Muangthai

Kön / Ålder
Man, 49 år
Bor i
Lidköping
Restyp
Familjen framför allt
Sysselsättning
Inte gärna
Civilstatus
Gift
Besökta länder
12
Profilsida skapad
2006-09-02
Senast online
15 veckor sedan

Här är en artikel som Reseguiden har gjort om mig för några år sedan! http://www.reseguiden.se/artiklar/thailand-ar-min-absoluta-favorit-1441

Detta kanske är nått för er som gillar Thailand!

Jag har skapa en grupp som heter Muang Thai och en sida som heter Koh Lipe Paradise Thailand inne på Facebook.

Ni som gillar Thailand är hjärtligt välkommen att gå med i Muang Thai eller gilla/följa min Lipe sida.

Inne i gruppen/sidan kommer ni att hitta en massa underbara bilder/filmer från mig och alla andra som gått med :-) Dessutom så är det självklart att ni får ställa frågor, eller även dela med er från Er erfarenhet från Thailand.

Muang Thai http://sv-se.facebook.com/group.php?gid=103459963020815

Koh Lipe Paradise Thailand https://www.facebook.com/KohLipeParadiseThailand

Sawadee Khrap!

Thailand kommer alltid vara MITT favoritland...

Det som gör att jag återkommer till Thailand "The Land Of Smiles" om och om igen är:
Alla härliga hjälpsamma människor man träffar, den underbara maten, den färska billiga frukten,sen är det ju fortfarande mycket billigt för bla oss svenskar att leva i landet... men framför allt är det det härliga klimatet som drar en tillbaka hela tiden.

Något Thailand är känd för är bla alla fina stränder framför allt i södra delen av landet. Visst är det läckert att knalla ner på stranden och gå ut i det 28 gradiga vattnet...kanon.

När man är i Thailand på semester skall man inte bli fast på en beach utan passa på att utforska någon av dom andra fina stränderna och öarna man har nära sig.

Gillar man stränder så finns det tex bara på Phuket minst 20 st runt ön. En del är mycket turisttäta men det finns guldkorn bara man ger sig i väg en liten bit.

Även fastlandet har mycket att erbjuda i olika intryck.....

Jag har själv bott strax utanför Bangkok, på en ort som heter Bang Yai City. Vad jag vet, så var vi bara tre västerlänningar som bodde i området så man kom riktigt in i det riktiga thailändska livet vilket naturligtvis är speciellt och annorlunda som svensk.

Det halvåret började man lära känna thailändarna på riktigt, inte bara genom att vara en turist. Det var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma....

Förhoppningsvis blir det en flytt tillbaka längre fram i tiden.

Vår senaste resa (min 15:e resa) besökte vi Ko Lipe längs ner i södra Thailand. Denna lilla ö, som man lätt promenerar runt på ett par timmar är perfekt för alla åldrar.
De kändaste Beacherna på ön är Pattaya, Sunrise och Sunset. Även om de är de mest kända och största beacherna på ön så är det inte så jättemycket med turister på stränderna. Dessutom så finns det en massa små beacher lite överallt, där tempot är ännu lugnare :-)

"Det snackas lite om att Lipe är en charter ö, men detta stämmer absolut INTE... det enda charterbolag som finns på ön Koh Lipe är Apollo som har 4 av alla hotell som finns på ön....och Apollo har bara funnits på Koh Lipe i endast några år"
Kan även säga att hotellen som Apollo har fanns på ön innan dom blev Apollo hotell.
Det som även är bra med hotellen på Lipe är att dom får ej vara högre än palmerna, så på Lipe existerar inga höghus :-)

Det finns bara en lång gata på Lipe där det finns bla en del restauranger och affärer, det är just till denna gata, nästan alla människor drar sig till på kvällen för bla en härlig matupplevelse, eller varför inte gå ner till Pattaya Beach och lägga sig på nån av thaikuddarna och bara njuta...med nått kallt i handen ;-)

Hör av Dig om Du vill ha tips om framför allt Bangkok, Phuket, PhiPhi, Koh Samui, Koh Phangan, Ko Lipe mm.

Mvh/Khun "Muangthai"... fd "Siam"

Muangthais besökta platser
Keja
Keja säger i Muangthais diskussion "Fyller 50 nästa år! Weekend var? ":
Barcelona, Nice, Istanbul, Marakesh, Dubrovnik, Jerusalem, Dubai, Salzburg, Malta..
31 augusti 2021 23:29 - Anmäl
Muangthai
Muangthai startar diskussionen "Fyller 50 nästa år! Weekend var? ":17
Hej! Nån som kan tipsa om ett bra resmål i maj månad i 2-3 nätter? Vi vill gärna ta oss fram gåendes, får dessutom gärna finnas marknader och pittoreska affärer! Har varit i Rom några gånger, och åker gärna tillbaka, men vill också uppleva nått nytt... Så tipsa på, och om ni även har nån mysigt boende tips så är det välkommet.
24 maj 2021 20:59 - Anmäl
M_olsson
M_olsson säger i Muangthais diskussion "Boende i Chaweng som inte kostar skjortan!":
Har tyvärr ingen erfarenhet av rum för 2000 bath/natt för 4 personer, särskilt inte i centrala Chaweng . Tror det blir svårt att hitta ett boende som ni trivs med under de förutsättningarna. Vill ni särskilt bo i centrala Chaweng får ni nog höja er budget om ni ska hitta ett skapligt boende. Alternativt får ni nog leta er längre bort från de centrala delarna. Ett bra alternativ för lite mer p...
24 juli 2018 08:08 - Anmäl