Om Kuala lumpor - Pangkor - Penang - Langkawi

13 okt. 2017 19:13
Visningar: 1918
Planerar en resa till Malaysia i Januari. Tänkte börja med ett par dagar i Kuala Lumpur för att sedan ta oss uppåt mot Pangkor, Penang och slutligen Langkawi. Hur reser man på bästa sätt och vad tar det i tid? Tåg, buss eller flyg? Är det någon som har tips på vad man kan göra på respektive ställe? Är intresserade av fina stränder, snorkling, djur, marknad, shopping, matlagning etc. Undrar även vad priserna ligger på, är det stor skillnad mellan ställena?

Slutligen, är det någonting som man absolut inte får missa när man reser vid Malaysias västkust?!

Tack på förhand!
Av Hawaii
14 okt. 2017 06:31
Befinner mig i Kuala Lumpur just nu. Besök Batu Caves, Petronas Towers (45 minuter delvis guidad tour), KLCC Park (precis intill), Central Market och kanske Perdana Botanical Garden om det intresserar dig. Kan inte svara på de andra frågorna.
Av Erik777
16 okt. 2017 15:43
Det går även att åka tåg mellan KL och Butterworth. Varifrån man tar en färja till Georgetown, Penang.
Tåget är helt okej jämfört med att åka buss. Men köp biljetter i förväg. De tar slut ibland.
Mellan Penang och Langkawi kan man även åka båt, men jag skulle absolut flyga.
Till Pangkor är det svårt att undvika buss, men när det går, undvik!

Håller med föregående talare angående aktiviteter. Vad gäller i synnerhet Langkawi så sök runt på forumet. Finns massor av trådar.

Utöver detta: Besök någon av de stora utomhus foodcourts som finns i Penang. och sök på nätet efter bästa maten. Malaysierna själva anser att Penang är ett matresemål. Besök lite olika stränder på Pangkor och ta en promenad genom skogen på de vandringsleder som finns. På Pangkor finns ett lite spexigt kinesiskt tempel som bland annat huserar en gigantisk fisk. Kul om man inte har något att göra en dag.
19 okt. 2017 21:01
Tack för alla svar!
Har försökt att få fram mer om flyg till Pangkor men hittar inget, vart söker man? Eller är det endast buss som gäller? Hade ju tänkt fortsätta resan från Pangkor till Penang, behöver vi då ta os tillbaka till KL för att flyga till Penang?
Av Erik777
20 okt. 2017 09:55
Citerat från Guspetemt:
Tack för alla svar!
Har försökt att få fram mer om flyg till Pangkor men hittar inget, vart söker man? Eller är det endast buss som gäller? Hade ju tänkt fortsätta resan från Pangkor till Penang, behöver vi då ta os tillbaka till KL för att flyga till Penang?
Det finns ett litet flygfält på Pangkor. Men det verkar inte finnas någon reguljär trafik idag alls. Taxiflyg till Penang låter enormt tidsbesparande :) Kolla med exempelvis Berjaya Air vad de tar för en trip http://www.berjaya-air.com/

Annars är det buss från Lumut som gäller. Och ni kan isåfall åka från Lumut till Penang med buss, finns ingen anledning alls att åka via KL.
23 okt. 2017 12:30 (redigerad)
Funderar på att åka till Koh Lipe när vi är på Langkawi, någon som vet om eller hur det fungerar?
16 nov. 2017 14:49
Hej!
Jag ska åka från Koh Lanta till Langkawi och undrar hur det är med visa. Jag har en kompis som var i Malaysia i våras och hon fick Visa on arrival. Efter lite googling hittar jag text om att det inte går att få ett sånt visa längre, någon här som vet om detta stämmer?
Av Sierra
16 nov. 2017 16:08
Alicegrabe,

Om du är svensk medborgare behöver du inget Visa.
Du får 90 dagars uppehållstillstånd automatiskt utan kostnad när du kommer till Malaysia (Langkawi).
Av Leifor
17 nov. 2017 15:42
http://www.royalagatebeachresort.com/index.php = bra hotell mitt på Pantai Cenang med pool samt en underbar takterrass där man kan äta frukost eller njuta av solnedgången, bodde där i tio nätter i febr. förra vintern och har bokat rum med balkong mot havet äv. febr. 2018, bara att gå över gatan så är man på stranden! Mitt bland matställen och affärer. När du tar ut pengar i bankomat ska du inte använda dom röda (som bla. är det första du möts av på flygplatsen) för där får du så dålig kurs så att du förlurar 70 SEK på ett maxuttag på 1500 MYR jämfört med ett uttag i andra automater vid tex. Underwaterworld. Åker du till Penang: https://www.neohotels.com/en/hotel/view/57/hotel-neo--penang---malaysia = ett riktigt bra mellanklasshotell vid Komtar ( en gång Asien högsta byggnad och ett bra landmärke att orientera sig efter) centralt i Georgetown med bra frukostbuffé och en pool på taket som kan vara skönt att bada i efter en varm dag innan man på kvällen går ut och äter fantastisk gatumat. Tar du färjan mellan Penang och Langkawi så har du en länk här: https://www.langkawi-ferry.com/schedule-fare.html om du flyger till Penang med tex: https://www.airasia.com/en/home.page så kan du sedan ta buss 102 från flygplatsen till Komtar, se till att ha småpengar i beredskap, kostar ca. 8 SEK. Åker du taxi så har flygplatserna ett i mitt tycke bra system där man köper en taxibiljett till sin destination i ankomsthallen och sedan presenterar man denna för taxichaffören utanför. Med vänlig hälsning. Leif
14 jan. 2018 19:02
Behöver man ha adapter till eluttagen KL, Pangkor, Langkawi och Koh lipe?
Av Leifor
15 jan. 2018 08:51
Adapter behövs oftast.
Av Erik777
15 jan. 2018 09:51
Citerat från Guspetemt:
Behöver man ha adapter till eluttagen KL, Pangkor, Langkawi och Koh lipe?
I Malaysia använder man brittisk plugg med tre pinnar. Adaptrar brukar finnas att låna i begränsat antal på alla hotell eller kan köpas för några få kronor på någon affär.

I Thailand är de flesta uttag jag stött på av hybridtyp som tillåter både europeiska två-pins pluggar och amerikanska och japanska med två stift. Jag har något svagt minne av att det finns en thailändsk standard med två stift där stiften är olika stora, men det kanske jag fått om bakfoten. Adapter behövs iallafall oftast inte, det som kan ställa till problem är pluggar som är gjorda för enbart jordade uttag, eller är för baktunga.