Långgrunt Koh phangan juni-juli?

Av Marsam2
9 juni 2010 20:33
Visningar: 975
Ska åka till Koh Samui nästa vecka. Funderar på att åka till Koh Phangan några dagar, men blir tveksam när jag läser om att det är extremt långgrunt. Var ska man bo? Vill inte ha party. Två barn 10 och 13 år har vi med oss. Vill kunna bada i havet.
Av Joakimn
10 juni 2010 07:22
Har levt o snorklat vid alla hörn av denna ö.
Visst finns det långgrunda ställen,speciellt den sidan som vetter mot Samui.
Men i övrig ...som alla andra öar, grunt de första 10- 15 meterna sen djupt.. ibland tidigare.
C:a 700 dagar på ö bakom mig..försök vid Haad Yao eller bottle beach..eller...eller.tja sök själv o du kommer finna.
Av Marsam
10 juni 2010 18:26
Tack för svaret, vi har prel. bokat ett hotell på haad salad, det kanske vi ska boka om då?
Av Ukunda
10 juni 2010 18:30
Bottle beach är bra,bäst badar du på östra sidan under den tiden du är där. Vi gillar faktiskt pulsen och livet nere på Hat Rin och våra barn älskar det! De har varit med oss på Hat Rin sedan de var 4 och nu är de 14 och 11. Men ska du snorkla tycker jag du ska strunta i Phangan och satsa på Koh Tao istället. ( just för snorklingen alltså-ön är supertrevlig annars)
Kolla gärna mina bilder,har några från Phangan.
11 juni 2010 09:32
Hej vi var på Haad Salat i Juli i ett år och att simma i havet var inte riktigt att tänka på. Det gick däremot att vada (till knäna) ut nästan till revet som var strax under ytan dagtid för att snorkla men det var fullt med sjöborrar så det var ingen hit tyckte vi. Vi höll oss i poolen på Salad Beach Resort som var ett kanonställe dock.

Det var flera på vårt hotell som flyttade till östkusten just för att kunna bada, här är en länk till östkusten med lite hotell etc: http://www.phangan.info/index.cfm?action=beaches.beach&idbeach=5 .