Smart att åka direkt från Peking till Xi'an?

12 okt. 2009 10:57
Visningar: 1454
Hej!
Jag och en väninna åker till Peking i mitten av november, vi är borta en vecka, lör-lör. Landar i Peking mitt på dagen på söndagen. Den enda långa utflykten vi har tänkt göra är att åka till Xi'an och titta på terrakottaarmén. Har kommit på att det kanske kan vara smart att åka direkt til Xi'an när vi kommit fram till Peking innan vi installerat oss på hotellet i stan. Vi tänkte övernatta en natt i Xi'an. Är det någon som har någon erfarenhet av att göra så? Om vi åker in till vårt hotell i Peking måste vi ju packa ihop våra pinaler för att slippa betala hotellnatten, i Peking, den natt vi bor i Xi'an. Vore kul att få höra era synpunkter.
Tack på förhand!
Hälsningar
Marie
Av Trea
12 okt. 2009 15:55
Oj, svårt att säga... Själv skulle jag nog vara ganska trött när jag flugit hela vägen till Beijing... Lite tufft att ge sig på nästa flyg då menar jag... fast det är klart, det går ju alltid... Hur ni än gör så blir det ju en hel del resande eftersom ni bara har en vecka och reser så långt... Då kanske det är lika bra att ta det på en gång...?
kanske inte så mycket till svar... hoppas i alla fall på en jättebra resa till Kina!
12 okt. 2009 16:22
Först promenera hela Beijing flygterminal, som är flera km nästan milen lång.
Sen hitta flyg, det mesta går trögt där, mycket papper/byrokrati i China.
Och alla tröga köer.
Låter jobbigt. (om man inte bokar allt klart från Sverige förstås.)
Om man vill är inget omöjligt.
Av Anna__
12 okt. 2009 17:10
Hej!

Håller med Trea, det är ju både för- och nackdelar med båda alternativen. Men OM ni vill åka till Xi'an direkt, tänk då på att tågbiljetterna KAN vara slut just den dagen om ni vill köpa dem direkt på tågstationen. De släpps i regel 10 dagar innan, men vill man vara säker, bör man boka i förväg på internet (jag gjorde detta mellan Peking och Shanghai bl.a.). Jag bokade ett par månader i förväg genom CITS, en stor researrangör i Kina. De tar ut en extra avgift för detta (150 kr/biljett tror jag), men vill ni vara 100% säkra på att komma iväg just den dagen/kvällen är det rekommenderat att boka innan. Att tågbiljetterna kan vara slut är väl mest ett problem under högsäsong, men ni bör vara medvetna om att det kan hända.

Nu har jag inte varit i Xian, men nattåg är jättebra alternativ, åker ni soft sleeper är det helt ok! 4-bädds kupé och rent.

Hälsningar
Anna
Av Elgona
12 okt. 2009 17:23
sattsa på tåget till xian,en trevlig tur.då slipper ni ju två hotellnätter..
ni kan sova gott i många timmar...
beställ dock innan ni ska resa det är svårt att få biljetter...
lycka till
15 okt. 2009 12:10
Hej igen & tack för era kommentarer!
Eftersom vi landar mitt på dagen (sön) är inte nattåget något bra alternativ.
Ska kolla upp möjligheten att ta flyget på eftermiddagen så att vi kan vara framme och ta in på ett hotell i Xi'an redan samma kväll (sön). Då har vi hela måndagen på oss att besöka utgrävningarna och sedan vi flygaer vi tillbaka till Peking mån eftermiddag/kväll. Vi har då fyra hela dagar på oss att utforska Peking i "lugn och ro"och vi behöver inte åka någonstans (förutom till muren över dan) förrän vi ska till flygplatsen för hemresa igen på lördagen.
Jag skriver och berättar sen hur det gick med allt!
Sköt om er!
Hälsningar
Marie
Av Mmea
15 okt. 2009 13:37
Kollade lite snabbt på elong.net och det verkar gå minst ett flyg i timmen till Xi'an. Jag skulle definitivt bita ihop mot tröttheten och åka vidare direkt. Jag tycker att det skulle kännas onödigt uppstyckat annars på en så pass kort Kinavistelse. Ett alternativ är förstås att ta Xi'an i slutet och ta flyget därifrån direkt till flygplatsen i Beijing.
4 jan. 2010 21:57
Hej, kom på att jag ju måste skriva och berätta hur vi gjorde med vår resa till Kina i november -09. Vi reste vidare direkt till Xi'an, vilket var helt perfekt! Visst var vi trötta men inte så att vi på något sätt led av det. Kan varmt rekommendera dig som ska till Peking + något annat resmål att göra som oss. Se bara till att du har gott om tid innan anslutningsflyget går. Vi bokade inrikesbiljetterna via www.kinalotsen.se. Albin där var till mycket stor hjälp på alla sätt, kan varmt rekommendera er att kontakta dem innan ni bokar resan till Kina och i Kina. Önskar er alla God fortsättning!
Hälsningar
Marie
Diskussionen är stängd för nya svar