Resa med barn till Thailand i mitten av juni och en månad framåt

Av Hobbe13
1 dec. 2010 20:50
Visningar: 2679
Hej vi hade tänkt åka till Thailand i mitten av juni till mitten av juli. Vi har två barn 2,5 och 4,5 år gamla och undrar om ni har några tips på vart i Thailand man ska åka den tidpunktén för att få det bästa.
1 dec. 2010 21:30
Hej

Vi upplevde Thailand i år, just dom månaderna som ni planerar att åka.
Koh Samui, Koh Phangan och öarna nära, är absolut bästa ställena att åka till under den svenska sommaren.

Nästa gång vi åker blir det återigen under den svenska sommaren, men då skall vi lägga lite mera tid på ön Koh Phangan.

Skickar med mitt resealbum från våran resa http://www.reseguiden.se/forum/resor/tillbaka-till-thailand-4419

Hör av er om ni funderar över nått!

Mvh/Siam
Av Hobbe13
2 dec. 2010 23:34
Hej Siam!
Vi har tidigare besökt dessa öar utan barn, fantastiska dykvatten utanför Koh Tao måste jag säga. Vi skulle helst åka till något nytt ställe som vi inte redan besökt. Har ni besökt några av öarna kring Koh Chang, hur är vädret där, funkar det att vistas där i sommarmånaderna Juni och Juli. Vi hade först tänkt att åka till Krabi-provinsen, men vi har förstått att detta inte är att rekomendera den här tiden på året.

Är det lätt att hitta barnvänligt boende i Thailand? Vad ska man tänka på att ha med sig när man åker på en sådan här resa? Barnvagn? Sele? Medicin? Solskyddsfaktor? mm
Vad ska man ta med sig vad ska man köpa?

Tack på förhand!
3 dec. 2010 06:55
Citerat från hobbe13:
. Har ni besökt några av öarna kring Koh Chang, hur är vädret där, funkar det att vistas där i sommarmånaderna Juni och Juli. Vi hade först tänkt att åka till Krabi-provinsen, men vi har förstått att detta inte är att rekomendera den här tiden på året.

Hej,
Jag har inte själv varit på Koh Chang, men det ska visst inte vara någon bra period att besöka den delen av Thailand under svenska sommarhalvåret. Se http://www.kohchang.se/bilder/juni_2006/ . I så fall skulle jag hellre chansa lite och ta ett besök i Krabi som enligt vissa kan vara helt OK under juni-juli.
3 dec. 2010 07:17
Hej igen!

Koh Chang skulle jag nog undvika under den svenska sommaren, har ej varit där själv.
Men vad jag har läst så regnar det så dubbelt så mycket på Koh Chang än i Krabi.
Om ni ej vill till Samui området, så är kan ni chansa lite på Krabi.

Det är lätt att hitta barnvänliga hotell över hela Thailand, om ni bestämmer er för nått resmål kanske ni bara skall boka några dagar hemifrån, sedan kan ni ju gå runt o titta lite.

Därför under sommar månaderna är det lätt att hitta lediga hotellrum.

Bra att ha med sig tycker jag är tex paraplyvagn om man har barn, vätskeersättning "Resorb"
hög solskydsfaktor minst +20, samt magmedicin som Dimor eller Imodium.

Om nu inte magmedicinen hemifrån skulle funka, så finns det "dunder" medicin på apoteken i Thailand.
Har själv erfarenhet från deras medicin och den funkar mycket bra.

Mvh/Siam
Av Hobbe13
6 dec. 2010 23:01
Finns det vagnar att få tag på när man kommer fram till Thailand, eller är det någonting man bör ha med sig? Typ paraplyvagn, gärna med liggfunktion.

Ju mer man läser om Thailand under svensk sommartid så verkar det som om kusten från hua hin och neråt samt öarna Koh Samui/pangnan/tao är det ställen man ska åka till om man vill få de bästa förutsättningarna för sol. Men eftersom vi nu tänkt vara där i en månad så funderar man lite på om man ändå ska prova att Krabi (utgångspunkt AuNang) och börja resan där. Om det nu är skitväder hela tiden får man väl flytta sig mot Koh Samui och fortsätta resan där. Är det ett möjligt projekt om man har två små? Är det någon som vet vilka färdmedel som finns och vad man får räkna med för pris?

Ett andra alternativ till Koh Samui/Pangnan är kanske att flyga till Bankok och åka till Rayong-området. Där finns en massa småöar som verkar vara fina. Är det någon som vet om dessa öar är skonade från massivt regnande sommarperioden?

