med en 7-åring till thailand juni-juli 2011

17 maj 2011 18:31
Visningar: 769
hej!
semestern närmar sig med storm steg å vet inte riktigt vart jag ska ta vägen med min son på 7 år. vi landar i Bangkok men mkt mer än så har jag inte planerat.
tanken var och är väl fortfarande att hinna med å se i alla fall ett par fina platser.
någon som har några förslag på vart man ska bege sig med en 7-åring under sommaren 2011?
har funderat på att ta oss ner till surat thani för att ta oss vidare till samui eller upp till ranong för att ta båten ut till koh payam...å sen hela kust/ö vägen ner till koh lipe

fast jag vet inte.. kanske ändå bara flyger ner å tar de som de kommer när man väl är på plats :)
förslag-tips-sällskap etc etc välkomnas :)
17 maj 2011 19:51
verkar som om att de helt klart är östkusten som gäller under sommaren :)
tack för svar å ser fram emot en härlig semester..
18 maj 2011 09:10
Koh Samui med omgivande öar är det som gäller på sommaren! Flyg ex med Thai Airways från Suvarnabhumi till Koh Samui - världens gulligaste flygplats med bambuhyddor & små¨"tåg" som hämtar dig vid flygplanet!

Jag kan även tänka mig att sonen kan tycka det är häftigt med några dagar i Bangkok och besök på "Snake Farm" och Dusit Zoo... Även en tur på Chao Praya river är en upplevelse! Ladda ner Vagabonds reseguide gratis - den är kanonbra!

Förboka hotell ex via sawadee.com så slipper du åka omkring och leta i värmen. Det går väl an om man är själv men med en liten kille som sällskap är det skönt att ha allt klappat och klart. Det finns även bra sajter för sista minuten bokning av hotell ex lastminute.com där kvarvarande rum reas ut.
Av Walle
19 maj 2011 18:16
Att åka till Koh Samui låter som ett bra förslag på sommaren men....
ta flyget till Koh Samui från Bangkok.
Vi var till Koh Samui i vintras och tog flyget ner till Surat Thani från Bangkok, därifrån blev det buss sen båt över till Koh Samui. Det var en jättejobbig resa.... bussen hade inte ens air condition så vi höll på och smälla av... och lång tid tog det också, det är värt att lägga lite mer pengar och få komma direkt till Koh Samui.

Åk gärna över till Koh Phangang också, vi åkte dit och Salad Beach Resort på Hat Salad Beach. Ett jättefint hotell med strandnära och en riktigt fin och stor pool också. Sånt är alltid kul med barn i den åldern.

Ett tips på Samui är också Thongtakian Resort på Silver Beach som ligger mellan Chaweng och Lamai. Stranden är superfin med mjuk vit strand och hotellet är också väldigt bra.

Lycka till
Walle
Av Joakimn
20 maj 2011 07:54
Har gjort denna resa med mina barn 3 ggr
två av gångerna ifrån bangkok sista gången från Malaysia.
Mina barn uppskattade det långsamma resandet med tåg från bangkok till Surathani o båten över..
tåget är en favorit, secon clas sleaper med försäljare,dofter o ljuden.Bekvämt o tryggt.ett ständigt uppkommande samtal hemma. Kho samui är nog ok men vi uppskattade mer Koh pangang( Juli).Lite lugnare o lite mindre trafik.
Koh Lipe var riktigt bra med fotboll på stranden där barn från alla länder blandades o spelade med Thaibarnen
Också ett bra minne( detta var i Januari)Bästa boende i Thailand för våra barn har varit kho Boulone lee, mycket med svenska barnfamiljer väljer detta ställe år efter år googla deras hemsida..ligger innan Kho Lipe mindre stökigt o lugnare(2 ggr). Även tempelbesöken på Royaltempel o flodmarknaden i BBk var uppskattat men varmt.Skall ni stanna i BBk så bjud barnen på ett bra boende med pool. lycka till
20 maj 2011 19:10
stort tack för alla svar. flyget från bangkok till samui är bokat nu, ska bara ta mig en mer nogran titt på boendet nu.. vi börjar där så får vi se vart vi slutar :)
tack än en gång.
trevlig sommar alla..
20 maj 2011 19:20
Citerat från axelster:
stort tack för alla svar. flyget från bangkok till samui är bokat nu, ska bara ta mig en mer nogran titt på boendet nu.. vi börjar där så får vi se vart vi slutar :)
tack än en gång.
trevlig sommar alla..
Hej

Vilka skall ni flyga med från Bangkok till Samui?
Om det är Bangkok Airways, så kan jag rekommendera deras flygplats lounge, där får ni gratis lättare mat samt vätska, popkorn för barnen samt gratis internet :-)

Mvh/Muangthai
5 juni 2011 08:57
japp. bangkok airways it is.
kan ju vara lite gott med nått i magen efter en lång flygresa.
tack än en gång för alla tips. ska bli såååå härligt.

see u in samui :)
5 juni 2011 20:18
Hej! Bangkok Airways lounge låter "lyxigt".... Gäller det för oss som reser på vanliga billiga biljetter också? /FamFis