Byte O'hare

23 okt. 2016 15:13
Visningar: 269
Vi ska åka till Cancun, Mexico och kommer att mellanlanda i London och Chicago. Vi har bara 1 timme och 40 minuter på oss vid mellanlandning i Chicago, O'hare och då det innefattar byte av terminal så förstår jag att det kan vara kort om tid..Nu till min fråga, vad jag förstår så måste vi hämta ut bagaget på O'hare för att sedan lämna det på anvisad plats efter vi har passerat tullen. Vi har bokat resan på samma biljett så bagaget kommer mest troligt att taggas med vår slutdestination Cancun. Om vi ser att vi har ont om tid mellan byten och vi vill prioritera att hinna med vår flight till Cancun. Kan vi spara tid genom att strunta i att hämta ut vårt bagage och vad händer med vårt bagage då? Anländer bagaget till slutdestination senare? Finns det några andra tips på hur vi kan spara tid på O'hare så får ni gärna skriva det.
Av Birgere
23 okt. 2016 16:23
Intressant tanke :-)
Spontant skulle jag säga att bagaget kommer lämnas in till hittegods i Chicago så ni kan hämta upp det på hemvägen.
Men det kanske är vanligt att folk missar detta så att bagaget eftersänds men troligtvis så får ni i så fall betala något för tjänsten.
Personligen skulle jag inte chansat och ofta är det ju så att bagaget är framme efter att man stått o hängt en timme i passkön.
Av Hawaii
23 okt. 2016 17:47
Definitivt inte att rekommendera! Baggaget kommer garanterat att "fastna" i Chicago om ni inte hämtar det och tar det genom tullen. Hur länge det kommer att bli kvar där är det ingen som vet, och inget som man kan fråga flygbolaget om. Jo , man kan ju givetvis fråga men de kommer inte att svara på det bortsett från "det är passagerarens ansvar att ta det genom tullen". Det kan fastna i timmar, men troligare är nog minst flera dagar, om det överhuvudtaget skickas vidare. Plus att det kan vara lite obekvämt att göra reklamationen vid ankomst Cancun om saknat baggage när det är ni själva som är ansvariga för att det saknas.
Det enda andra sättet att tjäna tid är vad jag själv alltid gör - res endast med handbaggage. Helt genomförbart och en STOR fördel.,