Boende Västkusten (Florida)

16 nov. 2015 11:12
Visningar: 722
Hej !

Vi är en familj på 6 st (2 vuxna 4 Barn 18,16, 12, 2) som ska till Usa i Maj - Juni 2 veckor, Vi har klart med boende första veckan ( 3 nätter i Fout laurderdale och 4 nätter i Orlando) sen vill vi vidare ner mot västkusten och skulle vilja ha lite tips ...tänkte ev avsluta i Miami 2 dagar så 5 dagar på västkusten.

Mvh Johan o Frida
16 nov. 2015 13:02
Clearwater - lite mer "stad" än övriga västkusten.
Anna Maria Island - paradisaktigt. Väldigt laid back. Old Florida
Siesta Key - finaste stranden.
Ft Myers Beach - Mitt på. Inte nära/inte långt till något
Naples - Dyrast, mest posh, men kanske inte bäst.

Svårt att utse ett resmål som passar er bäst. Återkom gärna med vad ni vill ha ut av er vistelse på västkusten. Klart är i varje fall att oavsett val blir det några fantastiska veckor.
16 nov. 2015 22:42
Hej!
Vi är just hemkomna från Florida (3 v) och körde Fort Lauderdale, Orlando, Clearwater, Sanibel, Naples Everglades och Fort Lauderdale igen.
Vi gillade Clearwater beach bäst. Bodde på Sta´N Pla (gångavstånd till beach och centrum) med spis, kyl och frys och lagade mycket egen mat (vilket givetvis sparar pengar) som vi köpte på Publix.
Det beror ju helt på vad ni är ute efter och vilken budget ni har. Cleaewater beach var en perfekt mix av stad och strand för oss, medan vi kröp på väggarna på Sanibel Island, som f.ö var otroligt vackert och roligt för barnen att plocka snäckor på med alldeles för lugn för oss som är lite rörliga och vill ha mer än sol och bad och ligga på strand på dagarna.

Ett tips är att INTE boka upp alla hotell etc i förväg utan vänta in och se efter resans gång vad ni gillar och vilken typ av semester ni egentligen gillar. Hotels.com och Booking.com har ju smidiga appar för hotellbokning och på Tripadvisors app kan ni se vad folk har lämnat för omdömen på det mesta. Det finns massor av hotell och motell så ingen fara att stå utan rum!

Ha en superhärlig semester!
16 nov. 2015 22:47
Kom på en till grej. Parkerna i Orlando är ju kul för barnen. Everglades var ett äventyr också! Vi hyrde cyklar (barn sju och nio) och både barn och vuxna tyckte att det var coolt att se alligatorer som knallade upp på vägen, ett par meter från cyklarna.
Ja, ett tips om ni vill ha lite natur och äventyr på er resa. Passar alla åldrar.
Sawgrass Mills outlet i Fort Lauderdale är bra om ni gillar shopping.
16 nov. 2015 23:20
Tack för svar, ja sista veckan har vi nog tänkt oss att sola å bada rätt mycket men vi vill gärna bo bra till så man inte behöver ta bilen överallt. Sen har man ju hört att man inte ska byta boende allt för många ggr det tar ju lite tid att komma i ordning på varje ställe. Så därför vill vi ha så mycket tips som möjligt om bra boenden, gärna i närheten till siesta keys /
16 nov. 2015 23:26
Glömde skriva att budgeten är väl för boende satt till Max 12-13 tusen / vecka
Vi tar gärna tips om allt som kan göra vår resa så bra som möjligt 😊
Av Leicy
17 nov. 2015 10:02
Vi har rest med barn och ungdomar i Florida flera ggr och vi har oftast hus (el lägenhet) på västkusten.
Har bott både i Clearwater, Naples och Fort myers. Gillar dom allihopa.
Bodde på Barefoot resort nära Clearwater för några år sedan vilket var ett bra boende, hus har vi hyrt olika varje gång.

Vi åker i Mars/ April igen och har då bokat hus i Cape coral ( nära Fort myers) . Det finns fina stränder hela kuststräckan , bor man i Fort myers kan man göra dagsturer ut till Sanibel och åka med på någon delfin"safari", brukar vara uppskattat av alla :) Finns och på andra ställen på kusten.

Finns också flera bra outlets på västkusten, vi gillar Miromar outlet (ca en halvtimmes väg ifrån Fort myers)

Har några resdagböcker på resdagboken om du vill se några av våra resor i Florida, sök på fam_palm. Dom har några år på nacken men visar lite vad vi har hittat på :)
17 nov. 2015 12:28
Citerat från Johansten:
Glömde skriva att budgeten är väl för boende satt till Max 12-13 tusen / vecka
Vi tar gärna tips om allt som kan göra vår resa så bra som möjligt 😊
Hej igen,
Jag har riktigt bra koll på Siesta Key, faktiskt. Har du några datum så ska jag kolla runt lite.
//Marcus
17 nov. 2015 18:29
Hej Marcus p

Vi tänkte ta västkusten från den 28 maj och framåt ( startar förmodligen tidig morgon den 28 e ........den 4 juni flyger vi hem från fort lauderdale , tack för att du tar dig tid och kollar :)

/ Johan o Frida m barn
19 nov. 2015 09:41
Citerat från Johansten:
Hej Marcus p

Vi tänkte ta västkusten från den 28 maj och framåt ( startar förmodligen tidig morgon den 28 e ........den 4 juni flyger vi hem från fort lauderdale , tack för att du tar dig tid och kollar :)

/ Johan o Frida m barn
Blir svårt att hitta vettigt boende på hotell till alla er för det priset. Jag hade tittat på hus/condo via vrbo.com

På norra delarna av Siesta Key har ni nära både till Siesta Village och stranden. Vill ni däremot hyra hus under en vecka hade jag nog valt strandnära på Anna Maria Island eftersom huspriset på Siesta Key ofta medför att hamnar på fastlandet.