Småbarnsfamilj vill upptäcka Thailand, reser Maj-Juni

Av Davidp
24 jan. 2013 19:11
Visningar: 1029
Hej,

Vi är en familj med två, typ vuxna 30-åringar och två barn 3 år och en vid resans början 11 månaders bäbis.

Pga en lucka mellan boenden funderade jag på om inte den där resan till Thailand äntligen ska realiseras? Skönt att slippa betala för allt i Sverige när man ska pynta för logi i Thailand, snålvargen inom mig jublar! :)

Jag planerar att vi ska vara borta ca 7 veckor från början av maj till i mitten av juni. Målet med resan är att slappa. Jag ser framför mig att början av resan kommer att gå till att acklimatisera sig och vänja sig vid tidsomställningen. Som den novis jag är angående Thailand tänkte jag att vi dimper ner i Bankkok med Finnair. Jag tänkte boka hotell 2-3 dagar med trevlig standard t (tips?)

Har hört av människor omkring mig att Huahin ska vara trevligt och barnvänligt. Vi är som sagt inte ute efter drag eller någon egentligen puls utan vill bara ta det lungt, njuta av god mat, ett varmt klimat, massage (sådan som är legal även i Sverige) och fina stränder. Flera lugna ställen att besöka/bo på?

Jag förstår att Thailand är stort men jag skulle vilja ha tips på barnvänliga ställen som man smidigt kan ta sig till smidigt.

Vad är en rimlig budget om man vill bo hyffsat, men inte nödvändigtvis flott, och äta gott men inte nödvändigtvis lyxigt?

Pga av barn och speciellt den minsta kommer vi antagligen inte hänga utomhus mitt på dagen utan göra försöka göra utflykter eller hänga på playan på eftermiddagen (antar att det är mildare sol och temperatur då?) Något man ska tänka på? Finns det bra information och guider man kan anlita på de flesta ställen? Kostnad?

Behöver man visum för 7-8 veckor? Vaccinationer?

Är totalt novis och uppskattar alla svar, det verkar finnas mycket kunskap och hjälpsamma själar på detta forum!

D
Av Hille2
24 jan. 2013 20:35
Tycker inte att Hua Hin är något vidare bra ställe för barnfamiljer men det kan ju vara trevligt med ett stopp där på vägen. Det saknas i princip helt skugga på stranden och där är en massa hästar som hyrs ut som springer fram och tillbaks på stranden hela dagen (med medföljande hästskit). Hua Hin är en stad som ligger direkt vid havet. Om man inte vill bo på något av de flotta (och dyra) hotellen som ligger utmed stranden (dock inte PÅ stranden) så är man hänvisad till att bo inne i staden vilket innebär att man får ta en promenad när man ska bada. Känns inte så trevligt att bo inne i en stad med tre små barn en längre tid.
Jag föreslår Koh Samui/Koh Phangan/Koh Tao istället, ni hinner med alla tre och även med att besöka någon strandort på vägen ner/upp från Bangkok också. Vill ni välja ett ställe så är väl Koh Phangan barnvänligast av de tre.

Maj/juni är VARMA månader i Thailand och på västkusten och den östra östkusten (Koh Chang mfl) regnar det vanligtvis en hel del. Östra kuststräckan från Bangkok och söderut har det bästa vädret under denna tid.

Köp en bra guidebok över Thailand (tex LP) och sök råd från andra på olika forum. Thailand är ett oerhört lätt land att resa i, särskilt mellan olika turistorter. Ni behöver ingen guide men det finns alltid möjlighet att köpa färdiga utflykter hos resebyråer och hotell på alla turistorter om man känner sig tryggare så.

Visum behövs, sök endera personligen på ambassaden i Stockholm eller via post till konsulatet i Göteborg. Ni behöver ett enkelt turistvisum som ger er 60 dagars uppehållstillstånd. Även barn behöver visum.
http://www.thaiembassy.se/

Man brukar rekommendera vaccin mot hepatit A (passa på att ta A+B när ni ändå måste ta sprutor).
Diskutera med BVC hur ni ska göra med minsta barnet vad det gäller MPR vaccinet som ju inte ska tas förrän vid 18 mån ålder med tanke på att det förekommer epidemier av dessa sjukdomar i Thailand.

Lycka till!
8 feb. 2013 04:40
Hej,

Oj så många frågor :)

Pratumwan Princess Hotel i Bangkok är att rekommendera, ligger i samma byggnad som MBK.

Hua Hin är väl fint men ingen favorit, då är det bättre med Koh Samet och vidare till Koh Chang och här ifrån till alla öar som finns runt omkring.

För 500+1000 kr natten kommer ni att bo bra.

Många barnfamiljer som åker till Thailand har tyckt att åka hit med barn har varit bättre/lättare än väntat då Thailändarna älskar barn.

Som Hille2 skrev så behöver ni visum.

Mvh
Transferbkk
Av Hille2
8 feb. 2013 08:13
Koh Chang m omnejd har inte bästa vädret i juni. Det kan ösregna veckor i sträck.
Av Moth63
8 feb. 2013 08:54
Hua Hin är nog inget ställe där jag vill tillbaka, som någon sa Koh Samui vid den tiden är att föredra, gillar själv Koh Panghan.
På tal om vaccin så hade nyheterna härom dagen ett inslag verkningslöst vaccin, typ vaccinen folk tar för resor till ex Thailand
Av Hille2
8 feb. 2013 09:28
Citerat från moth63:
Hua Hin är nog inget ställe där jag vill tillbaka, som någon sa Koh Samui vid den tiden är att föredra, gillar själv Koh Panghan.
På tal om vaccin så hade nyheterna härom dagen ett inslag verkningslöst vaccin, typ vaccinen folk tar för resor till ex Thailand
Det var väl Dukoral det handlade om. Vaccinationscentralerna lurar ju på folk det och får dem att tro att det hjälper mot sk turistdiarré. Det gör det bevisligen inte - det är ett koleravaccin.
Hepatitvaccinet är väl det enda vaccin som Smittskyddsinstitutet rekommenderar för en turistresa till Thailand. Det är inte verkningslöst och ger skydd i minst 20 år.