Malaysia, Kuala lumpur, perhentian, Langkawi, Thailand

1 maj 2012 18:28
Visningar: 6688
Halloj!

Jag och min pojkvän ska åka på en månads semester till malaysia med start den 3 juni.
Vi landar i Kuala lumpur och tänkte stanna där i 2 dagar för att sedan åka vidare till en fin liten paradisö (kanske perhentians?)
Där tänkte vi stanna i några dagar och njuta! Efter detta vill vi gärna se fler fina öar (kom gärna med förslag :) )
Därefter tänkte vi åka till Langkawi i några dagar sedan ta båten över till Krabi i thailand. (Har läst att det går någon färja mellan dom ställena nu)

Vi har tidigare varit i Thailand men ville nu prova på Malaysia (och som sagt en tripp från langkawi till krabi med båt).

Sååå....Nu har vi massor av frågor till er som har upplevt Malaysia!
- Vilka öar får vi inte missa?
- Är det lätt att ta sig från ö till ö? Tex från perhentian till Langkawi?
- Hotellen som man ser på öarna (tex perhentians) genom agoda.se och hotels.se ser ganska nedgågna och slitna ut och relativt dyra med tanke på vad man får för priset, vi kräver inte något exklusivt men gärna något fräsht och beboligt :) hur är era upplevelser av hotellen på öarna?
- I kuala lumpur
, har ni något förslag på något shysst hotell med bra läge och nära till mat och transporter?
- Vilken Ö ska vi börja med och vilka öar får vi inte missa?
- Tips på hotell i Perhentian och Langkawi?
- Hur dyrt är det att ta sig från kuala lumpur till de olika öarna?
- Är malaysia billigare eller dyrare än thailand?
- Ligger koh lipe på vägen från langkawi till krabi?

Det skulle vara härligt att från kuala lumpur åka till en ö och vidare till olika öar på vägen till langkawi, då får man ju se massor :)

Nu blev det massor av frågor, men skulle vara otroligt tacksam för alla svar, tips och råd! :D

Glad sommar!
2 maj 2012 09:57
Hallå har gjort liknande tripp fast vi startade med Singapor sen buss till Kula 5 timmar.Efter Kulan flög vi med Air Asia bra o billigt till Lankawi stannade där 4 dagar o var uppe på cabelban o,s,v sen tog vi speedbåt till Koh LIpe en bland dom finaste Thailändska öarna tog 55 minuter stannade 12 dagar sen tillbaka till Lankawi
tog färja till fastlandet och senare nattbuss till Pherentian där vi dök o snorklade.
2 maj 2012 10:00
Du kan kolla in min sida så hittar du lite bilder.
Av Fruberg
2 maj 2012 11:16
Ett kanon hotell på Langkawi är Sunset beach resort. Perfekt läge, urmysigt och underbar personal.
Om ni har möjlighet åk gärna till Penang (ligger söder om Langkawi). Går båt från Langkawi, jätte fin gammal stad. Om ni ska till Östkusten så måste ni besöka Tioman Island, paradisö.
Trevlig resa.
Av Dazind
2 maj 2012 13:23
Hej!
Jag har varit i Malaysia ett par gånger nu, här kommer lite synpunkter.

Eftersom ni åker på sommaren ska ni koncentrera er på östkusten tycker jag, den är så pass mycket finare. Öar som är värda ett besök där är Rawa, Tioman och självklart Perhentians. Jag tycker inte ni ska till Langkawi, ni kommer bli besvikna om ni först har varit på östkusten.

Lätt att ta sig mellan öarna? Det tycker jag det är, båtar går och bussar går mest hela tiden. Du kan nog boka hela resan ifrån någon resebyrå på ön också om du vill vara säker. Till skillnad från Thailand blir man inte lika lurad om man köper via resebyråer.

Hotellen och så är ganska enkla ute på öarna och vissa är slitna. Jag bokade aldrig något innan, utan gick runt och letade längs med stranden när jag kom. Blir mycket billigare så plus att man får se vad man får.

I kuala lumpur kan ni verkligen fynda fina lyxhotell till vrakpriser, gå in på agoda eller latestays några dagar innan ni ska dit och boka något. Går att hitta riktigt fina ställen.

Malaysia och Thailand är ganska lika vad gäller pris, men varierar stort mellan olika delar av landet.

Det gick en båt från Langkawi - > Koh Lipe -> Krabi i januari åtminstone. Men vill ni bara till Krabi är det bättre ni åker landvägen dit.

