Bangkok i juni

Av Hannaw
5 juni 2011 22:04
Visningar: 1077
Hejsan,

åker till bangkok i övermorgon..Någon som har varit där den här årstiden och vet lite om vädret där nu? regnar det hela dagar, eller någon timma hit och dit..

Ska vara i Bangkok, i ca en vecka sen vidare..Någon som har tips på något "solsäkert" ställe, har hört mycket om Hua Hin?

Även shoppingtips och andra sevärdheter som ni vill tipsa om vore roligt :)
6 juni 2011 12:47
Hej

Vi var i bla Bangkok förra året i juni/juli, vädret var stålande under dagarna, men på kvällen/natten kunde det regna rätt mycket under nån eller några timmar.

Det finns jättemycket att se i Bangkok, tex nån av dom fina templen som Wat Pho där den gigantiska guld buddhan finns.
Sedan har ni ett jättefint grönområde i Bangkok som heter Dusit Zoo, där finns det exotiska djur man kan se på, testa fot massage med små fiskar, paddla båt i nån öv dammarna, sedan om man blir hungrig så finns det bra restauranger också.
Angående shopping så finns det en del bra department stores/malls som tex Siam Paragon eller MBK, men nått ni inte får missa tycker jag är att besöka en av världen största marknader som heter Chautuchak Weekend Market även kallas "JJ" bland invånarna i Bkk öppet lör/sön mellan 08-18:00.
Även ett besök på den kända gatan "Khao San Road kanske vore nått! där finns det mycket små butiker där det säljs piratkopior på bla kläder, kvaliten är bättre än man tror, även längs denna gata finns det en del mysiga cafeer/restauranger.
Phantip Plaza är ett eldorade för elektronik älskare...

Sedan angående Hua Hin, så har jag ej varit där själv, men många säger att det är väl inte nån av dom finaste ställena man kan besöka i Thailand, stranden är väl si så där!!!
Om ni inte vill flyga till tex Koh Samui 1.20h, där vi var under förra sommaren under denna period, så kan ni ta er till Koh Samet ca 2 h från Bkk med bil/buss sedan ca 25 min med båt från fastlandet (Ban Phe).
http://www.kohsamet.se/

Hör av er om ni bestämmer er för att flyga till Koh Samui, så kan jag ge mera tips om ö-världen där.
Skickar med mitt album som jag satt i hopp från våran resa ;-)
http://www.reseguiden.se/minsida/muangthai/resor

Mvh/Muangthai
6 juni 2011 17:24
Vill ni ha bra och billig shopping ska ni bege er till Pratunam-området, inte långt från MBK. Finns samma saker men till ett betydligt lägre pris än vid MBK. Be någon taxi köra er till Baiyoke Sky Hotel eller Indra Regent. Runt dessa hotell finns det bra shopping både på gatorna samt i det virrvarr av gränder som finns i området.