Chicago O´Hare

Av Lawton
1 sep. 2019 13:08 (redigerad)
Visningar: 181
Hej!

Familjen ska flytta till USA med en mellanlandning i Chicago. Vi landar på terminal 5 och ska ta oss vidare till terminal 3. Med två barn på 2 & 4 år bävar vi för detta bytet, ca 6-8 stora resväskor som ska med. Jag har själv aldrig vart där och har svårt att tänka i mitt huvud hur vi ska lösa detta på bästa sätt. Någon som har bättre koll och kan komma med tips? Vi kan ju knappast vara de första som står inför denna utmaningen.

Undrar även om någon har erfarenhet av något betalkort liknande Lunar Way men där man kan växla till USD? Har sett Revolut men dyr årsavgift och begränsad summa för uttag. Vi kommer vara där i 6 månader.
Av Birgere
1 sep. 2019 13:31
Förutsätter ni har genomgående biljetter och då droppar ni bara bagen direkt efter tullen i T5 och sedan drar vidare till T3. Dom har visst byggt om en massa så jag vet inte hur transporten mellan T5 o T3 ser ut just nu men det kan du se på flygplatsens hemsida.
Skaffa ett amerikanskt bankonto o betalkort och vid behov för över pengar till amerikanska banken.
Av Lawton
1 sep. 2019 13:37
Tack för svar! Det lät som en lättnad för oss. Behöver vi social security number för amerikanskt bankkonto? Eller finns det något man kommer undan? Vet du om det krävs jobb för att få social security number?
Av Daytona
1 sep. 2019 15:15 (redigerad)
Vi skaffade ett bankkonto före 9/11 ( suntrust ) , då var det inga problem iallafall, det enda som vi behövde var en adress i USA ( vi använde våra vänners) + att de ville se utdrag från banken hemma samt att vi skulle sätta in en summa dollar direkt på kontot.

https://www.postscanmail.com/blog/how-foreigner-have-us-bank-account.html

Ni kan ju alltid kontakta en bank där ni ska bo och fråga dem vad de behöver innan ni reser.
Av Birgere
1 sep. 2019 16:48
Skaffade även jag konto men det gjordes förra årtusendet.
ITIN behöver ni ju och det kan ju inte vara något problem om någon av er ska jobba där och då ni inte reser på ESTA eller turistvisum samt kommer att ha en bostad så bör processen med bankkonto o debit kort gå snabbt.
1 sep. 2019 21:40
Ett bra alternativ är TransferWise. Dels är det ett av de billigaste sätten att överföra pengar mellan olika valutor. När du överför via TransferWise får du den riktiga marknadskursen, dvs inte bankernas köp- eller säljkurs och ett påslag på runt en halv procent, vilket är betydligt lägre än bankernas överföringskostnader.

Man kan dessutom öppna ett riktigt (amerikanskt) bankkonto via TransferWise som du får ett amerikanskt debit-kort till - avgiftsfritt, du betalar bara valutapåslaget vid överföringen till TransferWise-kontot, när du överför utländsk valuta. Att sätta in dollar kostar inget alls, om jag fattat det rätt. Har själv använt TransferWise till att överföra SEK till mitt amerikanska konto ( i annan amerikansk bank) och det fungerar utmärkt. https://transferwise.com/gb/borderless/