Thailand juni-juli 2011

Av Alfva
13 jan. 2011 14:56
Visningar: 2737
Hej,

I juni tänkte vi resa tillbaka till Thailand i en månad precis innan dottern fyller 2 år. Vädermässigt siktar vi in oss på Koh Samui/Koh Phangan och ev Koh Tao.

Några frågor då...
Hur mycket barn är i det i omlopp på dessa öar under sommarmånaderna? Behöver man ha en pool på hotellet eller räcker stranden? Och vilka stränder är att rekommendera för barn?

Tips på bra boenden på någon av dessa öar tas tacksamt emot eftersom det känns som en djungel! :)

Lillfröken har redan varit i Norge, Malaysia, Grekland och Spanien, så att resa med henne är inget problem - vi tänkte bara göra det bästa av omständigheterna och att hon kanske kan hitta någon att leka med (dvs lugnare för oss.. ;) )
Har varit i Thailand en gång tidigare - då 2006 i Phuket och vill ge landet en bättre chans den här gången!

Så har ni några bra tips/något vi ska akta oss för?
20 jan. 2011 12:00
Är också tacksam för svar ang. detta! Vilka/vilken strand är den bästa på Koh Tao för småbarn?

Vi åker till Thailand i början av juni och startar med HuaHin ca 1 vecka och sen blir det troligtvis Koh Tao och möjligtvis också Koh Phanang. Har läst en del om Koh Tao och fått bilden av att det är det bästa alt. av öarna för små barn. Vi har en kille som är 1 år 10mån då vi åker.

Alfva, kanske vi ses på någon av öarna!

Pontus
Jakobstad, Finland
20 jan. 2011 13:36
Hej

Våran erfarenhet från våran resa i just juni/juli 2010, var att det var lite folk på öarna överallt.

På Samui är väl Lamai samt Chaweng rätt långgrunda och lämpliga för lite mindre barn.
Vi bodde på Maenam Beach helt ok strand, men det blev djup lite för fort, för barnen, så man får hålla koll på barnen hela tiden.
Men bra ställe, om man söker en strand som det nästan inte är några människor på.

Om ni besöker Koh Phangan, så finns det massor av fina öar för alla åldrar, som tex Haad Rin, Haad Salat.
Om ni vill ha löite flera affärer och restauranger så skall ni ta er till Haad Rin Beach, mycket bättre ställe än vi trodde ;-).

Sen angående pool eller ej, visst finkar det med bara stranden...
Men poolen är ju alltid populär bland barnen.

Trevlig resa/Siam
Av Sugus
20 jan. 2011 15:47
Hej!

Håller med Siam om att Haad Rin är betydligt bättre än ryktet och passar även med barn.
Tänk på att både Samui och Phangan har lågvatten under sommaren, finns flera stränder som inte är badbara. Om man ska generalisera så är stränderna på östsidan bäst under sommarhalvåret, beträffande pool så tycker barn att det är trevligt samtidigt som det erbjuder variation.

Tycker att Phangan och norra delen av Samui är väldigt trevliga.

Lycka till med planeringen.

//Sugus
Av Alfva
23 jan. 2011 12:26
Tack för svaren!

Ni skriver att det inte är så mycket folk i rörelse - är det helt dött eller?
Jag såg senast idag att charterbolagen faktiskt kör resor till Phuket mitt i sommaren - hur mycket kan man räkna med att det regnar där?

Har letat och tittat, läst och funderat och det är banne mig nästan hopplöst att försöka skaffa sig info om hur det ser ut när man aldrig varit där. Alldeles för stort.

Och trots att jag är någorlunda berest vet jag inte om jag vågar åka dit och bara chansa när jag har ett barn med mig..
Men visst vore det skönare med 5 veckor i Thailand än 2 veckor vid Medelhavet för ungefär samma peng... :)
Av Alfva
23 jan. 2011 12:32
Citerat från pobacklu:
Är också tacksam för svar ang. detta! Vilka/vilken strand är den bästa på Koh Tao för småbarn?

Vi åker till Thailand i början av juni och startar med HuaHin ca 1 vecka och sen blir det troligtvis Koh Tao och möjligtvis också Koh Phanang. Har läst en del om Koh Tao och fått bilden av att det är det bästa alt. av öarna för små barn. Vi har en kille som är 1 år 10mån då vi åker.

Alfva, kanske vi ses på någon av öarna!

Pontus
Jakobstad, Finland
Hmm, jag som avfärdat Koh Tao för att det bara verkade krångligt... (fråga mig inte varför)
Måste genast kolla upp!

Våra barn är i stort sett jämngamla (dotter 1 år 11 månader då) - kul! :)
Av Henorr
28 mars 2011 23:17
Hej
Vi var på koh Samui,Phangan,Tao för två år sedan i feb/mars och upplevde inte att lamai och chaweng
var några barnvänliga stränder (finns nog andra som är bra). Det lågpå ganska höga vågor och våra barn var då 11 och 8 år och hade svår att bada,chaweng var bättre men för en 2 åring så skulle jag åka till phangan för att bada. Ska man shoppa skulle jag nog göra i antingen chaweng eller bangkok.

Koh phangan Haad salad beach kan vi rekomendera och här bodde vi på. http://www.booking.com/hotel/th/salad-beach-resort.html?sid=890bf588fb3290383639e7e19499795d;srfid=2a2f144e5dc5b18e224a036f823ddaf8X18
Var oxå några nätter på koh tao men phangan var bättre så spara resan.

// Henrik
30 mars 2011 17:58
Hej!
Håller själv på att planera en resa med samma destinationer. Har fått många tips av medlemmar här på Reseguiden. Reser med större barn (11, 13, 16)
Jag har fått uppfattningen att både Koh Tao och Koh Phangan är väl värda att besöka. Har inte själv varit där förut så vad gäller dina frågor har jag inte så mycket till svar. Rent spontant så är väl pool ganska så behändigt när man har små barn. Vi tyckte det var bra att variera när våra barn var små. Själv försöker vi undvika pool på hotellen emellanåt eftersom vi har svårt att få barnen till stranden om poolalternativet finns (om inte snorklingen är bra förstås.......) Själv älskar jag stranden!
Vi väljer bort Chaweng och Lamai på Koh Samui då vi gillar lugnare ställen. Man kan ju alltid ta sig dit för att bada/äta/shoppa för att sedan åka tillbaka.
På Koh Tao och Koh Phangan har jag förstått att det är lågvatten på vissa ställen på sommaren, så det tar vi med i beräkningen när vi planerar.
Jag tittar mycket på boende på sawadee.com. Tycker det är en bra och tydlig sida. Har bokat första nätterna men sedan kommer vi att ta det som det kommer och då är det ju alltid bra att ha kollat läget innan. Vi gjorde så på Koh Chang -09 och det funkade bra. Inga problem att hitta boende.
Mvh FamFis