Thailand är billigt på sommaren

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: maariiaa, medlem sedan 2007
När du reser i lågsäsong kan du spara en hel del pengar på både flyg och boende, men också aktiviteter på plats.
Publicerad 5 juli 2010

Om du vill pressa priset på semesterresan finns en bra tumregel: åk i lågsäsong. Under sommarmånaderna sätter turistmassorna kurs mot Medelhavet och det annars så populära Thailand hamnar lite i skymundan. När du reser i lågsäsong kan du ofta spara en slant, samtidigt som det är mycket lugnare på resmålet.

Du får mer för pengarna

Under sommaren blir det billigare både med flyg och charter men kanske framförallt boende. Detta för att trycket på turistorterna inte är lika stort som under vinterhalvåret. Under lågsäsong kan du alltså unna dig lite extra utan att behöva länsa spargrisen helt.

Gott om plats på stranden

Eftersom det är färre besökare under sommaren får du också mer plats på stranden, utflykterna och restaurangerna. Dessutom är servicen ofta bättre eftersom personalen kan ta sig lite extra tid att ta hand om just dig.

Störst solchans på Thailands sydöstra kust

Men vädret då? Det kommer väl inte att regna hela tiden? Nej, men det gäller att åka till rätt del under sommaren om man vill undvika större regnmängder. I de norra delarna av landet kan det komma rejält med regn, så därför är det bättre att satsa på södra Thailand och då östkusten i synnerhet. Den södra östkusten har sin regnperiod lite senare under året och du kan klara dig utan regn där ända fram till september.

Störst solchans under sommaren har du alltså om du siktar på den sydöstra delen av landet med öar som Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao.

Mer Thailand här! Resor och inspiration.


Hitta din sommarcharter till ThailandFlyg till Thailand i sommar
Hitta ditt hotell i Thailand