedelsaffärer är ett nöje i sig.
Har ätit frukost i $20 klassen och även om där finns mycket mat (och bakverk) så kan man knappast äta så mycket frukost att det känns prisvärt, uppåt $50 för ett par per dag i 3 veckor blir en del pengar som man kan ha roligare för.

Som Gunnar skriver är små restauranger ofta bra alternativ och inte sällan billigare.
3 sep. 2013 23:44
Hej!
Har skrivit en sammanfattning av vår resa som jag döpt till "Så blev vår resa till Arkansas/Florida" i forumet. Kolla gärna där och på vårt resealbum "Arkansas/Florida"

Hälsningar Vidakatten