När är det bäst att boka inrikesflyg Langkawi - Kuala Lumpur?

15 aug. 2012 18:44
Visningar: 1195
Hej! Vi ska flyga Langkawi - Kuala Lumpur tur och retur den 15-18 dec 2012. Har letat flygbiljetter och funnit att Air Asia är det billigaste alternativet med avgångar som passar fint med våra övriga planer.

Men jag undrar om vi kan tjäna något på att vänta tills det eventuellt kommer något erbjudande längre fram, det är trots allt fyra månader kvar?! I nuläget finns biljetter för totalt cirka 700 kr per person vilket också är helt okej. Har nyligen registrerat mig som medlem på Air Asia, kanske får man erbjudanden via mail då och då? Är det någon som har koll, eller någon som har erfarenhet av att boka biljetter med Air Asia?

Väldigt tacksam för svar!
Av Sierra
15 aug. 2012 22:43
Det blir inte billigare om du väntar. Eftersom ni dessutom planerar att flyga när peak season (jul och nyår) närmar sig finns risken att ni inte får tag på biljetter till de flighter ni önskar.
16 aug. 2012 19:01
Tack snälla för svar, då ska vi boka de flighterna så snart som möjligt! :-)
19 aug. 2012 12:57
Sierra, jag har förstått att du är lite av en expert på Lipe och Langkawi bland annat!? Vi ska åka båt från Lipe 10.30, framme på Langkawi 12.30. Sen har vi tänkt ta ett flyg till Kuala Lumpur 13.55. Men nu berättade en vän för mig som varit i Thailand mycket att de aldrig åkt båt mellan öar utan att vara försenad, hon se tveksam till att ta ett flyg så nära inpå vår ankomst till Langkawi. Vad är din åsikt? De har bara varit på Lipe någon gång, så de båtar hon menar varit försenade är mellan andra öar, men de var försenade även när de skulle åka från Lipe sist. Du har väl åkt Lipe-Langkawi flera gånger?
Av Sierra
19 aug. 2012 19:33
Det är inga problem. Jag har åkt mellan Lipe och Langkawi många gånger och de har alltid gått på tid.

Speedboaten mellan Lipe och Langkawi håller sin tidtabell och dessutom tar det bara drygt 50 min. Ni är alltså i Telaga Harbour 12.20 malay tid. Det tar ca 20 min innan ni återfår passen och 15 min med taxi till flygplatsen vilket innebär att ni kan checka in vid AirAsia´s checkin counter 12.55. Jag antar att ni skall med AirAsia´s flight 13.55 och de stänger checkin 13.10 (45 min före departure) vilket innebär att ni har 15 min att pusta ut på.

Det ligger en hel del i vad din vän säger, dock ej på denna route. Är det många stopp mellan två destinationer vill det gärna bli förseningar i båttrafiken i Andaman Sea.
19 aug. 2012 21:07
Okej, va bra! Hade nämligen för mig att jag läst just detta i någon annan tråd här på Reseguiden, men blev väldigt osäker efter att min vän sagt detta. Men det är väl förmodligen som du säger, de har nog bara åkt båtturer mellan öar där det varit många stopp, och då är det klart att det lättare blir förseningar.

Yes, vi åker med AirAsia's flight 13.55, perfekt att hinna med det så vi får i alla fall senare delen av eftermiddagen i Kuala Lumpur. Har aldrig varit där, så det ska bli jätteroligt, är i full gång med att googla på saker vi inte får missa när vi är där. :-)

Tack för dina svar, ovärderligt. Trevlig kväll!
4 nov. 2012 00:07
Måste bara fråga en sak Sierra... Vi landar på Langkawi 12.50 den 5 december (om allt går enligt schemat), och vi har bokat biljetter för att åka båt till Lipe 14.30 samma dag. Har pratat med Telaga som säger att incheckningen till båten stänger 30 minuter innan avgång, alltså kl 14.00, och att vi ska ringa till dom om planet skulle bli försenat.

Nu funderar vi på hur lång tid det kan tänkas ta att sig ut från flygplatsen för att ta en taxi till Telaga-terminalen, känns som att det eventuellt kan bli lite tajt? Det jag vill veta är vad som händer när man lämnar flygplanet, och hur lång tid det tar, enligt dina erfarenheter, innan man är redo att ta en taxi till hamnen? Vad tror du om tidsaspekten? Många frågor så här en lördagkväll! :)
Av Sierra
4 nov. 2012 01:21
Det är inga problem om er flight är i tid. Det tar max 15 min till Telaga från flygplatsen. Langkawi flygplats är liten och ni är ute vid taxin i god tid för att hinna transfern till Lipe. No worries :-)
4 nov. 2012 10:36
Okej va bra, för vi tänkte att det kunde ta lite tid att ta sig igenom immigration eller liknande, eller är det inget sånt när man landar på Langkawi? Man bara landar, går av planet och kan lämna flygplatsen omedelbart?
Av Sierra
4 nov. 2012 10:40
Kommer du med en internationell flight skall du passera immigration och det går snabbt och smidigt.
20 nov. 2012 14:09
Sierra (eller någon annan?): Vad behöver man ha med sig för information till flygplatsen förutom pass? Behöver jag skriva ut någon bekräftelse eller räcker det att bara ta med sig bokningsnumret?
Av Sierra
20 nov. 2012 15:26
Du har per mail från AirAsia fått en "Travel Itinerary" som du skall skriva ut. Travel Itinerary innehåller Booking Number och en streckkod som avläses när du checkar in. Den måste du förutom passet visa upp vid incheckning.