Peking i slutet av november

16 juni 2011 18:38
Visningar: 1814
Hej !
Nån som har varit i Peking i slutet av november ? Var det en bra tid för "göra" alla sevärdheter ? Lagom varmt, inte för kallt, regnperiod och så där ?

Någon som erfarenhet om en bra arrangör, vi vill flyga direkt från Sverige och med program för de flesta dagar i veckan. Det finns några arrangörer att välja på, vet inte vilken vi ska välja.
17 juni 2011 06:09
Hejsan,

Det kan vara ganska kallt i slutet av November när det blåser, och det kan förekomma snö, men överlag är det väldigt lite nederbörd i Peking på vintern. Se här för detaljer om klimatet:
http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/11/nar-ska-man-aka-till-beijing.html

Är man bara beredd på att det kan vara kallt går det utmärkt att "göra" alla sevärdheter i november.

Var det gäller researrangörer har mycket jag mycket liten erfarenhet och kan inte råda dig.

Mvh
17 juni 2011 06:32
Tack för ditt svar. När rekommenderar du ett besök i behagligt klimat ?
17 juni 2011 17:06
Vi var där för några år sedan i slutat av november 2007. Vädret då var kanonfint och när solen gassade på var det t.o.m. läge att gå omkring i bara t-shirt. Annars var det väl runt 10-15 grader och strålande sol.
Läs mer om vår helgresa 2007 i vår reseblog: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/29/peking-november-2007/

Annars var vi där på en narrangerad rundresa 2004 med Lotus Travel som var helt OK, dock med en lite butter guide... Läs mer om den på http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/07/07/kina-september-oktober-2004/

Senast vi var i Peking var för några veckor sedan och då var det varmt så det räckte till :-) Läs mer på http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2011/06/10/peking-juni-2011/
Av Desires
19 juni 2011 11:32
Vi var där i november förra året, hade nog tur för vi hade en temperatur på ca 15-18 grader då i Peking, och mestadels soligt. När vi kom tillbaka dit från Hainan (tropiska ön 3 timmars flygning från Peking) var det betydligt kyligare. Ska man besöka muren måste man däremot vara varmare klädd, där uppe är det alltid kyligt så medtag gärna mössa, vantar och varm jacka till den turen!
Vi åkte med EurooChina, som vi tyckte hade ett väldigt bra program hela veckan i Peking, vi fick där en superduktig svensktalande kinesisk guide som heter Frank, han var helt suverän!
Om du vill läsa min reseberättelse från denna Kinaresa med många foton så kan du titta här: http://www.desires.se/#post106
Av Annl
19 juni 2011 11:42
Hej,

Har inte varit i Kina men tittat på resor dit och då kommit i kontakt med olika resebyråer.

Vet inte om du tänkt att resa på egen hand eller i grupp men om du inte har något emot att resa i en grupp med ungefär 25 personer så bör du kolla Svensk-kinesiska resebyrån - vad jag kunde förstå har de bra priser på sina resor.

Vill man däremot åka själv och inte vara beroende av andra men ha med sig guide så är Rubinresor värt att kolla på. De har kanonfina resor och fördelen är att du reser ut vilken dag som passar dig. Är du snabb med att boka flygbiljetter så vill jag påstå att Rubinresors priser matchar även den andra resebyrån som jag nämnde - och då får du dessutom egen guide.

Jag fick tipset om Rubinresor av en tjej på BIG Travel i Göteborg som några gånger hjälpt oss att boka flygbiljetter och hon kunde berätta att hon hade mängder av kunder som var helnöjda med Rubinresor.
Av Hathor
20 juni 2011 23:12
Mars en bra månad.vår o körsbärsblomning,,så vackert,lagom väderlek..
Att åka i grupp kan väl vara ok,men bäst är att ta en resa på egen hand,då kan man göra allt i sin egen takt,o de är inte svårt att resa i kina,med flyg o tåg...
Allt kan du fixa på nätet...
Att resa i grupp o ha allt fixat,är ingen optimal upplevelse,i vart fall inte för mej...
2 aug. 2011 21:34
Tack för alla råd och information. Resan är nu bokad och det blir i grupp (fast det inte brukar vara så vi reser, men denna gång får det bli så).