Väderguide till Thailand

Linae
Reseguiden, besökt 38 länder

Foto: i Stock
Thailand har ett tropiskt klimat med tre årstider. De består av den svala perioden som är november-februari, den varma perioden som är april-maj och till sist den blöta perioden juni-oktober. Oavsett vilken period du väljer att besöka detta tropiska land så blir det aldrig kallt.
Publicerad 29 augusti 2023

När är det högsäsong i Thailand?

Högsäsongen startar någongång sent december och pågår till mars. Det är också då resorna är som dyrast men också behagligaste vädret för de som gillar sol och bad.
Under april månad brukar temperaturerna gå upp igen och det blir väldigt mycket varmare. Vill man slippa mycket folk och har inget emot höga temperaturer så är det defintivt en period man bör sikta in sig på. Men det finns såklart risk för skurar, dock korta sådana som oftast gör att luften blir friskare.

När är det Monsun?

Vanligtsvis är regnperioden i Thailand under juni till oktober, dock kan de intensiva skurarna snabbt ersättas av sol.

November till mars

- Vi rekommenderar att resa till resmål som: Phuket, Koh Lanta, Phi Phi-öarna, Krabi och Khao Lak. Anledningen till dess popularitet, förutom att de är fina områden, är att dagstemperaturen ofta ligger på mellan 27 till 30 grader. Badtemperaturen ligger runt 27 grader. Kvällarna är också väldigt behagliga och på nätterna sjunker temperaturen mycket sällan under 22 grader.

- Koh Samet, Hua Hin och Koh Chang ligger på östra kusten och här regnar det sällan och temperaturen ligger på 25 till 30 grader.

April till september

- Under denna perioden så regnar det mycket på västra kusten så många beger sig mot Thailands östkust istället. De mest populära resmålen är: Koh Samui, Koh Pha Ngan och Koh Tao.
- Då det oftast regnar en hel del på västra sidan under den här perioden styr de flesta kosan till Thailands östkust istället. Under maj månad kan det såklart regna en hel del och resten av monsunsäsongen. Dagstemperaturen ligger mellan 28 till 35 grader. Man kan såklart också besöka dessa resmål under högsäsong november till mars.

Oktober

- För dig som vill besöka Thailand i oktober är det en väldigt bra period att åka till landets centrala, norra eller nordöstra regioner. Ifall du besöker öarna utanför Thailands kust – oavsett sida, kommer du förmodligen att få en hel del regn på dig. Landets norra delar med till exempel Chiang Mai är fantastiska att besöka då det under den här perioden är mindre regn, svalare temperaturer och betydligt mindre trängsel. Med svalare väder menar thailändarna allt från 20 till 29 grader, så det är knappast kallt. I Bangkok har det också förhoppningsvis slutat regna så även här är oktober en bra månad.

- Som alla vet så är vädret inte lika pålitligt i världen längre. Tidigare var det lätt att förutspå när det skulle regna vart och vilken plats som skulle få mest soltimmar. De senaste åren har detta ändrats. Därför kan det alltså vara så att det regnar mer än vanligt i till exempel december, medan det kanske inte regnar så mycket som det brukar i oktober. Den här guiden är en riktlinje för att du lättare ska kunna se ungefär vart det är bäst att resa under en viss period. När du sedan valt en plats är det bäst att höra med din researrangör eller läsa på extra noga om just den platsen och den månaden.


Utvalda paketresor till Thailand


Boka er resa till Thailand hos oss
- Charterresa till Thailand
- Flyg till Thailand
- Hotell i Thailand


Erbjudanden till Thailand