New York

5 mars 2013 12:51
Visningar: 2228
Skall till New York med familjen en vecka. Börjar första dagen med en NHL match men vet inte hur vi skall lägga upp resten av veckan. Är oerhört tacksam för tips från mer rutinerade och erfarna resenärer. Vad bör vi se, besöka, äta, shoppa? Stort tack på förhand!
Mvh,
Ann-Sofie
5 mars 2013 14:17
Börja med att söka i forumet efter svar.

Lista sedan hellre det ni har fastnat för så kan RGmedlemmar se vad ni gillar och komma med synpunkter och kanske nya tips som inte getts tidigare.

För tips om vad ni bör äta - eller snarare VAR tycker jag att ni skall kolla TripAdvisor, Opentable och yelp för tips. Ger så mycket mer än att någon här har gått på en bra restaurang som sedan visar sig ligga 10 kvarter från där ni kommer befinna er. Skulle det sedan vara värt att ta sig tio kvarter bara för att äta på en restaurang lär ni bli varse om det på de sajterna efter att ha läst hundratals omdömen. :)

PS Skippa att besöka Frihetsgudinnan.
Av Peter_o
5 mars 2013 14:55
Frihetsgudinnan, dvs ön där hon står, har varit avstängd sedan stormen Sandy. Nu ordnar de båtturer i närheten i stället. Man kan också ta gratisfärjan till Staten Island som går på fotoavstånd från ön.

Som sagt, det mesta är redan skrivet, och ingen lär ge några tips utan att veta hur gamla barnen är!

/PeterO
5 mars 2013 15:05
Barnen är 14, 16 och "18"! Vad måste man se när man väl är i New York?
Av Aula
5 mars 2013 15:24
Åk upp till toppen av Top of the rock skulle jag rekommendera. Då får ni med Empire state building på era kort. Många som väljer att åka upp i Empire men som sagt, då blir korten inte lika fina :P
Av Annl
9 mars 2013 10:08
Vi har varit ett antal gånger i NYC med barn som sedan blivit ungdomar.

NHL-match är riktigt kul - vi såg på Rangers när vi var över senast nu i februari. Att kolla på hockey på Madison Square Garden är en alldeles speciell upplevelse.

Annat som är kul att göra är att ta en båttur med Circle Line runt Manhattan. Vi valde den turen som tar tre timmar och det var väldigt intressant och man fick se mycket. Båten kör bl.a. runt frihetsgudinnan så där får ni fina fotovyer.

Att åka helikopter var också en rolig och speciell upplevelse som kan rekommenderas. 15 minuters-turen är att rekommendera - i vart fall inte kortare.

De taklösa bussarna är ett bra sätt att ta sig runt och bekanta sig med stan om man inte vill promenera. Häftigt att sitta högst upp och kolla upp på skyskraporna.

Den här gången var vi på FN men det var sådär tyckte vi.

Kanske ett besök på en outlet kan vara intressant. Då kan man välja att åka till Woodbury som ligger ca 1,5 timmes bilfärd från Manhattan. Antingen kör man dit själv eller så kan man åka med en arrangerad bussresa. Jersey Garden är annars närmare - det ligger 20 minuters bilfärd från Manhattan och nästan granne med Newark.
Av Peter_o
10 mars 2013 13:14
När jag besökte FN-byggnaden för några år sedan gick rundvandringen in i flera konferenssalar, men det är inte alltid de är öppna för besökare. Jag tyckte det var bättre än förväntat, men då hade jag rätt låga förväntningar måste tillstås. Obs att gården med Carl Fredrik Reuterswärds pistol (Non-Violence) är sevärd och man kommer även in i entréhallen med Hammarskjölds minnesrum mm utan att betala.

High Line bör intressera alla.

Intresserade av kamera och elektronik bör besöka B&H http://www.bhphotovideo.com/
och Apple Store utanför FAQ Swartz samt J&R's räcka med affärer utefter Park Row söder om New York City Hall (http://www.jr.com/). De har även en hel del CD och DVD. Sedan Virgin stängde finns det inte så många välsorterade CD/DVD-affärer, men det finns vissa som specialiserar sig på olika typer av musik. J&R är nog den mest välsorterade på Manhattan.

Jag rekommenderar även Museum Of Modern Art (MoMA) en fredag efter kl 16 då det är gratis entré. http://www.moma.org/

/PeterO
Av Annl
10 mars 2013 16:19
Restaurang Pastis har god mat och det är riktigt trevligt där. Rekommenderas!
10 mars 2013 17:07
Stort tack för alla tips, tar gärna emot fler. Skall/bör man boka aktiviteter innan man åker eller gör man det på plats?

