Väderlek i Thailanda i Juni/Juli ??

22 apr. 2019 15:37
Visningar: 417
Thailand mitt i den svenska sommaren, är varmt där året om men hur ser regnperioden ut i Thailand Juni/Juli ?? bör vara någon del som har mindre nederbörd än andra då det är skiftande regnperioder.

Varit i Thailand sep,okt,nov,dec,mars. Tycker det aldrig regnat mer eller mindre någon av dessa perioder...aldrig vart mitt i våran sommarperiod och därav intresset.
lockar med 3v i Thailand framför 1 vecka i Spanien med barnen :)

/mvh Jesper
22 apr. 2019 20:13
okej, tack! bra länk där...lurar lite på Koh kradan och neråt mot Lipe men kan även bli phuket/samui för bekvämligheternas skull.
27 apr. 2019 13:24 (redigerad)
Vi var i Thailand 2017 i juni. Var helt fantastiskt! Kan ju så klart variera. Östkusten är bäst under "svenska sommaren". Vi var på Koh Phangan och Koh Samui. Var där med 2 barn 6 o 7 år gamla.
Man ska tänka på att det är stora skillnader i tidvattnet i juni. På västsidan på öarna fanns ingen strand alls, var bara gyttja ett par hundra meter ut från strandkanten. Så så långt öster ut på öarna man kan komma., så var det jättefint vatten och strand, även om det skiljde på hur långt upp vattnet gick morgon och kväll. Inte en droppe regn, men vi hörde av folk att det regnade massor i hela södra Thailand under den tiden och även i Bangkok.
Många sa att juni var bästa tiden att åka till östkusten, i december skulle man inte alls åka dit, då regnar det mycket där.
27 apr. 2019 14:24
okej, ja nu är planen att anlända 25e juni och minst 3v framåt. Brukar sluta med att det är mest poolbad för barnen som är 2,7,10 och några dopp i havet för de vuxna.

Vi har riktat in oss på koh chang, samui nu som det ser ut, eventuellt nån stans i phuket
30 maj 2021 13:14
Hej hej! Kom ni iväg och i så fall hur var vädret?
Vi funderar nämligen också liknade resa till Thailand under sommarmånaderna 😀

// Linn
30 maj 2021 13:26
Hellregnade första dagen sen hade vi kanonväder resten av resan. Började i khao lak och reste hela vägen ner till kata beach och upp till naiyang beach innan hemfärd.