New York, När o Var

Av Chris52
27 juli 2011 13:01
Visningar: 267
Jag åker till New York för att fira min 60 års dag. Vi blir fyra personer. Jag har läst mycket vad andra har fått svar på och det tackar jag för. Har tänkt åka med fyra dagars övernattning under perioden mars -maj. Är april hyfsat tid att åka?
Nästa fråga var man bör bo på Manhattan om det nu spelar någon roll.
27 juli 2011 14:09
Hej!
April är perfekt tid att åka. Om ni har tur med vädret! (vi hade 6C när vi var där, men nån vecka efter var det närmare 20C).

Manhattan är stort och det finns ett område för varje smak. Alla svarar olika om var det är bäst att bo.
Frågan är snarare om ni föredrar att bo i närheten av något speciellt? Vill ni bo bland skyskraporna eller i ett område med lägre hus? Är det en budgetresa eller kan ni tänka er att lägga ett par tusen per natt? Vill ni ha ett hotell som är bara för natten eller som tillför resan någonting och är en upplevelse i sig?

Det är lätt att resa med buss o Metro (men tar tid) så i princip kan ni bo var som helst - det kanske är vad staden bjuder på kvällen som är viktigare? Bo i närheten av det ni vill uppleva på kvällen för att slippa transportera er på kvällsnatten kan vara ett alternativ.

Jag har själv bott på w42nd street alldeles i närheten av Time Square med superutsikt över Empire State Building och Hudson River - där jag vet att andra inte skulle drömma om att bo för att det är fel område för dem.

Sen har jag bott på East side högt upp - i närheten av Museum of Mod arts. Också trevligt område.
Av Annl
27 juli 2011 14:26
Hej,

Det ligger mycket i det Nisse skriver och alla tycker verkligen olika i denna fråga.

Gillar man att bo bland skyskraporna kan Hilton på 6 avenyn/57 st vara ett alternativ - där är trevligt.

Manhattan är stort så det är smart som Nisse säger att bo nära de kvällsaktiviteter som man tänkt sig. Å andra sidan är ju staden extremt säker och det är billigt att åka taxi så det är inga problem att förflytta sig.

Ha en fin födelsedag!