Mvh,
Ann-Sofie
Av Annl
10 mars 2013 19:39
Ni bör absolut besöka 9/11 memorial och detta måste bokas i förväg. Det är gratis men krävs förbokning som sagt.

Att boka i förväg är generellt ett bra tips.

Glömde att tipsa er om att det även är kul att promenera över Brooklyn Bridge - det fräckaste är naturligtvis på kvällen men eftersom vi hade små barn när vi gjorde det så gjorde vi nämnda promenad på förmiddagen. Det var också häftigt - men säkert en fräckare upplevelse på kvällen.
Citerat från antolamo:
Stort tack för alla tips, tar gärna emot fler. Skall/bör man boka aktiviteter innan man åker eller gör man det på plats?

Mvh,
Ann-Sofie
12 mars 2013 23:26
Frukost el. lunch på Rennaisance rek starkt. Åt frukost och lunch där tre dagar i rad. Gudomlig frukost och gott starkt kaffe.
https://maps.google.se/maps?hl=en&ie=UTF-8&q=renaissance+restaurant+new+york&fb=1&gl=se&hq=renaissance+restaurant&hnear=0x89c24fa5d33f083b:0xc80b8f06e177fe62,New+York,+NY,+USA&cid=0,0,2439369223015608048&ei=c4c_UeK8KNPE4gSy0oDYCA&sqi=2&ved=0CJkBEPwSMAA

Efteråt kan man strosa mot en affär som heter TJ MAXX som ligger några kvarter bort på 57th st. Där kan man bokstavligen vara i flera timmar (Jag gillar in och ut på 15 min när jag handlar, men jag var där i ungefär 2 timmar vilket är lite längre än vanligt.) Kläder, resväskor (köpte en behövlig väska för 69 dollar), barnkläder, elektronik, hårvård. De har bra priser så det är kul att handla där. Är man kvinna och gillar handväskor så är nedervåningen att rek.

(Om ni vill shop til you drop så finns det ett outlet shopping mall stort som halva Stockholm (känns det som) nära Newark airport. Heter något på Gardens. Riktigt bra shopping. Vi var där en gång på en layover men tänkte även åka dit från Manhattan när vi var där. (går tydligen en buss dit och tillbaka).)

Man kan hyra cyklar (ligger i närheten av Columbus circle) och cykla runt Central Park. Tror det kostade ca 30 dollar per person för en hel dag.

Om ni besöker Times Square så måste ni bara besöka en restaurang som heter Bubba Gump. Fantastisk mat, underhållande personal och överblick över Time Square från andra våningen. Sen går ni till Coldstone och äter en egen komponerad glass i världsklass. Frugan valde den största storleken och åt upp halva min...gott med andra ord. Barnen kommer nog att älska det.

Om ni gillar blues/soul musik live så är BB kings vid Times Square också att rek. Mycket god mat och underhållning i världsklass.

Ett annat tips är hop on hop off bussarna som tar en runt hela Manhattan och nedre Manhattan. Bra sätt att se mycket och har man tur så får man en riktigt underhållande påläst guide som ger en kuriosa och roliga historier. Man kan hoppa av och på hur mycket man vill. Tror det kostar cirka 45 dollar per person men var inte rädd för att pruta speciellt om ni köper av en nära bussen.

Ett sista hett tips:
Om ni vill slippa stå i kö när ni anländer till JFK (antar att ni flyger dit) och vänta på taxi el åka en fullproppad shuttle buss så rek jag starkt att ni kontaktar Jul´s Luxury Service på 347-624-1842. Har fortfarande kvar hans kort och tänker använda honom igen inom en snar framtid.
Vi använde oss av honom två ggr i New York. Jag stötte på honom av en slump när han släppte av kunder vid hotellet. Riktigt trevlig och professionell. Han kör en stor ny svart SUV med AC, trådlöst Internet och plats för en hel familj. Priset är mycket överkomligt, lite dyrare än vanlig taxi men värt det om man är en stor familj med packning!
Om ni åker med honom hälsa så gott från ett par som drog vidare till Brasilien :)

Trevlig resa!
12 mars 2013 23:33
Ett STORT tack för kanonbra tips!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Av Peter_o
14 mars 2013 23:34
Cyklar kan man hyra på många ställen, jag hyrde senast nere vid Battery Park och cyklade upp utefter Hudson River. Bl a ser man då hangarfartyget som ligger där (och är ett sevärt museum http://www.intrepidmuseum.org/).

