Thailand juni juli med barn

Av Zoogs
15 jan. 2015 10:57
Visningar: 439
Hej,

Vet att det finns en hel del skrivet i ämnet, men jag tar mig ändå friheten att ställa frågan.

Vi har varit i Thailand flera ggr, men bara i de södra delarna och på vintern. Nu har jag bokat 3 veckor under juni och juli, och vi landar i Bangkok. Förutom min fru så är mina två barn med, de är 7 och 11 år gamla.

Vi har tänkt uppleva Bangkok under några dagar och planen är att ta det vid hemfärd. I övrigt så är det ganska öppet, har lite funderingar på att tillbringa några dagar på Koh Samet.

I övrig så är förslag välkomna. Vi har tänkt hålla oss inom några timmars avstånd från Bangkok, så Koh Samui är lite för långt borta. Hua Hin har jag varit i för 20 år sedan, och då tyckte jag inte det var någon höjdare. Är det bättre idag?

Gärna förslag på något mysigt ställe där det inte är helt dött, utan det finns någon by eller mindre stad. Har haft funderingar på Koh Chang, men läst att det kan regna lite för mycket just där under perioden.

Så ni erfarna Thai-resenärer, kom gärna med idéer kring hotell, lämpligt boende, aktivteter, m.m.

Tack!

Glenn
15 jan. 2015 11:40
Hej, Koh Samet några nätter rekommenderar jag. Där är väldigt lugnt och mysigt. På östra stranden bla dukar de upp på kvällarna med bord och ljus i träden och har BBQ på stranden.
Koh Chang är också ett alternativ. Lite större ö med flera olika stränder och ställen. Värt att testa några nätter där på olika ställen.
Annars rida elefant och göra lite utflykter till öar utanför där på dagen ett par timmar.
I Bkk så shoppa innan ni drar hem, kanske gå på djurparken med barnen ?

Vet flera okej hotell men vilka priser vill ni ha? Vissa hotell har endast prisexempel på nätet för 2 pers, inte för 4 pers. Men de har säkert rum för familjer med.

Mvh
Av Zoogs
15 jan. 2015 11:56
Tack för snabbt svar och bra förslag.

Koh Samet blir det i några dagar, ser helmysigt ut och vädret brukar tydligen vara helt ok trots monsunen. Har hört att det kan vara lite blåsigt och regnigt på Koh Chang under dessa månader, men du kanske har andra erfarenheter?

Gällande hotell så är det ganska öppet, medelklass eller snäppet bättre. Så har du något lämpligt förslag är det välkommet.

/Glenn
15 jan. 2015 12:02
Ja det sägs ju att det är regnperiod i sommar i Thailand , så det är stor chans att det blir regn på de flesta ställen. Nu skall det ju vara sol där men det är faktiskt regn på många ställen som normalt sett har sol varje dag ;/
Jag har faktiskt bara varit på Koh Samet en gång så har koll på några hotell bara. Dock har jag hyrt moppe och åkt och sett hela ön i stort sett och besökt olika hotell där jag ej bott på och ätit luncher och testat poolerna ;)
Men på västra sidan finns en liten strand med lite dyrare hotell, på östra finns ett ställe som heter " Samed Cabana Resort " , det är fräscht och har pool och är vid stranden med en liten kiosk/affär bredvid samt flera restauranger på stranden om dagar och kvällar :)

Länk=
http://www.agoda.com/sv-se/samed-cabana-resort/hotel/koh-samet-th.html?asq=mbtnRq82z%2bseDpxq%2bleSn7QRBsidwx7HfcJYwTm6TkNuzXvBOYos5GpN9lR%2bMUAGWj4RbhKvFb8idwvqToa1UwWHqGfMxKZm8sm1Kl36kS8MLCsiy1xzBA5fbxbxSV77bIIQnxqtIl06U%2bli1kgjpWDPeMikA%2fRgimcF4tsnyB7y0A4BrGkKhcpvJyWymNv4b615gH70BWyeTZvikx4TgmQXHND%2f%2fVbjTX7rOsOasXn%2fKEUmsyvPQY2any7YmPPjbjxzlUNeLxrCcE%2fbFEgBa2efTLPkizwGVXJuFd5NdY2bmkV7Yka3YsYqojwlIgctqJ4ZReKnRbkSCTSPZL967SgCdERlFWLxubzKHw305PUYqv%2f%2fzidaAYjkEblthFzg

I norr på koh Samet finns 7 eleven och fler boenden men kanske inte lika mysigt dock. Där är även piren.
Men man kan välja att åka färja från fastlandet och gå i land på östra sidan givetvis vilket många gör.

Annars rekommenderar jag att testa att hyra scooter/moppe någon/några dagar. kostar ca 200 baht/dygn. Ifall ni vill göra egna utflykter och se er om .