Hör gärna av dig om du undrar något mer.
Av Sierra
2 maj 2012 16:15
Citerat från dazind:
Det gick en båt från Langkawi - > Koh Lipe -> Krabi i januari åtminstone. Men vill ni bara till Krabi är det bättre ni åker landvägen dit.
Trafiken från Langkawi och norrut i Andaman Sea är inställd under low season.
2 maj 2012 18:18
tack för alla svar! :-) Ok så alltså kan man inte åka den färjan från langkawi till krabi, lite synd men vi får hitta på något annat, hade nämligen velat åka cablecar (tror jag att det hette)
Men går det att ta sig från perhentian till koh lipe och sen vidare till Krabi mån tro?

Rätta mig om jag har fel men Malaysia har högsäsong när sverige har sommar och thailand har högsäsong när sverige har vinter? Lite synd att det krockar då annars hade väl båten gått :p

Vi hade från början tänkt att åka till Tioman också men det är så många som har skrivit om sandflugor som bits hela tiden, är det något ni har upplevt?
Av Sierra
2 maj 2012 18:54
Det är riktigt, Cable Car har du på Langkawi och det är en häftig upplevelse med den svängda bron när du kommer upp.

Visst kan du ta dig till Lipe från Perhentian. Det finns olika alternativ. Tyvärr kan du inte åka från Lipe till Krabi sjövägen utan du måste ta speedboaten in till Pak Barra på fastlandet och åka bil därifrån.

Västra sidan av Malaysia har högsäsong nov - apr, alltså samma som Thailand då båttrafiken fungerar i Andaman Sea. Malaysias östra sida där Perhentian ligger har bästa vädret från senare delen av mars...

Jag har ingen koll på Tioman.
Av Dazind
3 maj 2012 08:37
Men om ni ska till Krabi, åk till Langkawi, åk cable car. Sen tar ni båten från Langkawi in till Malaysias fastland och sen åker ni landvägen över till Thailand och Krabi.

Det fanns en del sandflugor på en strand i Tioman (minns inte namnet på den), men det räcker att man ligger på en solstol för att slippa dom. Och enligt mig är dom inte så jobbiga. Och som jag skrev, fick bara bett på en utav Tiomans stränder. Juara beach på Tioman hade inga sandflugor alls och var väldigt fin!
Glöm inte kolla upp ön Rawa också! Väldigt fin och ett bra stopp innan ni far vidare mot Tioman!
3 maj 2012 11:16
Hej,

Var i Malaysia för två veckor sen. Vi var till Perhentian Island, den lilla ön Kecil. Vi bodde på Bubu Island Resort. Det var helt ok, ingen lyx men helt klart bra! Maten däremot var helt fantastisk!!! :) Ett tips är att boka rum innan ni åker dit..vi hade tur som fick bo där i 4 nätter utan att ha bokat innan.

Finns så klar billigare alternativ på ön men vi kände att det inte fanns så mkt mellanting mellan det här vi bodde på och riktigt billiga och lite mer enkla. Måste erkänna att det var väldigt varmt så vi orkade inte leta så där jätte mkt heller... ;)

Vi flög till Kotha Bahru med Air Asia från KL. Billigt! Sen tog vi taxi från flyget till båten, Den resan tog 1 timme och kostade 75 RM. Båten tog 30 min.

Vi hade jättebra snorkling direkt från stranden.
Kan verkligen rekommendera Perhentian!! :)
10 maj 2012 23:37
Tack så mycket för era svar! :-)

Vi har nu bokat vår resa i början av juni och ca en månad framöver. Känns väldigt spännande :D
Vår plan är nu att stanna i Kuala lumpur två/tre nätter och fixa in ett tandläkarbesök också, lär väl vara väldigt mycket billigare än här antar jag? :) Har ni någon erfarenhet av tandläkarbesök så hojta gärna!

Vi vill besöka:
Perhentian
Redang
Rawa
Langkawi

Men som det verkar så är hotellen ganska dyra, är det möjligtvis så att det är billigare att komma dit och boka än att göra det över internet? Och eftersom att vi kommer till högsäsongen så undrar vi om vi kan chansa med att åka till en Ö och hitta ett någorlunda billigt hotell?

