Mellanlandning o'hare, är det svårt att hitta?

Av Mahlinb
23 aug. 2012 23:26
Visningar: 626
Hejsan,
dottern har en biljett med SAS från Arlanda till LA på söndag med mellanlandning på O'hare i Chicago med 1h 50 min väntetid. Är det svårt att hitta emellan terminal 5 till terminal 3? Hon ska byta från SAS till American Airlines, antar att hon hämtar ut bagaget? men behöver det checkas in igen? Eller är det incheckat hela vägen? Många frågor från en något oroligt mamma :)
24 aug. 2012 00:19
Har inte varit där så vet inte hur lätt det är att hitta, men bagaget ska hämtas som alltid vid första destinationen i USA. SAS och American Airlines är inte med i samma allians, men om hon köpt en sammanhängande biljett bör det ändå checkas hela vägen. Förutom upphämtning för tullen då som jag sa i början.
Av Hawaii
24 aug. 2012 02:33
Hon får ta den lilla automatiserade spårvagnen (eller vad det nu kan heta på svenska) mellan terminalerna. Bra skyltat och om on hon är osäker så bara fråga någon. Och så måste hon gå igenom säkerhetskontrollen när hon kommer till terminal 3. Som Marie nämnde så lämnar hon in incheckat baggage så fort hon har passerat tullen. Tar normalt bara ett par minuter, max.