Tack för alla svar så här långt
12 jan. 2011 08:23
Hej! Vi är också påväg till Thailand i juni. Vi panerar att stanna ca en vecka i Hua Hin samt 1-2 veckor på någon av öarna Koh Tao, Koh Samui eller Koh Pahngan. Till HuaHin har vi varit tidigare men då kring jul. Nu åker vi första gången med barn, vår son 1år 10mån i juni. Ska förhoppningsvis att ta dykcert. på Koh Tao. Någon som har tips på bra boende för en barnfamilj på öarna?
Av Mart76
12 jan. 2011 09:18
Hej!
Vi reste runt i 4 månader med en 2 åring & en 3,5 åring. Thailand är gjort för barn!!!! Vi började i Kina sedan Thailand, Malaysia, Australien, Singapore & Kambodja men Thailand var lätt det bästa landet med mindre barn! Vi var ett tag på Koh Chang vilket är våran favorit i Thailand men det är inget bra resmål på sommaren (regnar en del). Men om man är på västsidan så har man ju många alt om man har dåligt väder där man är finns ju tok många öar i området & det är hur lätt som helst att ta sig mellan öarna! Men ta inte med paraplyvagn utan ta något med större hjul, fastnar lätt i sanden...

Ha det drömbra & hör av er om ni undrar om något.
12 jan. 2011 12:41
Hej!

Kho Samui och öarna runt om ska vara ganska bra sommartid, vi har kompisar som brukar åka dit då. Kho Samui har dessutom världens gulligaste lilla flygplats som är en upplevelse i sig:)

Vi ska själv iväg med vår dotter nu i mars och ska stanna i två månader vi har blivit rekommenderade av kompisar som varit iväg med sina barn att köpa en paraplyvagn eftersom det är lättare och smidigare. Vi kommer hålla oss runt HuaHin och Kho Lanta och sen funderar vi på att åka med Airasia till Bali. Är lite orolig över värmen men mycket vätska, skugga kanske hålla sig inne med AC under dygnets varmaste timmar tror jag blir bra.

Många verkar negativa att man reser med barn men jag tycker det ska bli fantastiskt att både jag och min sambo ska få tillbringa hela dagarna tillsammans med våran dotter i ett varmare klimat och slippa alla måsten här hemma.

Trevlig resa!
Av Alfva
12 jan. 2011 13:05
Vi börjar också kolla upp alternativ för att åka i juni och en bit in i juli (innan dottern fyller 2).
Hade tänkt Koh Chang, men det ska tydligen inte vara så bra.
Kanske blir en avdankare mot underbara Malaysia eller Filippinerna också!
Av Mrumru
15 jan. 2011 03:09
Skulle aldrig ta med en paraplyvagn till Thailand.
Första gången hade jag en stor Teutonia Mistrall (sonen var då 1år 4mån) och sen Brio sulky med ligg funktion....tyckte synd om alla små barn som sov sittande i paraplyvagnar utan suflett eller annat solskydd i värmen.
Nu är sonen 3år ochjag tar med min sulky igen som har stora hjul.

Glöm inte solskyddskläder och solhattar med skydd för nacken och välling ( stora mängder) det går inte att köpa i Thailand. !!!
Av Cina36
31 jan. 2011 23:18
Vi hade paraplyvagnar till våra barn...sånna med suflett och som går att fälla till liggande. våra barn var då 1,5 och 3 och det funkade jättebra, ta med ett insektsnät! vätske ersättningen var jättebra om man får i de små liven det, vår minsta var som en fontän medans största gick det att förklara varför det var så viktigt!
alvedon, bedövningssalva, hög solskyddskräm, Solskyddskläder, välling, solglasögon om man inte vill leta där,stora killen älskade sina simskor då han tyckte det var varmt på plattor och sanden, det är små myggor som är trilska så myggolja är inte fel på kvällen, vatten flaskor som d lätt fyller på dryck i till dem.

ha det så mysigt på er resa
Av Sos08
1 feb. 2011 09:01
Hej!

Vi var i Ban Phe med omnejd i juni 2010 och hade oftast bara någon regnskur på kvällen. Där har du ju också Koh Samed som tydligen är det mest solsäkra stället i Thailand. Vi hade i alla fall härliga 2,5 vecka med massor av sol och bad.

Mvh SoS
Av Marsam
2 feb. 2011 17:58
Vi var på Koh Samui och Koh Phangan med 2 barn, i juni-juli i somras, toppenbra, fint väder, kan inte bli fel.