Har ni varit på någon av öarna så får ni gärna berätta mer om dom och framförallt hotell alternativ med pris. :)
11 maj 2012 10:30
Boka innan till Perhentian. Vi betalade mer än andra som bokat i förväg. :)
11 maj 2012 23:22
TIOMAN, sandflugor jajamensan, det är som med mygg, endel får massor av bett endel inga, ju längre tid efter regnsäsong dess färre, håll er till delar av stranden som krattas, ligg inte nära uppdragna båtar( håller fukten i sanden), O ja hela Tioman har dessa flugor speciellt mkt på juara( til motsats vad jag läste längre upp i tråden) där de finns året runt. Har man lätt att få infektion av mygg o andra bett bör man INTE ligga på stranden här. Strandflugor finns ju för all del på Langkawi o andra ställen oxå o håller inte enbart till i sanden.OK lång inlägg, svar på sommaren finns färre än annars.
Perhentian kecil, coral beach, Maya bungalow o mitten på strandremsan OK boende,Gick inte boka på nätet förut(kanske går det nu), Kmr ni i högsäsong o inte bokat iaf första 1-2 nätterna sitter du kanske tråkigt till.Gäller då att vara först av båten. Ja det är lite dyrt på perhentians om man ser till standard på ställena. Som sagts innan, ingen båt till Krabi på sommaren och har ni tänkt lägga större tid på västkust så är det inte värt att kuska buss ftill östsidan ör att besöka Perhentian i par nätter,finare öar i Thailand om du endå är där
Ska ni besöka Langkawi o anländer tidigt så finns oftast rum på Shirin guesthouse8 Walk in så kommer ni sent=fullt. Visst kan mannen i förhållandet bli sur ibland (på frun)som man kan läsa om i omdömen på nätet men de har många återkommande långtidare, Flyg till Langkawi ist för att ta buss från KL, bokar du nu blir det säkerligen billigare och slipper byten.
12 juli 2012 21:10
Hej allihopa! Nu är vi hemma efter vår 35 dagars resa i Asien.
Vår resa såg i snabba drag ut såhär:
Kuala lumpur - 3 dagar
Perhentian Island - 7 dagar
Langkawi - 5 dagar
Krabi (thailand) - 10 dagar
Kuala lumpur - 5 dagar

Plus några nätter på resande fot.

Först och främst vill jag rekommendera Egypt Air som var väldigt bra, god mat och trevlig personal!

Kuala lumpur gillade vi och det fanns väldigt mycket att se och göra där, inte bara har dom otroligt vackra byggnader utan också vänliga människor :) Jag rekomenderar deras National zoo där verkligen alla djur finns att se. Time square är en upplevelse i sig, 9 våningar shoppingmall med inbyggd berg och dalbana!
Vi bodde första gången på hotel YY38 som jag inte rekomenderar, personalen sa inte många ord och hotellrummet var väldigt skitigt, stora fläckar på lakanen och kuddarna samt att väggarna var fulla av fula fläckar.
På hemvägen bodde vi på Tiara Inn som var betydligt trevligare, antar att det var ett familjeägt hotell eftersom att dom var så vänliga. Fick uppgraderat rum och gratis grukost. Rekomenderar det för dom som leter efter något enkelt men bra :) (Även om hotellet endast var 2 stjärnigt så ingick städning och hygienartiklar varje dag om så önskades)

Perhentian Island: Kan inte mer än säga att vi blev så otroligt besvikna. Vi hade förväntat oss ett "paradis" som alla har beskrivit det på olika ställen på internet. Knappast. Visst stranden och vattnet är fint, väldigt fint till och med, MEN lokalbefolkningen på ön är inte trevliga och inte speciellt turistvänliga. Hotellen är väldigt enkla, vilket vi hade förväntat oss, men det var veeeerkligen enkelt. Vi bodde på tropicana inn där vi blev uppgraderade till ett finare rum pga av att chefen var där, men när chefen sedan åkte så var övrig personal helt ointresserad av allt som hade med hotellet att göra. Dessutom blev någon på hotellet rånade på deras pass och pengar genom inbrott på deras rum.
Vill man BARA sola, bada och festa på kvällen passar detta dig. Även om jag och min pojkvän är unga och gärna träffar människor och festar till det på kvällen, så blir det lite tröttsamt vaarje dag.. Aja, smaksak.
Lokalbefolkningen som sagt visade på sitt sätt och till och med genom deras egna ord att dom struntar i turister. En kille där försökte till och med slå min pojkvän, och sa högt och tydligt att dom inte bryr sig om turister.
Och by the way så finns det inga lampor överhuvudtaget på kvällarna när man ska tillbaka från stranden till hotellet man bor på, lite creepy med tanke på att man bor mitt i skogen typ.

