Resa till New York

Av Meyssam
12 aug. 2011 20:24
Visningar: 3091
Hej, Jag vill resa till New York nu under vintern i år och eftersom det är första gången jag ska resa själv och till USA vet jag inte så mycket om billiga resor till New York och boende. Och ungefär hur mycket fickpengar man ska ha med sig och jag har tänkt stanna där i 3 veckor eller mindre, har inte bestämt mig än.
Av Peter_o
12 aug. 2011 22:19
Har du bara tänkt turista där så kanske 3 veckor är i längsta laget. Man går mycket på Manhattan även om man har MTA-kort för obegränsade resor. 10 dagar tror jag är lagom, speciellt på vintern. Men tänker du åka av någon speciell anledning så vet du ju bäst själv hur länge du ska stanna.

Troligen kan du få tag i en flygresa för dryga 4.000 kr, upp till 5.000.

Tyvärr kostar det nästan lika mycket för en person på hotell som 2 i ett dubbelrum, om man undantar rena vandrarhem där man betalar för en säng i flerbäddsrum. Jag tror du har svårt att hitta något billigare än Carlton Arms http://www.carltonarms.com/ där det kostar $80 per natt med delat badrum eller $110 med privat badrum. 10% billigare om man bokar en vecka eller mer. Andra enkla hotell ligger snarare på dubbla priset.

Fickpengar är en personlig sak. Du kan göra över med precis hur mycket som helst, eller bara äta. Mat kostar ungefär som här. Utan att slösa kan du säkert göra av med 500 kr/dag på mat och kaffe.
Av Meyssam
13 aug. 2011 14:24
Hej, Vad är ett MTA-kort?
Jag ska hälsa på några vänner, det är därför jag ska dit men jag vill så klart också turista för jag har aldrig varit där förut. Jag får se om jag kan fixa boende hemma hos en vän, för där sparar jag väldigt mycket pengar till annat.

Har du några bra hemsidor där priserna är ungefär 4000 kr eller 5000 kr, men jag undrar även när är det bäst och boka flygbiljetter om man vill ha ett billigt pris på flygbiljetterna och om man vill åka i början av november?
Vad bra jag räknade också ut att det kostar 500kr/dag för mat och dryck. Jag kanske köper något fint men jag tror inte jag kommer spendera så mycket på shopping.
Av Erc
13 aug. 2011 15:24
Citerat från meyssam:
Har du några bra hemsidor där priserna är ungefär 4000 kr eller 5000 kr, men jag undrar även när är det bäst och boka flygbiljetter om man vill ha ett billigt pris på flygbiljetterna och om man vill åka i början av november?
Var fill du flyga från?
Av Peter_o
13 aug. 2011 16:12
Citerat från meyssam:
Hej, Vad är ett MTA-kort?
För att åka tunnelbana (och buss) köper du ett MetroCard (jag kallade det MTA-kort). Enkel resa kostar $2,25 (eller möjligen $2,50) men det jag rekommenderar är ett kort för obegränsade resor under 7 dagar. Det kostar $29. Det finns även kort för 30 dagar som kostar $104. Bor du i ett område utanför Manhattan kan det vara aktuellt att lägga på lite så du kan åka med expressbussar, om inte tunnelbanan finns i närheten.

MTA-kort gäller inte i New Jersey, du ser var det gäller på t ex http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm

/PeterO
13 aug. 2011 20:38
Hade tänkt att tipsa om http://www.bigapplehostel.com/ där jag bodde 5 nätter i maj i female dorm för mindre än 300 kr/natt (ca 285 :- tror jag), kanonläge vid 45th str, Times Square o jag tyckte sängarna var sköna, men visst slitet. Men jag ser nu att det har stängts av New York City Buildings Department, hoppsan.... Kolla gärna hostelworld.com eller hostels.com e.d om du kan tänka dig vandrarhem..reser man själv så kan ju det vara ett ganska bra alternativ..
Av Chris52
16 aug. 2011 18:21
SAS kommer ut med 1 miljon billiga resor. De som har SAS-bonus kort fick mejl om detta idag. Gå in och kolla www.sas.se t ex i morgon.