Höjdare i Kuala Lumpur

Travelfun
Medlem sedan 2006, besökt 30 länder

Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Efter några veckor på stranden kan det vara en härlig kontrast med en storstad, där man får möjligheten att göra av med de sista pengarna på shopping och nöjen. Här delar Reseguidens medlem Kristin, alias Travelfun, med sig av sina bästa tips.
Publicerad 18 januari 2013

Kuala Lumpur är en av de städerna i Sydostasiens som passar perfekt för ett “stop over” på vägen till solsemestern. Utnyttja mellanlandningen i Kuala Lumpur med att lägga några nätter inne i staden, som ofta inte kostar något extra.

Times Square

I shoppingcentret Berjaya Times Square kan man spendera flera dagar. Här kan man shoppa allt från Levisjeans till nya och billiga teknikprylar och skojiga små presenter. Priserna på märkeskäder är i regel lägre än hemma. I Times Square finns det också en biosalong som visar de senaste filmerna. Var dock beredd på att det kan lukta lite speciellt inne i biosalongen då det äts mycket rostade gräshoppor och så vidare som godis, som alternativ till caramel popcorn, men det är helt klart värt det. I Times Square finns det också, precis som i de flesta andra stora köpcentrum i Kuala Lumpur, ett stort utbud av restauranger.

Cosmos

Det finns också något annat inne i köpcentrat Berjaya Times Square som skiljer det från många andra. På femte våningen ligger tivolit ”Cosmos”. Det betyder alltså att man kan åka Bergochdalbana mitt inne i köpcentrat, tillsammans med diverse olika karuseller som gungar och slänger runt dig så mycket du vill. När vi var på Cosmos betalade man en summa för att gå in, och sedan fick man åka så mycket man ville och orkade. Man hör suset från Bergochdalbanan och skriken från de som åker i backarna när man kommer närmare tivolit i köpcentrat.

Skyskrapor

Petronas Twin Towers är ett av de mest kända landmärkena för Kuala Lumpur. Varje dag släpps ungefär 1 000 personer upp på 41:a våningen som går mellan husen. Biljetterna är gratis men det gäller att vara på plats tidigt för att få en biljett. Vill man i stället få en fin utsikt över tornet kan man boka bord på restaurangen i toppen av TV-tornet. Tornet ligger på en kulle så man kommer högre upp än tvillingtornen. Restaurangen på toppen snurrar runt, så man får dessutom en otroligt fin utsikt över staden från alla vinklar.

Batugrottorna

Batu caves heter de gigantiska grottor, som ligger lite norr om Kuala Lumpur, närmare bestämt cirka 13 kilometer. Hit tar man sig lättast med taxi. Grottorna är en av stadens mest populära sevärdheter och för att komma upp till grottornas ingång, måste man först gå upp för de långa trapporna, 272 trappsteg. Batu Caves är en hinduistisk helgedom med ett hinduiskt tempel som är mycket aktivt under den hinduistiska Thaipusam-festivalen då många troende besöker grottorna.

Ta sig hit

Flera större flygbolag flyger till Kuala Lumpur från Sverige. Flygtiden varierar beroende på flygbolag men ligger runt 14 timmar. Det går också lätt att ta sig hit från till exempel Thailand med flera olika bolag. Flygtiden från Bangkok är endast cirka två timmar.


Flyg till Kuala Lumpur