Langkawi: Otroligt trevlig befolkning, däremot fanns inte så mycket att göra där. Maten var ganska dyr också. Vi bådde på palm garden(?) vilket var bra, hittade dock vägglöss i kuddarna men annars har vi inga klagomål. Sedan bytade vi till Rasa eksotika inn som var jättemysigt. Vi åkte också på mangroove trip som var intressant och rolig =)

Krabi: Det var så härligt och avslappnande att komma hit, eftersom att det var lågsäsong så var det ganska lugnt men gud så skönt. Bodde på Ananta burin hotell som var jätte bra (4 stjärnigt) där bodde vi i 8 dagar och sov sedan två nätter på hotellet mitt emot sonm heter Apasari. Både två var bra, ananta burin dock lite bättre. Krabi i helhet var jätte härligt, himla vacker natur och massor av fina öar bara ett stenkast iväg med båt. Poda island, chicken island, Tup island, hong island är några av dom öar ni måste besöka om ni åker till krabi :) otroligt vackert!
Synd att hela thailand i princip består av indier, som äger många stånd och resturanger, ganska irriterande att folk försöker tjata sönder en att komma in överallt, på resturanger osv. Den indiska maten däremot är väldigt god i krabi! Lämnade in en bild till en konstnär som målade en stor tavla för endast 3500 bath, cirka 800:-, som blev fantastiskt vacker!

Infrastrukturen i malaysia är otroligt bra och det är så himla enkelt att ta sig fram i landet, väldigt väldigt bra infrastruktur! Och människorna är vänliga. Däremot ska man vara försiktig när man närmar sig china town, många rånare, vi såg till exempel två rånare springa förbi oss.
Också bör det tänkas på att malaysia är ett land som består av ca 60-70 % muslimer och det är därför inte så passande att ha väldigt korta kläder. jag upplevde inget jätte negativt men det bör tänkas på :) självklart får man anpassa sig dit man åker!
Kan också tillägga att alla hotell vi bott på har gått på 200-230 :- per natt. I malaysia får man ganska dåliga hotellrum för det priset medan i thailand (under lågsäsong) kan få väldigt fina rum för samma pris. Bara så ni vet :)

Har ni några frågor eller undrar något så bara fråga! Kram från oss
Av Kanoute
17 juli 2012 10:49
Hej!
Vi är en familj som har planer på att åka till Kuala Lumpur på jullovet, undrar om någon vet hur vädret brukar vara i slutet på december och början på januari. Tack på förhand
Av Sierra
17 juli 2012 14:00
Citerat från kanoute:
Hej!
Vi är en familj som har planer på att åka till Kuala Lumpur på jullovet, undrar om någon vet hur vädret brukar vara i slutet på december och början på januari. Tack på förhand
Det är högsäsong då och normalt är det bra väder med mycket sol.
Av Annl
18 juli 2012 16:19
Vi hade ett stopp där på några dagar mellan Hong Kong och Singapore i julas (i början av januari) och det var ungefär 35 grader varmt och strålande sol och - dessvärre - rätt hög luftfuktighet. Men det var en spännande stad.
Citerat från kanoute:
Hej!
Vi är en familj som har planer på att åka till Kuala Lumpur på jullovet, undrar om någon vet hur vädret brukar vara i slutet på december och början på januari. Tack på förhand
18 juli 2012 19:56
Var ni verkligen på Perhentian besar? eller har det ändrats så??

det är ju verkligen en paradisö, iaf för några år sen, och boendet Tunabay resort! toppenstand, toppensnorkling, toppengod mat osv, sen var vi även på Redang, och pytteön Lang Tengah, oxå paradis men väldigt isolerat
Citerat från mollynezo:
Hej allihopa! Nu är vi hemma efter vår 35 dagars resa i Asien.
Vår resa såg i snabba drag ut såhär:
Kuala lumpur - 3 dagar
Perhentian Island - 7 dagar
Langkawi - 5 dagar
Krabi (thailand) - 10 dagar
Kuala lumpur - 5 dagar

Plus några nätter på resande fot.

Först och främst vill jag rekommendera Egypt Air som var väldigt bra, god mat och trevlig personal!

