Macau, Peking, Shanghai början av Maj

30 apr. 2016 10:36
Visningar: 441
Hej!

Har tänkt mig en liten rundtur i Kina, undrar om ni har några bra tips på vad jag inte ska missa, gärna praktiskt också tex vilken del av muren och borde jag boka en guidad tur?
Jag åker själv :)

5,6,7 Maj i Macuau natt tåg till peking 7e
8,9,10 Peking kvällståg til shanghai 10e
11,12,13 Shanghai flyg hem13e

Har väl tänkt slappa i Macau, spela lite, kanske bungee?

Peking, muren, torget, annat kulturellt, night market?

Shanghai, shopping och strosa runt, kanske vattenstad?

Tacksam för alla tips och om det är någon som befinner sig på plats och vill ha sällskap så hör av er :)

Hur funkar mobilen i Kina, jag har tänkt att den ska rädda mig när språket inte funkar China Unicom abbonemang med surf så man kan ha maps och översättning?

/Stefan
30 apr. 2016 12:08
Kinesiska muren ska du se på annan plats än Badaling, eftersom de allra flesta turister åker dit.

Peking: Hutonger, Himmelens Tempel, Sommarpalatset

Shanghai: Besök vattenstaden Zhujiajiao. The bund vid solnedgång förstås, gå på glasgolvet i Oriental Pearl Tower.

Fler tips och massor med bilder hittar du på min blogg här:
http://4000mil.se/index.php/kina/
14 jan. 2017 19:59
Hej Stizze74!

Funderar på att göra en liknande resa som den du beskrivit. Därmed undrar jag om din tidsplan var bra och om du har några tips på saker man bör se/hitta på. Jag undrar även hur det fungerade med visum med tanke på att Macau och Shanghai är speciella administrativa regioner. Tack på förhand!
15 jan. 2017 10:42
Hej, tidsplanen jag hade funkade bra tycker jag. Macau kräver eget visum men inte Shanghai, jag tycker nog däremot inte att Macao är värt ett besök, det är kul om man gillar stora casionon och gambling... Skulle nog ha satsat på HongKong istället :)

Jag tyckte det var kul att se södra delen av Kina när jag tog mig från Macau via Guangzhou och tåg till Peking, kul att vandra omkring i gränderna mellan skyskraporna en egen värld där inne.

Peking har mycket turistattraktioner att se, jag tycker muren var höjdaren, jag tog en turistresa dit, det var några stopp med turistförsäljning påvägen, om möjligt så skulle jag rekommendera att hyra en egen guide eller liknande och försöka få mer tid att vandra på muren, det var häftigt, jag var vid Mutianyu.
Tågresa till Shanghai var helt problemfri, snabbt och enkelt.

Shanghai, storstad med många shoppingställen, jag besökte tv torn och akvarium, the bund m.m, tog en tur ut till ett vattenland minns inte riktigt vad det hette guangzhou? Det var iallfall väldigt turistigt, tyckte det var tråkigt så hyrde en taxi och googlade fram en annan park, Tongli, jag var typ enda vita människan där :) Blev fotograferad ett antal gånger men flest ggr i Tongli, småtrevligt men ändå inte jätteimponerad av vattenstäderna..

Väldigt dåligt med Engelska under resan, jag hade vpn installerad på min mobil och hittade simkort som fungerade med data så körde google translate och google maps mest hela tiden. Många olika scams i peking och shanghai så det kan du läsa på om innan ;)

Lycka till och trevlig resa!
Av Bibby
16 jan. 2017 10:47
Så här är det.
Shanghai/Beijing/Guangzhou, mm kräver visum, men inte Macau eller Hong Kong. Tror även Sanya är visumfritt.

Jag gillar StarWorld i Macau, bra läge och prisvärt hotell.
2 feb. 2017 14:08
Hej igen Stizze74.
Jag undrar om du skulle vilja förklara det här med vpn på telefonen och hur det gör så jag kan använda mig av internet där borta
Av Bibby
2 feb. 2017 14:39
Citerat från Astridniilsson:
Hej igen Stizze74.
Jag undrar om du skulle vilja förklara det här med vpn på telefonen och hur det gör så jag kan använda mig av internet där borta
Googla "VPN tunnel" ev med wiki eller liknande så får du en bra och utförlig förklaring men i korthet så ger det dig ett IP-nummer som inte är kinesiskt och då kan du gå förbi deras spärrar och följaktligen använda FB mm som är spärrat där.
Man kan även använda VPN för att vara anonym på internet eller för att exempelvis komma åt TV eller film från andra länder, eller tvärtom, få ett svenskt IP när du är utomlands om du vill se nån Play-tjänst som är spärrad för utlandet, tror TV4Play är det.
Av Birgere
2 feb. 2017 15:45
Stängde inte Kina ner VPN tunnlarna förra veckan?