Väl vid Hudson river han du berätta för barnen att ett stort passagerarflygplan nödlandade mitt i floden för några år sedan (år 2009). Alla klarade sig välbehållna iland och flygkaptenen blev givetvis hyllad som den hjälte han var. Det var ett inrikesplan som startade från La Guardia, det fick in fåglar i båda motorerna som då stannade. (Innan detta inträffade trodde jag det bara var nys att lära mig hur man sätter på sig flytväst mm som de demonstrera före start på flygplanen).

Kolla gärna på Google Map, man kan där få cykelvägar markerade genom att sätta en bock.

/PeterO
15 mars 2013 07:30
Hej!

Vi åker till New York 15-24 April.

En lista jag vill dela med mig av :

- Frihetsgudinnan - Åk gratisfärjan till Staten Island så åker du förbi henne
- Ground Zero - Platsen där World Trade Center stod
- Brooklyn Bridge - Gå över bron och ner i parken, Fulton Ferry Park
- Top Of The Rock - Bästa utsikten över stan
- Coney Island - Bad och nöjesplats
- Roosevelt Island - Åk linbaban dit, tar 5 minuter.
- The View - En restaurang som roterar 360 grader. Underbar mat.
- Hyr roddbåt i "The Lake" i Central Park. Mys!
- Outlet butiker = Century 21 och Woodbury Common Premimum Outlets
- Helikopter över Manhattan
- Circle Line, båt på 3 h runt Manhattan.
- Musikal på Broadway
- Wall street
- Promenera i Greenwich Village

MVH Sandra

http://www.bloggithailand.se/
Av Annl
15 mars 2013 20:31
Vill bara för god ordning skull säga att ground zero numera är 9/11 Memorial - en väldigt fin minnesplats som, som sagt, måste förbokas.
Citerat från bloggithailandse:
Hej!

Vi åker till New York 15-24 April.

En lista jag vill dela med mig av :

- Frihetsgudinnan - Åk gratisfärjan till Staten Island så åker du förbi henne
- Ground Zero - Platsen där World Trade Center stod
- Brooklyn Bridge - Gå över bron och ner i parken, Fulton Ferry Park
- Top Of The Rock - Bästa utsikten över stan
- Coney Island - Bad och nöjesplats
- Roosevelt Island - Åk linbaban dit, tar 5 minuter.
- The View - En restaurang som roterar 360 grader. Underbar mat.
- Hyr roddbåt i "The Lake" i Central Park. Mys!
- Outlet butiker = Century 21 och Woodbury Common Premimum Outlets
- Helikopter över Manhattan
- Circle Line, båt på 3 h runt Manhattan.
- Musikal på Broadway
- Wall street
- Promenera i Greenwich Village

MVH Sandra

http://www.bloggithailand.se/
Av Peter_o
15 mars 2013 21:29
Citerat från annl:
Vill bara för god ordning skull säga att ground zero numera är 9/11 Memorial - en väldigt fin minnesplats som, som sagt, måste förbokas.
Biljetter till 9/11 Memorial bokas på http://www.911memorial.org/visitor-passes Man bör komma till den bokade tiden +- en halvtimme. Tidvis kan det vara länga köer till säkerhetskollen.

I ställer för en tur med färjan till Staten Island och rundturen runt hela Manhattan så kan man ta en tur kring södra delen av Manhattan. Stora båtar utgår från Battery Park och mindre från South Street Seaport.

Till Sandras lista vill jag lägga High Line.

/PeterO
16 mars 2013 02:58
Gjorde en tabbe idag, när jag skulle visa min dotter B&H www.bhphotovideo.com ..vi kom dit fredag eftermiddag, men dom stänger kl.13 fredag och har stängt lördagar..

Jersey Gradens-outleten rekommenderas. www.jerseygardens.com/ Buss från port authority, buss 111 från gate 222. http://www.njtransit.com/pdf/bus/T0111.pdf

Vi försöker se till att hinna med en fika i svenska kyrkan, just in på E48th från 5e ave, där man kanske ändå går o tittar.. http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=546526

En annan sak jag gärna vill göra, men som inte blivit av än är att åka linbana över till Roosevelt Island funkar med metrokortet... http://ettannatnewyork.blogspot.com/2009/03/15-queensborough-bridge-linbana.html
Av Peter_o
16 mars 2013 09:28
Det är bra att notera adressen till Svensk Kyrkan, den är 5 East 48th Street
alltså en liten bit in på 48e gatan åt öster (från 5e avenyn). Man kan gå förbi utan att observera kyrkan.

Det är även bra att ha adressen till startpunkten för linbanan till Roosevelt Island bland anteckningarna. Den är korsningen 2nd Avenue x 60th Street.

Tyvärr missade jag att skriva att B&H har stängt halva fredag samt lördag.

/PeterO