Kuala lumpur gillade vi och det fanns väldigt mycket att se och göra där, inte bara har dom otroligt vackra byggnader utan också vänliga människor :) Jag rekomenderar deras National zoo där verkligen alla djur finns att se. Time square är en upplevelse i sig, 9 våningar shoppingmall med inbyggd berg och dalbana!
Vi bodde första gången på hotel YY38 som jag inte rekomenderar, personalen sa inte många ord och hotellrummet var väldigt skitigt, stora fläckar på lakanen och kuddarna samt att väggarna var fulla av fula fläckar.
På hemvägen bodde vi på Tiara Inn som var betydligt trevligare, antar att det var ett familjeägt hotell eftersom att dom var så vänliga. Fick uppgraderat rum och gratis grukost. Rekomenderar det för dom som leter efter något enkelt men bra :) (Även om hotellet endast var 2 stjärnigt så ingick städning och hygienartiklar varje dag om så önskades)

Perhentian Island: Kan inte mer än säga att vi blev så otroligt besvikna. Vi hade förväntat oss ett "paradis" som alla har beskrivit det på olika ställen på internet. Knappast. Visst stranden och vattnet är fint, väldigt fint till och med, MEN lokalbefolkningen på ön är inte trevliga och inte speciellt turistvänliga. Hotellen är väldigt enkla, vilket vi hade förväntat oss, men det var veeeerkligen enkelt. Vi bodde på tropicana inn där vi blev uppgraderade till ett finare rum pga av att chefen var där, men när chefen sedan åkte så var övrig personal helt ointresserad av allt som hade med hotellet att göra. Dessutom blev någon på hotellet rånade på deras pass och pengar genom inbrott på deras rum.
Vill man BARA sola, bada och festa på kvällen passar detta dig. Även om jag och min pojkvän är unga och gärna träffar människor och festar till det på kvällen, så blir det lite tröttsamt vaarje dag.. Aja, smaksak.
Lokalbefolkningen som sagt visade på sitt sätt och till och med genom deras egna ord att dom struntar i turister. En kille där försökte till och med slå min pojkvän, och sa högt och tydligt att dom inte bryr sig om turister.
Och by the way så finns det inga lampor överhuvudtaget på kvällarna när man ska tillbaka från stranden till hotellet man bor på, lite creepy med tanke på att man bor mitt i skogen typ.

Langkawi: Otroligt trevlig befolkning, däremot fanns inte så mycket att göra där. Maten var ganska dyr också. Vi bådde på palm garden(?) vilket var bra, hittade dock vägglöss i kuddarna men annars har vi inga klagomål. Sedan bytade vi till Rasa eksotika inn som var jättemysigt. Vi åkte också på mangroove trip som var intressant och rolig =)

Krabi: Det var så härligt och avslappnande att komma hit, eftersom att det var lågsäsong så var det ganska lugnt men gud så skönt. Bodde på Ananta burin hotell som var jätte bra (4 stjärnigt) där bodde vi i 8 dagar och sov sedan två nätter på hotellet mitt emot sonm heter Apasari. Både två var bra, ananta burin dock lite bättre. Krabi i helhet var jätte härligt, himla vacker natur och massor av fina öar bara ett stenkast iväg med båt. Poda island, chicken island, Tup island, hong island är några av dom öar ni måste besöka om ni åker till krabi :) otroligt vackert!
Synd att hela thailand i princip består av indier, som äger många stånd och resturanger, ganska irriterande att folk försöker tjata sönder en att komma in överallt, på resturanger osv. Den indiska maten däremot är väldigt god i krabi! Lämnade in en bild till en konstnär som målade en stor tavla för endast 3500 bath, cirka 800:-, som blev fantastiskt vacker!

Infrastrukturen i malaysia är otroligt bra och det är så himla enkelt att ta sig fram i landet, väldigt väldigt bra infrastruktur! Och människorna är vänliga. Däremot ska man vara försiktig när man närmar sig china town, många rånare, vi såg till exempel två rånare springa förbi oss.
Också bör det tänkas på att malaysia är ett land som består av ca 60-70 % muslimer och det är därför inte så passande att ha väldigt korta kläder. jag upplevde inget jätte negativt men det bör tänkas på :) självklart får man anpassa sig dit man åker!
Kan också tillägga att alla hotell vi bott på har gått på 200-230 :- per natt. I malaysia får man ganska dåliga hotellrum för det priset medan i thailand (under lågsäsong) kan få väldigt fina rum för samma pris. Bara så ni vet :)

Har ni några frågor eller undrar något så bara fråga! Kram från oss
Av Kanoute
22 juli 2012 14:59
Tack så mycket för svaren!

Apropå boende, vet någon vart man kan hyra en fin lägenhet i centrala KL till bra pris?
Hotellen verkar vara så himla dyra...